KOJI SU RAZLOZI NOCNOM ZNOJENJU?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Hvala vam puno na savetima!
Trazicu da mi urade sve to i posto vidim Machine da si napisao na engleskom nadam se da to ovde imaju.Ustvari imaju oni sve samo zavisi za koga.
Zlezda koja mi je skoro 2cm me ne boli na dodir i jedva se oseti jer ide u "dubinu"ali me boli na vilici ispod samog uha.
Ispod brade imam cudan osecaj,kao da mi je nesto ispod jezika.U tom se predelu nalazi ta limfna zlezda.Ostale su na drugoj strani,nisi mi ni rekli koliko nego samo several sto moze biti 2-3-10 :o :o :o
Jako sam razocarana na mog lekara,videcu sta ce mi reci ORL specijalista 7 Maja......
Mislila sam da je od jednog zuba jer je umnjak i u ocajnom je stanju i bila sam kod zubara pa ga je snimio.On kaze da je sve uredu,mada sam jos uvek skeptik.Imam i jedan komad blombe koji je ostao u vilici posle vadenja zuba.To je bilo jako davno prije 3-4 godine....
To me ne boli ali je videno na snimku.
Dosta sam zbog svega zabrinuta jer i ako postoji upala gde? :roll:
Ostaje mi da cekam i da pitam mog lekara da mi da uput za vadenje krvi sa onim sto mi je Machine napisao.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Machine calprotectin je ovde nesto drugo........
To je marker za stomacna obolenja tako da to nevredi da trazim.
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm

Post od MACHINE »

Pa ne bas. Fecal calprotectin je za gastro trakt i radi se iz stolice. Blood calprotectin se vadi iz krvi...a u skorije vreme se koristi i za IBD ali pogotovo sa hepatitise, hiv...taj test je vrlo malo rasprotranjem, zato sam ti i rekao...ima dosta studija o tome...uradi CRP to svakako imaju i imunoglobuline A, G, M.

Kolika je sedimentacija (SE)???

Iskreno, sumnjam da imas ista od ovoga!!! Ali ti opet ti drzim palceve :)
zenlee
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 10, 2008 8:52 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od zenlee »

Sedimentacija isto retko moze da pokaze nesto ukoliko postoji neki upalni proces evo ja sam je radio i imao sam upalu krajnika a doktor se cudi kaze da nikad mirniju je nije video u zivotu.
Testosterone man
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Drustvo dobra mi je sedimentacija i sve ostalo u tome i jeste problem sto ne mogu da saznam sta je onda.
Hvala Bogu pa je uredu ali zasto onda limfne zlezde?
Nemam hepatitis testirana sam.....
Prije nego sto ce to biti imala sam kaze doktor upalu srednjeg uha i to neku virusnu.Nije mi dao antibiotike i nije video upalu ali po prici da mi se vrti u glavi i da me probada uho on je zakljucio.
Mene jos uvek zna sa vremena na vreme probosti u levom uhu,e sada ovaj specijalista bi trebao znato sta je.Nadam se......
On mi je operisao cerki krajnike i videla sam da je dobar lekar,uostalom zna sigurno svoj posao zato se skolovao.Ja nemam ideju jedino sto sumljam da je zub a oni kazu nije....
zenlee
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 10, 2008 8:52 am

Post od zenlee »

A grlo jel vam se crveni....nekada limfne zlezde ostanu uvecane zbog neke upale koju ste ranije imali....i nije vam dao antibiotike zato sto oni na viruse ne deluju oni.
Testosterone man
Korisnikov avatar
mamacita
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jan 16, 2007 2:02 pm

Post od mamacita »

Pa otecene limfne zlezde i nocno znojenje kao sto ga vi opisujete (kupate se u znoju )nisu normalna pojava.Zasto ne odete na biopsiju te zlezde ?,da iskljucite limfom,i budete mirni?
Slika
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Drugari ne nije mi grlo oteceno......
Ja ne mogu mamacita na biopsiju ako me lekar nece da posalje,a nece...
Mozda specijalista ne znam :-?
Moj lekar kaze praticemo i to je sve
naravno nije njegovo telo
to me i brine
tarzan 76
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 01, 2009 11:00 am

Post od tarzan 76 »

Ne znam jesam na dobroj stranici ali dobro,pokusacu!
Bavim se sportom,plivanjem,vec 25god. i jos uvek redovno plivam.
Nocu se znojim bas dosta,a i mam i blagi bol u grudima u sredisnjoj kosti.
Nekako se uvek osecam malaksalo mada kad udjem u bazen mogu dugo plivati.Misici me uvek bole,kao pod stalnom upalom.pijem mnogo tecnosti,pogotovo posle vecere,koja je obilna,i po 2l,i u kasnim satima posto tad imam termin za trening!Imam problema sa sinusima koje u vise navrata nisam izlecio pa to vucem godinama jer kazu da je to hronicno i to tako mora do kraja zivota.Uvek mi je zapusena jedna strana nosa i cesto mi pulsira izmedju nosa i donje jagodice!Dali je moguce da zbog sinusa imam problem sa znojenjem nocu i tih bolova u misicima?Hvala!
tarzan 76
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 01, 2009 11:00 am

Post od tarzan 76 »

Ne znam jesam na dobroj stranici ali dobro,pokusacu!
Bavim se sportom,plivanjem,vec 25god. i jos uvek redovno plivam.
Nocu se znojim bas dosta,a i mam i blagi bol u grudima u sredisnjoj kosti.
Nekako se uvek osecam malaksalo mada kad udjem u bazen mogu dugo plivati.Misici me uvek bole,kao pod stalnom upalom.pijem mnogo tecnosti,pogotovo posle vecere,koja je obilna,i po 2l,i u kasnim satima posto tad imam termin za trening!Imam problema sa sinusima koje u vise navrata nisam izlecio pa to vucem godinama jer kazu da je to hronicno i to tako mora do kraja zivota.Uvek mi je zapusena jedna strana nosa i cesto mi pulsira izmedju nosa i donje jagodice!Dali je moguce da zbog sinusa imam problem sa znojenjem nocu i tih bolova u misicima?Hvala!
akbar
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 22, 2009 11:25 pm

Post od akbar »

uzrok nocnom znojenju kod zena, u mnogim slucajeva je i prirodna hormonalna promena ili hormonalni imbalans, kreiran nedostatkom progesterona, koji nastaje u periodu pre potpunog nestanka menstruacije ili klimakterijumu. obuhvata doba od cetrdesete do pedesete godine a ponekad se javlja i ranije, vec sredinom tridesetih. mesecni ciklusi godinama mogu biti redovni i nocna preznojavanja, propracena blagom groznicom, uglavnom nastaju nekoliko dana pred period.

sto se tebe tarzan tice, takodje se redovno bavim plivanjem i to iz hobija, ali izbegavam obilne vecere. posto treniras nocu a predhodno konzumiras i po 2l tecnosti, deluje mi logicno da se iz tog razloga i znojis u to vreme. reukuj kolicinu hrane na vise obroka dnevno. pred trening nije ni produktivno ni zdravo opterecivati zeludac, kao sto iz istog "razloga veceru treba dati neprijatelju". mnogi plivaci imaju problema sa hronicnom upalom sinusa. konsultuj svog lekara za konstruktivno resenje tog problema, jer ni jedan problem ne mora da bude dozivotan. sto da se mucis kad ne moras :wink:
Odgovori