Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Samo dobra reklama (iz frižidera iskače cela porodica) i nigde nisu vidjeni sem na mitinzima, utakmicama i drugim ''manifestacijama .................................i usluge jako skupe ...................
Za ostale ne pričam ali uvek ću skrenuti pažnju za one što znam da nisu tu ''samo ''zbog pacijenata.
Pre 7 godina sam radio kolonoskopiju u Klinickom centru. Nije nista strasno. Meni je jedino bilo malo neprijatno od medicinski sestara, a ne od doktora. Nista ne boli. Skines se od pola, legnes na sto postrance u malo zgrcen polozaj (oni ce ti pokazati kako) i oni te pokriju. Najbitnije je da se potpuno opustis - znaju ljudi sta rade. Zatvori oci i pokusaj da mislis na nesto drugo. Ako je anus stegnut, onda moze malo da zaboli. Neko je rekao da slobodno pustas vetrove. Ne radi se o tome da ti pustas vetrove tokom pregleda, vec uz kameru koja se uvlaci u debelo crevo ide i malo crevo (sve zajedno je oko 1.5 do 2.0 cm. kojim se upumpava vazduh u debelo crevo, kako s jedne strane, tokom uvlacenja ne bi udaralo u zid creva, a s druge strane, kako bi lekar imao cist pregled situacije. Kako se vazduh stalno upumpava, tako mora negde neprestano da izlazi. Jasno ti je odakle ce „vetar da duva“. Bice ti mozda malo cudno, jer „vetrovi“ bukvalno idu stalno, ali nema potrebe da ti bude neprijatno. Posto su creva ispraznjena, nema neprijatnih mirisa. Ne radis ti to svojom voljom. Pregled ne traje dugo - oko 10 min. Nema potrebe za anestezijom. Udju, izadju i gotovo!