KOJI SU RAZLOZI NOCNOM ZNOJENJU?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

KOJI SU RAZLOZI NOCNOM ZNOJENJU?

Post od ontario »

Hristos Vaskrse!
Pozdrav za sve!
Interesuje me da li znate koji su razlozi nocnom znojenju?
Imam problema sa tim vec dug period ali nisam obracala toliko paznju na to.Nalazi krv su mi uredu izuzev sto sam malo anemicna.Stitna zlezda/nalazi krv su mi takode uredu mada imam par malih cistica.Imam visok holesterol i trigliceride.
Pronasli su mi neki limfni cvor ispod brade velicine 1,7cm,dobila sam antibiotike i bol se smirila.Danas sam ponovila ultrazvuk cije cu nalaze saznati popodne.
Probudim se sva mokra narocito ispod vrata zna mi sva kosa biti mokra.
Koje nalaze da radim i znate li koji mogu biti uzroci?
Pozdrav
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm

Post od MACHINE »

Moguce neki "hronicni" virus: HSV, HPV, HCV, HBV, HIV...ima ih nazalost mnogo...
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Oh :roll: :roll: :roll: hvala na odgovoru.
Da li da zatrazim sve te analize?
Da li to sve sto si napisao?
zenlee
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 10, 2008 8:52 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od zenlee »

Nemojte da radite nikakvu virusologiju j prvo posetite doktora... razloga ima mnogo od veoma ozbiljnih bolesti do bezazlenih.....tako da ne vredi ni pricati nista vise a ne ovde na forumo da ocekujete tacnu dijagnozu.....
Testosterone man
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član

Post od MACHINE »

Nadam se da nije. Ako vam je diferencijalna leukocitarna formula dobra (leukociti, limfociti, monociti, granulociti), ako su jetreni enzimi dobri (ggt, spgt, sgot), nemate kandidijazu, niste cesto bolesni sanse sa hepatitise i hiv su vrlo vrlo male. Herpes i nije nesto strasan jer ga imam i ja :) uradite CRP, pa se sa tim svim nalazima javite lekaru

ontario napisao:Oh :roll: :roll: :roll: hvala na odgovoru.
Da li da zatrazim sve te analize?
Da li to sve sto si napisao?
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Hvala Vam puno!
Machine sta je CRP mozes li mi molim te reci?
Nemam hepatitis tacno,leukociti su uredu.Nemam hiv.....mada sam radila nalaze i radicu ih u narednih par meseci.
Novi nalazi ultrazvuka su pokazali limfni cvor da je malo narastao na 1,8cm i videli su nekoliko na desnoj strani vrata :o prosli puta su mi gledali samo levu.Imam jako neugodan osecaj kao da imam nesto ispod same brade,neku "kuglu"--ustvari ispod jezika.Idem kod jos jednog specijaliste za uho/grlo/nos da cujem misljenje.Prvi smatra da je nesto sa vilicom i ne obraca paznju na limfni cvor,e ovaj drugi videcemo.Njega znam odlican je specijalista.Ne znam imam osecaj da imam neku upalu u organizmu ali ne znam gde i ne znam zasto imam otecene limfne zlezde?
Zasto se znojim?Ne znam koje sve analize da radim?Da li je CRP sve?
Veliki pozdrav
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Zenlee citas li moje postove?Bila sam kod lekara......
Pitam koje analize da radim jer hocu da znam i da ih zatrazim od mog lekara.Interesuje me sve o mome stanju,prikuplajm sve informacije,Ne mogu dobiti dijagnozu na forumu ali mi se moze pomoci sa savetima sta da radim i koje pretrage da zatrazim.
zenlee
Aktivan član
Aktivan član

Post od zenlee »

Crp test je pokazitelj nekog upalnog procese u organizmu zbog kojeg vam najverovatnije i iskacu zlezde.Jel vas te zlezde bole pri dodiru?
Testosterone man
zenlee
Aktivan član
Aktivan član

Post od zenlee »

Znojenje moize biti i znak hodgkinsovog limfoma mada ne mora da znaci nemojte da padate u paniku ukoliko se otkrije da imate neko zariste bakterija ili imate neki paraziti ili viruse i zlezda boli na dodir i ne povecava se nemate razloga za brigu...mada ukoliko nalazi budu negativni za neku upalu i zlezda se ne smanjuje ja da sam na vasem mestu zahtevao bi da se uradi histopatologia i onda biti miran.
Testosterone man
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član

Post od MACHINE »

CRP se moze skoro svuda uraditi, koa i IgG, IgA i IgM...ako nadjete negde najbolje je uraditi blood calprotectin jer je ubedljivo najbolji upalni marker na trzsitu...najpouzdaniji (njaveca i senzitivnost)
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Hvala vam puno na savetima!
Trazicu da mi urade sve to i posto vidim Machine da si napisao na engleskom nadam se da to ovde imaju.Ustvari imaju oni sve samo zavisi za koga.
Zlezda koja mi je skoro 2cm me ne boli na dodir i jedva se oseti jer ide u "dubinu"ali me boli na vilici ispod samog uha.
Ispod brade imam cudan osecaj,kao da mi je nesto ispod jezika.U tom se predelu nalazi ta limfna zlezda.Ostale su na drugoj strani,nisi mi ni rekli koliko nego samo several sto moze biti 2-3-10 :o :o :o
Jako sam razocarana na mog lekara,videcu sta ce mi reci ORL specijalista 7 Maja......
Mislila sam da je od jednog zuba jer je umnjak i u ocajnom je stanju i bila sam kod zubara pa ga je snimio.On kaze da je sve uredu,mada sam jos uvek skeptik.Imam i jedan komad blombe koji je ostao u vilici posle vadenja zuba.To je bilo jako davno prije 3-4 godine....
To me ne boli ali je videno na snimku.
Dosta sam zbog svega zabrinuta jer i ako postoji upala gde? :roll:
Ostaje mi da cekam i da pitam mog lekara da mi da uput za vadenje krvi sa onim sto mi je Machine napisao.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Machine calprotectin je ovde nesto drugo........
To je marker za stomacna obolenja tako da to nevredi da trazim.
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član

Post od MACHINE »

Pa ne bas. Fecal calprotectin je za gastro trakt i radi se iz stolice. Blood calprotectin se vadi iz krvi...a u skorije vreme se koristi i za IBD ali pogotovo sa hepatitise, hiv...taj test je vrlo malo rasprotranjem, zato sam ti i rekao...ima dosta studija o tome...uradi CRP to svakako imaju i imunoglobuline A, G, M.

Kolika je sedimentacija (SE)???

Iskreno, sumnjam da imas ista od ovoga!!! Ali ti opet ti drzim palceve :)
zenlee
Aktivan član
Aktivan član

Post od zenlee »

Sedimentacija isto retko moze da pokaze nesto ukoliko postoji neki upalni proces evo ja sam je radio i imao sam upalu krajnika a doktor se cudi kaze da nikad mirniju je nije video u zivotu.
Testosterone man
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Drustvo dobra mi je sedimentacija i sve ostalo u tome i jeste problem sto ne mogu da saznam sta je onda.
Hvala Bogu pa je uredu ali zasto onda limfne zlezde?
Nemam hepatitis testirana sam.....
Prije nego sto ce to biti imala sam kaze doktor upalu srednjeg uha i to neku virusnu.Nije mi dao antibiotike i nije video upalu ali po prici da mi se vrti u glavi i da me probada uho on je zakljucio.
Mene jos uvek zna sa vremena na vreme probosti u levom uhu,e sada ovaj specijalista bi trebao znato sta je.Nadam se......
On mi je operisao cerki krajnike i videla sam da je dobar lekar,uostalom zna sigurno svoj posao zato se skolovao.Ja nemam ideju jedino sto sumljam da je zub a oni kazu nije....
Odgovori