KONSTANTNA GLAVOBOLJA

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 10:25 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

KONSTANTNA GLAVOBOLJA

Post od zmaj76 »

Iako svesna da je problem glavobolje danas široko rasprostranjen,ja zaista moram da se posavetujem sa svima koji su voljni da mi pomognu,naime,imam potiljačne glavobolje,koje nisu uvek posledica niskog pritiska,koji je oko 95/55,ali ne uvek...poslednje laborator.analize su rađene (ne zbog pomenutog problema) u aprilu, ai sve su ok,evo ukratko: eritroc.-3,86 , leukoc.-5,3 , trombociti -194 , hemoglob.-121 , se 3/6 , glikemija 4,0 , holesterol-4,1 , trugliceridi -0,7 , hdl-1,7 , ldl -2,05 , ast-24,7 , alt-17,7 , urea-5,8 , kreatin-62,5 , fe -12,3, ca -2,32 , index ateroslkeroze -1,2 , utvrđeni faktor rizika-2,4 , crp-negativan
ta glavobolja počinje vrlo ozbiljno da mi smeta u radu,da ne spominjem svakodnevne aktivnosti,totalno sam rasejana,malaksala,čak osećam blago kočenje vilice , a radim sa strankama,pa možete misliti..
ono što bih volela da me posavetujete je da li postoje neke analize koje nisu urađene a trebalo bi,i šta da radim?!!!
jer zaista ne mogu više ovako!!
radim vežbice za vratni deo,trudim se da pijem vodu,jesam izložena velikom stresu,ali da li je to posledica samo toga?
tj.da li je moguće da bude takva posledica konstantnog stresa i nerviranja?
Hvala veliko unapred svima koji će odvojiti vreme da me posavetuju!
:wink:
dulek
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Dec 11, 2007 2:48 pm

Post od dulek »

ja sam pre x godina patila od nesnosnih glavobolja i išla sam na sve moguće preglede - od krvne slike, preko rtg snimaka glave, eeg, pregleda kod neuropsihijatra (koji mi je rekao da me glava boli jer ne osušim dobro kosu pre izlaska napolje, debilčina), da bi se ispostavilo da mi trebaju naočare (iako je dioptrija tada bila mala, ispostavilo se da su glavobole prestale čim sam počela da ih nosim). 8)
ne kažem da je to slučaj i kod tebe, ali nastavi sa pretragama, to je jedino što možeš da uradiš.
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član

Post od zmaj76 »

Hvala ti,nosim naocare, u maju sam bila na kontroli...
ma ne znam sta vise, toliko me nekad boli da se sva tresem,cak imam i neke misicne trzaje,kao tikove,i to celog tela,a desavalo se da ne mogu da jedem jer ne mogu kasiku da prinesem ustima... :roll:
:roll:
U svakom slucaju hvala sto si se javila :wink:
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

zmaj76 napisao: ma ne znam sta vise, toliko me nekad boli da se sva tresem,cak imam i neke misicne trzaje,kao tikove,i to celog tela,a desavalo se da ne mogu da jedem jer ne mogu kasiku da prinesem ustima... :roll:
Ovo se i meni dešava u zadnje vreme, ali sam pod konstantim stresom.

Čekam i ja neki pametan savet, samo da znaš da nisi sama!! :wink:
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član

Post od zmaj76 »

Hvala ti Majjo :wink: ,ja pokušavam da iščitam tvoje postove,na temama koje su mi bliske,pa nasla temu anksioznost posle virusa,al ima mnogo,a ja malo vremena za čituckanje,a to radim sa namerom da se upoznam sa tim kroz šta si prolazila...
ipak mislim da nas stres mnoogoooo koštaaaaa....a živimo u vreme stresa,i treba naći neki ventil,oguglati...e, kad bi postojao neki kurs,sve parice koje imam bih dala da znam da bi mi pomogao...al valjda se rodiš tako glup,pa se trošiš, i trošiš...a život prolazi.... :roll:
a meni je stres svaka nova situacija,jer se ne snalazim baš najbolje,nisam imala mnogo podrške u životu,ni pravih prijatelja, da bih naučila kako da se borim i izborim...na žalost..pa eto bitke bijem sama,često bez ikakvog saveta,o pravom tek ni govora,učim na svojim greškama...
uf,pretera,a ovo nije mesto za ovu temu
valja će se javiti neko stručan,možda ima neka vežbica,ili tehnika disanja,ili neki savet...
:)
lauralara
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 21, 2008 3:34 pm

Re: KONSTANTNA GLAVOBOLJA

Post od lauralara »

zmaj76 napisao:Iako svesna da je problem glavobolje danas široko rasprostranjen,ja zaista moram da se posavetujem sa svima koji su voljni da mi pomognu,naime,imam potiljačne glavobolje,koje nisu uvek posledica niskog pritiska,koji je oko 95/55,ali ne uvek...poslednje laborator.analize su rađene (ne zbog pomenutog problema) u aprilu, ai sve su ok,evo ukratko: eritroc.-3,86 , leukoc.-5,3 , trombociti -194 , hemoglob.-121 , se 3/6 , glikemija 4,0 , holesterol-4,1 , trugliceridi -0,7 , hdl-1,7 , ldl -2,05 , ast-24,7 , alt-17,7 , urea-5,8 , kreatin-62,5 , fe -12,3, ca -2,32 , index ateroslkeroze -1,2 , utvrđeni faktor rizika-2,4 , crp-negativan
ta glavobolja počinje vrlo ozbiljno da mi smeta u radu,da ne spominjem svakodnevne aktivnosti,totalno sam rasejana,malaksala,čak osećam blago kočenje vilice , a radim sa strankama,pa možete misliti..
ono što bih volela da me posavetujete je da li postoje neke analize koje nisu urađene a trebalo bi,i šta da radim?!!!

Meni se glavobolja javljala kao posledica anemije, vidim da je vama serumsko gvodje dobro, ali hemoglobin je nesto nizi, i eritrociti su nizi. Da li se skoro ponovili analize, jer ovaj rezultat je od pre vise meseci? Ponekad glavobolja se javlja i kao posledica okostavanja u vratnom delu kicme. mojoj mami su rekli da je slabiji dotok krvi do mozga i usled toga su glavobolje, a moze biti posledica i pada pritiska
jer zaista ne mogu više ovako!!
radim vežbice za vratni deo,trudim se da pijem vodu,jesam izložena velikom stresu,ali da li je to posledica samo toga?
tj.da li je moguće da bude takva posledica konstantnog stresa i nerviranja?
Hvala veliko unapred svima koji će odvojiti vreme da me posavetuju!
:wink:
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član

Post od zmaj76 »

LAURALARA :
:roll: ne kapiram.............DA LI JE NEKI REZULTAT LOS?
REKLI SU MI DA JE SVE OK.......
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

zmaj76 napisao:LAURALARA :
:roll: ne kapiram.............DA LI JE NEKI REZULTAT LOS?
REKLI SU MI DA JE SVE OK.......
Mislim da hoće da kaže da si možda malo malokrvna.

Ne znam da li nisi radila ili sam ja propustila - koliko ti je gvoždje??
lauralara
Novi član
Novi član

ne brini

Post od lauralara »

Gore sam ti naglasila gvozdje ti je u redu, eritrociti su bili nesto nizi kao hemoglobin, pitala sam te samo da li skoro kontrolisala krvnu sliku, jel moze pocetak blage anemije a ne odrazi se odmah na serumsko gvozdje...ipak su analize stare nekoliko meseci. Ali cak i da je blaga anemija nije razlog za paniku...ishranom, nekim preparatima se brzo poravi,
lauralara
Novi član
Novi član

ne brini

Post od lauralara »

Gore sam ti naglasila gvozdje ti je u redu, eritrociti su bili nesto nizi kao hemoglobin, pitala sam te samo da li skoro kontrolisala krvnu sliku, jel moze pocetak blage anemije a ne odrazi se odmah na serumsko gvozdje...ipak su analize stare nekoliko meseci. Ali cak i da je blaga anemija nije razlog za paniku...ishranom, nekim preparatima se brzo poravi,
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član

Post od zmaj76 »

ej,ćao ženske,nisam pročitala pitanjce da li sam skoro kontrolisala kks,sad se setih,jesam čoveče,na nekom pregledu,jeste bilo gvožđe nisko,mada se nije poklapalo sa drugim analizama,pa dr-i nije bilo jasno kako, ta dr mi dala tothema ampule ,ja pila, al ne odoh da prekontrolišem opet... :o
da li je moguće da je anemija?!!!!
pa samo bi mi to falilo......joj....breeeeeeee....... :-? :cry: :cry: :cry:
imam neki sistematski sledeće nedelje pa ću tražiti ponovo da se uradi fe.........
lauralara
Novi član
Novi član

Post od lauralara »

Da to sam i pomislila i zato sam i pisala. U prvim nalazima eritrociti nizi hemoglobin nizi, FE u redu (nalazi iz aprila) ukazivalo je na tendenciju pocetka blage anemije, sto potvrdjuju noviji nalazi sa niskim vrednostima gvozdja. Ako ti je za utehu, meni lekari skoro godinu dana nisu konstatovali anemju jer su isto eritrociti bili nizi, hemoglobin na donjoj granici, a niko se nije setio da uradim serumsko gvozdje. Kada sam ga na svoju ruku uradila u privatnoj laboratoriji, jer su mi se javili problemi nesvestice, lupanje srca, lako zamarenje itd, bilo svega 2,1!!! Srecom ti si ga ranije uradila. Ja sam svoje Fe popravila terapijom tothema + tableta folana radi bolje repsorpciji na pocetku sam uzimala 3 ampule dnevno (ali ti za tim nemas potrebe) a kasnije jednom dnevno. Vitamin C takodje poboljsava repsorpciju gvozdja. Pozdrav
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član

Post od zmaj76 »

:o :o :o
Lauralara,puno hvala!!!!!!!
Trazicu serumsko fe , to mi preostaje,iste simptome imam i ja kao ti,uz dosta jaku glavobolju,i nadovezan niski pritisak...
jbg-a...ima li kraja..... :cry: :cry: :cry: :-? :-? :roll: :roll:
lauralara
Novi član
Novi član

lauralara

Post od lauralara »

Da razumem te. Ja sam oduvek imala nizak pritisak, glavobolje su se javljaje poput migrene, ali vise su me nesvestice, zamor i tahikardije zabrinjavale. Ovo ti kazem da bi ustedela novac, jer kod mene je islo zaobilaznim putem, prvo mahom privatno kardiolog, imunolog i tako redom i kada su dobijeni rezultati da je sve u redu...tek tada sam otkrila da je zapravo nisko gvozdje.
Mozes se konsultovati sa lekarom, obicno kada se radi serumsko gvozdje, zajedno se radi i transferin i feritin. ja sam cak radila i analizu vit B12 i folana da proverim da oni nisu niski pa da je mozda zbog toga slabila repsorpcija FE u organizmu. Srecom svi ostali rezultati su u redu. Od tada je oroslo dosta vremena, a meni je dobro. Sve najbolje ti zelim
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član

Post od zmaj76 »

LAURA LARA :Puno ti hvala!!! :wink:
I ja tebi želim sve najbolje, izgleda da je život stalna borba, a, kažu da ono što te ne ubije ojača te !!
Pozdrav!!!!
Do skorih informacija......
Odgovori