Da li su kosarkasi visoki zbog bavljenja kosarkom?
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Hej, nisam ja nikakav strucnjak - da se razumemo odmah na pocetku.....Boki napisao:reci mi kao strucnjak za lab anlize, na koje vrednosti bi mleko moglo uticati u negativnom smislu, ako se to uopste moze videti?

Interesantno pitanje......nisam o tome nikada razmisljala i ni sada mi ne pada nista na pamet. Mislim (ali moje misljenje uzmi sa rezervom

Jedino sto znam je da se ne preporucuje punomasno mleko osobama sa povisenim holesterolom i trigliceridima, jer utice i na kilazu, a "mast" iz mleka onda svakako, kao i sve ostalo a da je povezano sa ove dve analize - na zacepljenje krvnih sudova i stvaranja naslaga u njima, sto moze vremenom dovesti do kardiovaskularnih problema (angine pektoris npr).
Ali zaista nisam nikada tako dubokoumno "mastala" o mleku, jer bih ga onda konstantno pila, kada bih stalno mislila o njemu (ne bi mi se zgadilo, toliko ga volim)!!

-
- Stalni član
Hej, nisam ja nikakav strucnjak - da se razumemo odmah na pocetku.....Boki napisao:reci mi kao strucnjak za lab anlize, na koje vrednosti bi mleko moglo uticati u negativnom smislu, ako se to uopste moze videti?

Interesantno pitanje......nisam o tome nikada razmisljala i ni sada mi ne pada nista na pamet. Mislim (ali moje misljenje uzmi sa rezervom

Jedino sto znam je da se ne preporucuje punomasno mleko osobama sa povisenim holesterolom i trigliceridima, jer utice i na kilazu, a "mast" iz mleka onda svakako, kao i sve ostalo a da je povezano sa ove dve analize - na zacepljenje krvnih sudova i stvaranja naslaga u njima, sto moze vremenom dovesti do kardiovaskularnih problema (angine pektoris npr).
Ali zaista nisam nikada tako dubokoumno "mastala" o mleku, jer bih ga onda konstantno pila, kada bih stalno mislila o njemu (ne bi mi se zgadilo, toliko ga volim)!!

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jan 05, 2005 6:52 am
Bas simpaticno, i ja isto jako volim mleko
Neki kazu da u mleku ima hormona i antibiotika, kao i da se preradom i paterizaciom gube blagodatna svojstva i mleko postaje uzrocnik nekakvih tegoba koje niko ne zna jasno koje su... A pricajuci sa nekoliko nutricionista primetio sam da se i misljenja razlikuju, tipa: "Ko? Mleko, pa ono je tako dobrocudno i bezazleno." Do: "Mleko je glavni krivac svih bolesti."
Zanimljivo,
Poz
Ps: Nije vazno toliko da li si strucnjak, vec da li imas zicu za te stvari i na kraju krajeva, ovde na forumu, da li znas sa ljudima
A ja koliko sam primetio svi tvoji odgovori su uvek bili super 

Zanimljivo,
Poz
Ps: Nije vazno toliko da li si strucnjak, vec da li imas zicu za te stvari i na kraju krajeva, ovde na forumu, da li znas sa ljudima

-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Avg 22, 2007 12:55 am
-
- Stalni član
Boki napisao:Bas simpaticno, i ja isto jako volim mlekoNeki kazu da u mleku ima hormona i antibiotika, kao i da se preradom i paterizaciom gube blagodatna svojstva i mleko postaje uzrocnik nekakvih tegoba koje niko ne zna jasno koje su... A pricajuci sa nekoliko nutricionista primetio sam da se i misljenja razlikuju, tipa: "Ko? Mleko, pa ono je tako dobrocudno i bezazleno." Do: "Mleko je glavni krivac svih bolesti."
Zanimljivo,
Poz
Ps: Nije vazno toliko da li si strucnjak, vec da li imas zicu za te stvari i na kraju krajeva, ovde na forumu, da li znas sa ljudimaA ja koliko sam primetio svi tvoji odgovori su uvek bili super

Ja sam isla samo kod jednog nutricioniste i prihvatila sam ovu pricu koju i ja pricam, i meni su se zaista smanjile neke tegobe sa prestankom konzumiranja mleka (i mase drugih proizvoda) i ja u tu pricu verujem.

@g_b, ja spadam i u tu grupu

Ja se toga zaista pridrzavam, ali samo po nekada pokleknem.

I bezim sada sa ove teme, jer cu kao zombi da se uputim sada ka frizideru, a to ne zelim!!

-
- Stalni član
goki napisao:Jao Maja,
Bezis sa teme zbog obicnog mleka,sta ces kad se govori o torte, sladolede, sve ono slatko slano sto vuce ka frizideru
![]()
Salim se, nemoj zameriti![]()
Pozdrav

Ne zameram, ja sam uvek za salu!!

Re: Da li su kosarkasi visoki zbog bavljenja kosarkom?
Ma ljudi logicno je.Ne raste se od treniranja kosarke nego se trenira kosarka zato sto je visina kljucna a ovi niski kosarkasi oni nisu imali visinu nego su se interesovali za kosarku kad se moze sve se hoce...