KONJSKO MESO
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Postovi: 45
- Pridružio se: Čet Apr 13, 2006 4:26 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Lokacija: Beograd
KONJSKO MESO
Posto mi je vrednost gvozdja samo 3, rekli su mi da jedem izmedju ostalog dosta konjskog mesa. Krvna slika je dobra, i osim gvozdja sve ostalo je u redu, hemoglobin=137
Pronasla sam tabelu, tu stoji da konjsko meso sadrzi samo 2,8 gvozdja. Bas cudno, to je malo, obzirom da npr svinjska jetra sadrzi 19,2.
Zasto onda toliko insistiraju da jedem konjsko meso ako sadrzi tako malo gvozdja? Bas sam u nedoumici.
Hvala unapred na svakom odgovoru!
p.s. A, bogami, i sa mnogim drugim namirnicama koje mi preporucuju, je slicno, sadrze jako malo gvozdja...
Pronasla sam tabelu, tu stoji da konjsko meso sadrzi samo 2,8 gvozdja. Bas cudno, to je malo, obzirom da npr svinjska jetra sadrzi 19,2.
Zasto onda toliko insistiraju da jedem konjsko meso ako sadrzi tako malo gvozdja? Bas sam u nedoumici.
Hvala unapred na svakom odgovoru!
p.s. A, bogami, i sa mnogim drugim namirnicama koje mi preporucuju, je slicno, sadrze jako malo gvozdja...
-
- Novi član
- Postovi: 25
- Pridružio se: Pet Maj 26, 2006 11:53 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Lokacija: beograd
/
znam samo da je moj brat kad je bio mali bio bolestan i to non stop ,,,,lekar je mojom mami savetovao da mu daje konjsko meso ...a toga tada nije bilo kao sad pa su isli u novi sad po nabavku?????????????uglavnom od kako je poceo da jede konjske snicle ..sve se promenilo///////?////////////////////????????????????
nemam pojima u cemu je stos ali ocigledno je jako zdravo..znam i neke ljude vrhunske sportiste (konkretno nase reprezentativce u kosarci.......takodje jednom nedeljno jedu konjsko meso .........)tako da navali ako mozes.

sto je mnogo mnogo je
-
- Novi član
- Postovi: 37
- Pridružio se: Pon Apr 25, 2005 5:17 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Lokacija: SRB-bg
I ja sam jeo kao blesav konjsko mesi, i ništa mi se nije poboljšalo.jovanche napisao:meni je mama davala koktel ujutru od 1 cvekle 1 narandze i 1 sargarepe i 1 jabuke.
Pila sam ga na prazan stomak.
Pomoglo je.
A konjsko meso kazu da jeste dobro.
Pa, probaj....
Redovno dajem krv, pa jedno vreme mi upravo zbog malog'niskog hemoglobina nisu dali da dam. Uznemirio sam se, ustvari i ne baš nešto strašno, ali ovaj tekst od jovančeta je tačan.
Imaš aparat sokovnik na pijaci od par hiljada dinara, vredi kupiti tu sitnicu i praviti ovakve koktele, tu je sve ono što ti treba.
ps Sama doktorka u zavodu za transfuziju mi je preporučila da jedem više salate, tako da je ono sa mesom samo preuveličavana stvar.
Pozz
-
- Novi član
- Postovi: 37
- Pridružio se: Pon Apr 25, 2005 5:17 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Lokacija: SRB-bg
Milan3 napisao:I ja sam jeo kao blesav konjsko meso, i ništa mi se nije poboljšalo.jovanche napisao:meni je mama davala koktel ujutru od 1 cvekle 1 narandze i 1 sargarepe i 1 jabuke.
Pila sam ga na prazan stomak.
Pomoglo je.
A konjsko meso kazu da jeste dobro.
Pa, probaj....
Redovno dajem krv, pa jedno vreme mi upravo zbog malog'niskog hemoglobina nisu dali da dam. Uznemirio sam se, ustvari i ne baš nešto strašno, ali ovaj tekst od jovančeta je tačan.
Imaš aparat sokovnik na pijaci od par hiljada dinara, vredi kupiti tu sitnicu i praviti ovakve koktele, tu je sve ono što ti treba.
ps Sama doktorka u zavodu za transfuziju mi je preporučila da jedem više salate, tako da je ono sa mesom samo preuveličavana stvar.
Pozz
-
- Novi član
- Postovi: 45
- Pridružio se: Čet Apr 13, 2006 4:26 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Lokacija: Beograd
Hvala svima na odgovorima. Ima tu svacega.... Konjsko meso cu jesti i nadam se da je dovoljno po 100 grama dnevno. Pored toga vec pijem TOTHEME ampule po jednu na dan.
Interesuje me i za ovaj koktel: da li se sargarepa kuva ili ne, kao i cvekla?
Steta sto dzigericu ne mogu, mada, kako sam navela sadrzi 19,2 gvozdja. Da li neko zna neki nacin spremanja da nestane ona njena odvratna gorcina? (osim crnog luka kao dodatka).
Interesuje me i za ovaj koktel: da li se sargarepa kuva ili ne, kao i cvekla?
Steta sto dzigericu ne mogu, mada, kako sam navela sadrzi 19,2 gvozdja. Da li neko zna neki nacin spremanja da nestane ona njena odvratna gorcina? (osim crnog luka kao dodatka).
A sto ne mozes dzigericu?
Inace, gledaj da izbegavas te ampule koliko mozes, jer ajko unistavaju zeludac.
Ne kazem da ih ne uzimas uopste ali cim ti se malo popravi gvozdje, probaj da poboljsas rezultate prirodnim stvarima.
Inace sok je meni majka davala da pijem na prazan stomak, ujutro.
Nista se ne kuva, sve je presno, poenta je u cvekli, a ostalo ti dodje samo kao zasladjivac. i izvor ostalih vitamina. Znaci, oljustis, operes, i bacis u sokovnik. I popijes.
Jedi cveklu, mozes je i sama napraviti, skuvas cveklu i onda je oljustis i iseces na kolutove (moze i rendana ali nije isti ukus), i potpois je u sirce i vodu. I ostavis da odstoji, 1 dan. i to je to.
Moja preporuka: koristiti vinsko sirce... Moze posle i da dodas malo belog luka pre jela pa da tako zajedno malo odstoji, cisto da promenis ukus.
Mozes i da pijes sok od borovnice, i to je jako dobro za krvnu sliku, ali za koji deo KS ne znam.
Konjsko meso jedi koliko ti se jede, sta god da radis, ako radis na silu, na kraju ce ti se smuciti... Ako ne mozes odmah bas sev da popijes/pojedes a ti nemoj... Za rezultate je potrebno vreme
Nadam se da sam bila od pomoci.
Inace, gledaj da izbegavas te ampule koliko mozes, jer ajko unistavaju zeludac.
Ne kazem da ih ne uzimas uopste ali cim ti se malo popravi gvozdje, probaj da poboljsas rezultate prirodnim stvarima.
Inace sok je meni majka davala da pijem na prazan stomak, ujutro.
Nista se ne kuva, sve je presno, poenta je u cvekli, a ostalo ti dodje samo kao zasladjivac. i izvor ostalih vitamina. Znaci, oljustis, operes, i bacis u sokovnik. I popijes.



Jedi cveklu, mozes je i sama napraviti, skuvas cveklu i onda je oljustis i iseces na kolutove (moze i rendana ali nije isti ukus), i potpois je u sirce i vodu. I ostavis da odstoji, 1 dan. i to je to.
Moja preporuka: koristiti vinsko sirce... Moze posle i da dodas malo belog luka pre jela pa da tako zajedno malo odstoji, cisto da promenis ukus.
Mozes i da pijes sok od borovnice, i to je jako dobro za krvnu sliku, ali za koji deo KS ne znam.
Konjsko meso jedi koliko ti se jede, sta god da radis, ako radis na silu, na kraju ce ti se smuciti... Ako ne mozes odmah bas sev da popijes/pojedes a ti nemoj... Za rezultate je potrebno vreme

Nadam se da sam bila od pomoci.
-
- Novi član
- Postovi: 17
- Pridružio se: Ned Maj 21, 2006 10:25 pm
Ja sam imala problema sa krvnom slikom i dosta tesko je dovesti je u normalu.Ja sam dosta pila sokove od cvekle i borovnice.Sta mi je najvise pomoglo mozda ce ti zvucati cudno ali probaj.Zara je jako dobra za krv.Nadi negdje suhih sjemenki zare i pomijesaj sa medom i uzimaj po kasikicu ujutro i navece.To pomaze.I jos sam cula da je dobro pomijesati vino ZDRJEPCEVU KRV I GUSTI SOK OD MALINE(sok na razmutu) i to piti.Probaj nece ti nista naskoditi.Zelim ti mnogo srece i uspjeha naravno.
CAO PUSA
CAO PUSA

-
- Novi član
- Postovi: 45
- Pridružio se: Čet Apr 13, 2006 4:26 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Lokacija: Beograd
Hvala na upozorenju da ampule mogu osetiti zeludac! Ja sam se jos i trudila da ih pijem na prazan stomak jer sam procitala da hrana utice na smanjeno iskoriscavanje gvozdja.
Za sok cu definitivno morati da nabavim sokovnik, a sto se tice borovnice jedino sto znam je za kupovne sokove od nje, i uvek sam se pitala da li tu uopste ima bilo kakve borovnice ili je to cisti ekstrat. Da li si na tu borovnicu mislila?
I, jos jedno pitanje za LOVELY: Sta je to ZARA i gde se moze nabaviti? Nisam nikad cula za to.
A, sto se tice moje dzigerice, kupila sam 500 gr. i isprzila, pojela sam nekako na silu par mrvica i vise nikad - prosto ne mogu, a moj muz je pojeo ostatak, on je ocigledno voli.
Trenutno sam opet bolesna, izgleda da mi je pao imunitet, pa cekam da malo prezdravim da bi mi se vratio apetit jer sad mi je muka na sta god da pomislim. Inace, imam i neku dijagnozu vazomotorni rinitis, pa je izgleda sa tim povezano.
Pozdrav svima!
Za sok cu definitivno morati da nabavim sokovnik, a sto se tice borovnice jedino sto znam je za kupovne sokove od nje, i uvek sam se pitala da li tu uopste ima bilo kakve borovnice ili je to cisti ekstrat. Da li si na tu borovnicu mislila?
I, jos jedno pitanje za LOVELY: Sta je to ZARA i gde se moze nabaviti? Nisam nikad cula za to.
A, sto se tice moje dzigerice, kupila sam 500 gr. i isprzila, pojela sam nekako na silu par mrvica i vise nikad - prosto ne mogu, a moj muz je pojeo ostatak, on je ocigledno voli.
Trenutno sam opet bolesna, izgleda da mi je pao imunitet, pa cekam da malo prezdravim da bi mi se vratio apetit jer sad mi je muka na sta god da pomislim. Inace, imam i neku dijagnozu vazomotorni rinitis, pa je izgleda sa tim povezano.
Pozdrav svima!
-
- Stalni član
- Postovi: 3256
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Lokacija: Beograd
Cek, cek, ne odustaj tako lako od dzige..........jel znas za onaj fazon kako se pravi??!!
Potopis je par sati u mleko..........Znaci, kupis, operes, iseces na komade kakve hoces, sipas u ciniju mleko, ostavis dzigu u tome 3-5 sati, moze i duze, ja ostavim da prenoci, pa onda spremas!!
probaj tako, nece se osecati onaj tezak ukus!!
A sokovnik je pravo cudo!! I ja sam skoro kupila, sve zivo cedim!!!
Potopis je par sati u mleko..........Znaci, kupis, operes, iseces na komade kakve hoces, sipas u ciniju mleko, ostavis dzigu u tome 3-5 sati, moze i duze, ja ostavim da prenoci, pa onda spremas!!
probaj tako, nece se osecati onaj tezak ukus!!

A sokovnik je pravo cudo!! I ja sam skoro kupila, sve zivo cedim!!!

Hm, mislim da malo preteruju sa tim pricama o konjskom mesu. Ja ga licno nikad ne jedem iz cistog principa, pored toliko zivotinja koje gajis radi hrane, jos sad kao moramo da jedemo i konje koje gajis zbog sasvim drugih stvari! Bezveze, al dobro,ovo je bila samo mala digresija.
Meni su kad sam bila malikrvna savetovali povecano unosenje tzv. crvenih mesa, znaci ne piletina nego junetina , govedina. Bar tako bilo pre dok se nisu pojavile klanice za konje i kasapnice. Mislim, lekarima bas i nije padalo na pamet tad da preporucuju konjsko meso. Ali najvise sam se najela doticne dzigerice, mada sam je mrzela svojski!
Moja majka je takodje potapala tanke parcice dzige dugo u mleko, pa na vrelo ulje isprzi pa onda opet zalije sa mlekom sve u tavi. I niko ti ne brani da uz ovo pojedes dosta sira ili luka,sta hoces i neutralises ukus il poboljsas, zapravo. Pa inmas i varijantu sa isprzenim lukom i dosta bibera i zacina, probaj i to.
Eto, to su savetovali uvek , pre konjskog mesa i naravno zaru tj koprivu u svim oblicima,kao corbicu, u projari itd.
Meni su kad sam bila malikrvna savetovali povecano unosenje tzv. crvenih mesa, znaci ne piletina nego junetina , govedina. Bar tako bilo pre dok se nisu pojavile klanice za konje i kasapnice. Mislim, lekarima bas i nije padalo na pamet tad da preporucuju konjsko meso. Ali najvise sam se najela doticne dzigerice, mada sam je mrzela svojski!
Moja majka je takodje potapala tanke parcice dzige dugo u mleko, pa na vrelo ulje isprzi pa onda opet zalije sa mlekom sve u tavi. I niko ti ne brani da uz ovo pojedes dosta sira ili luka,sta hoces i neutralises ukus il poboljsas, zapravo. Pa inmas i varijantu sa isprzenim lukom i dosta bibera i zacina, probaj i to.
Eto, to su savetovali uvek , pre konjskog mesa i naravno zaru tj koprivu u svim oblicima,kao corbicu, u projari itd.
Izvini "majja", stvarno, nisam htela da to postignem, nego mi se cisto omaklo, onako principijelno nisam mogla da ne napomenem!
Nego mi puko film i od doktora koji su tolike godine lecili sa tim cim su lecili, a sad su naprasno svi navalili na konjsko meso! Ma, ajde molim te!
Nego , izvini jos jednom i da se drzimo mi kopriva, soka od kupine i dzige!
Nego mi puko film i od doktora koji su tolike godine lecili sa tim cim su lecili, a sad su naprasno svi navalili na konjsko meso! Ma, ajde molim te!
Nego , izvini jos jednom i da se drzimo mi kopriva, soka od kupine i dzige!