A koji sokovnik ti imas?
I sta preporucujes da kupim? Ima varijanta sokovnik i blender itd. DA li tvoj sokovnik uspesno iscedi sok iz sirove sargarepe i cvekle?
Pozdrav
KONJSKO MESO
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
nina.bgd napisao:To mi je licno rekla doktorka, dom zdravlja Vracar. Takodje, to je preporucila i apotekarka u apoteci kod Djeram pijace. Bas su naglasili: nikako kuvano, samo przeno. Stvarno se misljenja neverovatno razlikuju.
Usput, da li znas nesto u vezi sokovnika, pitanje koje sam gore postavila?
Pozdrav!
Pa odgovorila sam ti..........cek da vidim, nemoguce da nisi dobila odg!!
Ajao, pa to je moj DZ, koja li je to pametna doktorka????!!! Jel si na Krstu ili u D.Bogdanovica, tj. sada u I. Milutinovica??
A o apotekarkama novije generacije nemam komentar-promasene investicije!! Na koju god da naletim, nema pojma sta sadrze vitamini Pikovit, nego otvara pa cita predamnom

-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Odgovorila sam ti tamo,a ovde cu samo da dodam, da kolicina soka zavisi i od svezine voca ili povrca, i naravno, sigurno ces dobiti vise soka kad u njemu cedis pomorandzu nego jabuku na primer. Tako ti isto vazi i za cveklu u odnosu na krastavac npr.
A da smaraju oko odrzavanja, ziva je istina........ja ga vise ne upotrebljavam bez da imam na gomili bar 5 kg necega, jer ovako poludim.........vise mi vremena treba da ga operem posle nego sto mi treba da napravim i popijem sok!!
Prvo dok ga sastavim, pa dok ga rastavim,pa dok ga operem.........prodje citava vecnost!! 
P.S. I nemoj da jedes przenu hranu molim te....... , unistices jetru i sve ostalo........

A da smaraju oko odrzavanja, ziva je istina........ja ga vise ne upotrebljavam bez da imam na gomili bar 5 kg necega, jer ovako poludim.........vise mi vremena treba da ga operem posle nego sto mi treba da napravim i popijem sok!!

P.S. I nemoj da jedes przenu hranu molim te....... , unistices jetru i sve ostalo........

-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Apr 25, 2005 5:17 pm
To što imam je Multiple, blender, sokovnik, mlin. Marke je KENO.
Cena je valjda ako se dobro sećam par hiljada dinara.
Uloži, i isplatiće ti se sigurno; uzmi taj što si spomenula od 800 wati.
Na kraju kada sabereš posle nekoliko meseci, na ne efikasnom sokovniku više potrošiš para na povrću, jer uvek gubiš na desetak procenata, a možda i pola od onog što će ti pravi sokovnik dati.
Dvadeset po trideset dinara nije mala razlika, nakupi se, ali pre svega održavanje i ugodnost kod pravog sokovnika čini to što čini.
Ipak i uvek je bolje da se ne baca namirnica koja se može iskoristiti. Bolje je da platiš sada keš za dobar sokovnik, nego da sa jeftinim gubiš i bacaš uvek po 30% i više od povrća i voća.
Ako ti treba na duže staze i ako nameravaš da se ozbiljno pozabaviš zdravom ishranom, planiraj da uzmeš što bolju stvar. Ako ti treba što pre radi trenutnog zdravstvenog stanja, kupi bilo šta što pravi sok.
Tako sam ja morao.
Pozz
Cena je valjda ako se dobro sećam par hiljada dinara.
Uloži, i isplatiće ti se sigurno; uzmi taj što si spomenula od 800 wati.
Na kraju kada sabereš posle nekoliko meseci, na ne efikasnom sokovniku više potrošiš para na povrću, jer uvek gubiš na desetak procenata, a možda i pola od onog što će ti pravi sokovnik dati.
Dvadeset po trideset dinara nije mala razlika, nakupi se, ali pre svega održavanje i ugodnost kod pravog sokovnika čini to što čini.
Ipak i uvek je bolje da se ne baca namirnica koja se može iskoristiti. Bolje je da platiš sada keš za dobar sokovnik, nego da sa jeftinim gubiš i bacaš uvek po 30% i više od povrća i voća.
Ako ti treba na duže staze i ako nameravaš da se ozbiljno pozabaviš zdravom ishranom, planiraj da uzmeš što bolju stvar. Ako ti treba što pre radi trenutnog zdravstvenog stanja, kupi bilo šta što pravi sok.
Tako sam ja morao.
Pozz