Konsaki virus- POMOC :S

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minjab »

odneo kod 2 doktorice i obe su rekle da taj koksaki nije radio, kao tipa nista strasno nije.. jer da je taj virus koksaki i ostali nalazi bi mi bili poremecini, a ostali su cak naprotiv jako dobri, tako da me to malo buni.
Pa upravo o tome pričam ,nemojte da ubijate sebi psihu sa obilascima lekara merenjem non-stop pritiska i traženju bolesti .Za ostalo ne znam ali za koxaki smem da tvrdim ,da je kod vas taj virus i da ''odrađuje'' pa vi ne biste mogli stajati na nogama, od umora (svakodnevnog ,a ne povremenog) tahikardija (svakodnevnih,a ne povremenih) titar bi bio visok ...
Što se tiče pritiska tad kad vam je bio povišen kažete da je bilo posle teretane!Jel znate kako se kaže ,kada osetite da vam je u toku dana pao pritisak par puta ustanite,i čučnite i naravno da će pritisak skočiti!A šta očekujete da će biti posle treninga u teretani? Pa naravno skok pritiska,ubrzan puls itd,itd.
Naravno,treba neko da vas pogleda ,ali ako vam je dva doktora kažu da je uredu,analize pokazuju da su uredu.....
pozdrav i sve najbolje
Korisnikov avatar
gorangard
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 01, 2008 2:48 pm

Post od gorangard »

Moja drugarica iz osnovne je imala koksaki. Tresla se sva kad je saznala, a prošao je bez posledica. Trebalo joj je vremena da shvati da ne treba da sedi i čeka da virus napadne, već nastavi da živi svoj život, ali opreznije i zdravije. Mislim da je pila neke MLM kapsule ehinacee, ali ne znam koliko joj je zapravo to pomoglo.
iako nekad napišem koju na nekim temama, nisam lekar.
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 22, 2008 12:28 pm

Post od Uros90 »

Minja, ja se iskreno nadam da nije koksaki virus, vec nesto od napora nista ozbiljno.. Ali ovo za trening, pogresno ste me razumeli, ja sam bio jutros otisao na plivanje, a uvece kad sam legao da spavam, jako mi je lupalo srce, i nisam mogao bukvalno zaspati, jedva.. pa tek kad sam sutradan otisao kod doce zbog bola u grudima, onda mi je bio toliki pritisak, tako mi je bilo jedno 1-2 mozda 3 dana, ali sad mi je normala vec 5-6 dana, opusteno, btw jedva cekam sutra da idem kod doce pa da vidim sta cemi on reci kad mu donesem sve ove nalaze itd itd.. pa vam javim :wink:
Sombrita
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 20, 2007 3:02 pm

Post od Sombrita »

Kako sad nije ako si radio lab. dijagnostiku za koksaki i dobio da su pozitivna antitela i to IgM koja ukazuju na trenutnu infekciju? Mozda te tegobe koje osecas nisu zbog koksakija, i to je moguce, ali ako si dobio pozitivan nalaz, znaci da ti se virus u tom trenutku nalazio u organizmu. Svakako idi kod lekara da te poslusa (srce, pluca..) i da uradi preglede i analize koje su jos neophodne, pa ces znati da li su ti tegobe subjektivne ili objektivne :) nemoj toliko da se brines i panicis, nije koksaki toliko opasan virus! Miruj, vitamini, zdrava ishrana...i procice sve ok, videces!
pozdrav :)
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član

Post od Uros90 »

Pa ne znam, idem sutra kod doce pa cu videti sta veli :D
Inace to sto kazes za koksaki, 2 doktorice su rekle da to nije nista, da jeste, ostali nalazi bi mi bili poremeceni takodje, a ja isto inace ne osecam neke tegobe, zamora ili slicno, normalno (samo odmaram kuci i jedem voce, povrce, ko lud) :lol: .. btw ma videcu sta kaze doca sutra, jedva cekam :lol:
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član

Post od Uros90 »

Evo bio sam kod doce danas, i kaze kao da mirujem i da nema treninga narednih mesec dana dok ne vidimo sve to, a u sredu treba taj ultra zvuk srca da radim.. On kaze kao da je virus Slabo pozitivan, sto znaci da ga je bilo, i te bolove sto sam imao tih par dana je bilo od Koksakija, kao napao najverovatnije srcani misic, i kaze posto se sad vec 5-6 dana dobro osecam da je to zato sto mi se organizam kao odbanio od njega.. itd
Evu u izvestaju sta je napisao:

Izvestaj lekara specijaliste

Pacijent se javio pre desetak dana zbog tegoba u vidu povremenih bolova u sredo grudju. Poslednjih 5 do 6 dana bez ikakvih je tegoba, ne umara se, nema snakova nedostatka vazduha.
Fizikalni nalaz: pulmo: uobicajno disajni sum, srcana akcija je ritmicna, tonovi jasni, sum ne cujem.
TA: 130/100, p: 90/min (Da kazem tu sam se jako utripovao pa mi je kontam zato pritisak skocio itd, da nastavim) normogram, rsR u Vl
Lab nalazi: Coxaci grupe B ImG slabo +.
ASO: negativan, RF: negativan, CRP: negativan.
Dg/ Myocarditis susp.

Th/ tabl.Persolol 2x1/4, tabl. Brufen a 400 2x1
deset dana uz tab.Famotidin a 40 2x1.
apsolutno mirovanje.
Uraditi ehokardiografiju, kontrola sa nalazom... itd itd

E sad moja keva nesto tripuje kao sto da uzimam taj lek Brufen ? Kaze kao to je nesto ako imas bolove, a ja ih nemam, nije joj to sasvim jasno.. :roll:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Super Uroše,prošlo je i nema ga ,znači bez posledica!
Esad ni meni nije jasno čemu brufen? A presolol je zbog pritiska ,ali bolje da ti je dao da kontrolišeš svaki dan pa ako je stalno tako onda da piješ presolol,a možda je kod tebe ''reakcija na beli mantil'' ali dobro !

Miruj ,to i jeste lek za sve viruse!
Ajd pa srećno!
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član

Post od Uros90 »

Minja, iskreno se nadam da je prosao, i bez posledica, pa da cu moci uskoro da se vratim sportu.. :wink:
A ovo za Brufen, pa sad je keva nesto na netu trazila, pa je videla to je kao protiv bolova i protiv UPALA, a ovaj doktor sumnja da imam upalu srcanog misica, ali ja nista ne osetim o_O normala, ali nema veze, to je cisto za svaki slucaj, posto cu to piti 10 dana, tako da opusteno.. pa cemo videti sta dalje.. hvala puno na svim savetima :wink:
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član

Post od Uros90 »

E carevi, nije mi jos nesto jasno, ovaj ultra zvuk srca sto treba da radim, cemu to ? Kao da vide dal mi je taj virus nesto ostetio ili ? o_O
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

UZ će da pokaže da li ima neko oštećenje srca!

Ma opusti se bre! Namžu te gelom vide i kažu ,Uroše uredu si ,miruj malo gutaj zdravu hranu i posle prve kontrole ( koja će naravno da bude ok.) vratiš se u normalan život ,mislim i bez tog mirovanja! :wink:
Ajd sad pa guraj ,ima da preživiš ,ne se sekiraš! :wink:
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član

Post od Uros90 »

minjab napisao:UZ će da pokaže da li ima neko oštećenje srca!

Ma opusti se bre! Namžu te gelom vide i kažu ,Uroše uredu si ,miruj malo gutaj zdravu hranu i posle prve kontrole ( koja će naravno da bude ok.) vratiš se u normalan život ,mislim i bez tog mirovanja! :wink:
Ajd sad pa guraj ,ima da preživiš ,ne se sekiraš! :wink:
Hehe, evo sutra idem na taj Ultra zvuk, pa javim rezultate, nadam se da ce sve biti oke.. :wink:

Btw.. jel moze neko od moderatora na forumu da mi pebaci ovu temu u rubriku "Kardiologija" ?
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član

Post od Uros90 »

E ljudi evo bio sam na Ultra zvuku, rezultati su sledeci, mada ja to nista ne kontam jbg :roll:

Arota:

AOD 33.00 mm AoV ITI 0.00 m
LAD 35.00 mm AoV VM 0.00.cm/s
AVD 19.0 mm AoV VP 0.00cm/s
ET 0.00 AoV MPG 0.00mmHg
RVOLD 18.00 AoV PPG 00.0 SI
LA/AO 0.00 __ AoV Vel 0.00cm/s
LAD (a-b) 0.00 AoV PG 4.10 mmHg

Mitralna valvula

E Vel 00.0 cm/s A Vel 0.00cm/s
DcT 0.00 ms PHT 48.00 ms
IRT 0.0 ms E Dur 0.00 ms
MV VIT 0.00 m MV Diam 0.00 mm
MV VM 0.00 cm/s MV MPG 0.00mmHg
MV VP 0.00 cm/s MV PPG 0.00.mmHg

Leva komora

IVSTd 10.00 mm IVSTs 0.00m SV 44.00 mL
LVIDd 53.00 mm LVIDs 36.00 mm EF 59.00 %
LVPWd 10.00 mm LVPWs 0.00 mm FS 0.00 %
EDV 75.00. mL ESV 31.00 mL SI 0.00 mL/m2
HR 0.00 bpm CO 0.00 L/min CI 0.00 ___
ET 0.00 ms MVCF 0.00 circ/s

Trikuspidna valvula

TR ... ___ TR MPG 0.00 mmHG
TR VTI 0.00cm/s TR PPG 0.00mmHG
TR VM 0.00 cm/s TR Vel 0.00 cm/s
TR VP 0.00 cm/s TR PG 0.00 mmHG
PVSP 0.00cmHG

Pulmonalna valvula

PR ... ___ PV MPG 0.00cmHg
PV Vel 0.00 cm/s PV PPG 0.00 mmHg
PV VTI m PV PG 3.90 mmHg
PV VP 0.00 cm/s

Opis: Hipokinezija bazalno inferoseptalno.
Intenzivniji eho perikarda.

Zkljucak: Hipokinezija bazalno inferoseptalno.
Napomena: Tokom pregleda srcana akcija je bila tahikardicna.

To je to ljudi molim vas da prokomentarisete ovo, ako se malo bar razumete..
Meni su tamo rekli da je dobro sve, samo ta malo tahikadrija jbg..

Sta mislite kako ovo stoji ???? :roll: :roll: :roll: :roll:
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član

Post od Uros90 »

Blax, ovde ne vredi, napravicu onu temu u rubrici kardiologija :P
Odgovori