Ha!
Ona je mislila na žaru tj. koprivu...
I ja sam nekad čula da je kopriva odlična. Ali ništa ne znam više o tome.
Borovnica - pa kupovna a ako imaš mogućnosti kupi borovnice pa od njih pravi sok. Samo ja ne znam gde kupiti borovnice.
Što se preparata tiče, SVI, ali SVI preparati koji sadrže gvožđe oštećuju želudac, neki manje neki više ali efekat je isti. KAD baš mora onda mora. Uzimaj ti njih neko vreme, ali čims e malo popravi a ti pojačaj ovu "zdravu" hranu.
Džigerica.. MMMMMMMMMMMMMMMM
Ja je obožavam.
Inače, da, potopiš u mleko, i onda bude mekana.
Možeš i da je dinstaš na crnom luku
Ako imaš vatrostalnu činiju, onda uzmeš džigericu, pa je ređaš u redovima zaliješ vodom i uljem a između svakog reda džigerice pospeš seckanim crnim lukom io staviš bibera u zrnu. Naravno, osoliš po ukusu.
Kao dobar prilog je pire krompir jer ej džigerica suva.
I salata uz to CVEKLA.
Kud ćeš bolje?
Recept 2:
Isto opet potopiš džigu u mleko, pa je onda osoliš i prepržiš u tiganju na ulju, naravno, gledaj da komadi ne budu previše tanki jer onda bude tvrda i neukusna. Uvek komadi treba da budu srednje debljine, da bi iznutra ostala sočna.
I onda kad je tako ispečeš, uzmeš seckanog belog luka i pospeš preko džigerice, i tako serviraš. NAravno, so i biber po volji.
U krajnjem ako to ne voliš, kupi džigericu i nađi neki recept da praviš paštetu od toga, verujem da jei to dobra zamena