Kod kojeg doktora da idem i da li da idem?
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Kod kojeg doktora da idem i da li da idem?
U poslednjih dva meseca mi se dva puta javila slicna situacija :
naglo mi se pomuti vid na nekih 10 minuta (to je prvo sta primetim) a posle kratke pauze mi utrne leva ruka.Prvi put mi je utrnula cela podlaktica i leva polovina usana, a drui put samo leva shaka.To je sve trajalo isto tako nekih 10-ak minuta.
Da li je to simptom za nesto i treba li da se javim nekom od lekara, i kojem?
Hvala
naglo mi se pomuti vid na nekih 10 minuta (to je prvo sta primetim) a posle kratke pauze mi utrne leva ruka.Prvi put mi je utrnula cela podlaktica i leva polovina usana, a drui put samo leva shaka.To je sve trajalo isto tako nekih 10-ak minuta.
Da li je to simptom za nesto i treba li da se javim nekom od lekara, i kojem?
Hvala
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm
Ja sam imala slicno iskusto. Prvo sam drugacije cula svoj glas(znaci samo svoj, sve ostalo normalno), onda sam imala smetnje dok sam film, videla samo neka slova, a ispred drugih kao da su stajale tackice i na kraju mi je trnula leva strana lica, jezik i leva ruka. Trajalo je tako 10-15 minuta sve ukupno. Ja sam tad imala 17 godina i bas sam se uplasila pa je mama zvala i hitnu pomoc jer nisam mogla da prestanem da placem. Posle 15 dana mi se desilo opet, samo je krace trajalo. Od tad vise nikad(sad imam 20 godina)i nadam se da i nece jer je odvratan osecaj. Posle tih epizoda bila sam kod decijeg neurologa, neurohirurga(prof. Antunovica), psihologa... Uradjeni su mi skener sa i bez kontrasta, magnetna, dopler vrata i nasli su mi na magnetnoj uvijene krvne sudove, sto su rekli da nije nista strasno i da mi nije od toga. Na kraju, naravno niko nije znao da mi kaze sta je. Srecom, nije se ponovilo. Al tako ti je kod nasih lekara. Nedo bog da se neko malo vise potrudi...
imala sam isto iskustvo kao girl from nowhere I ti,samo sto se meni pojavljivalo vise puta.mnogo neprijatno iskustvo jer mislis da si dobio mozdani udar,ali posle tih dvedeset minuta kao da nista nije bilo.isto sam radila sva ispitivanja sem doplera krvnih sudova i sve je ok!
mozda kod mene ima veze sa nervnom bazom.
jel nemas neke probleme tog tipa?da ti se "slosi" na nervnoj bazi?
u svakom slucaju odradi sve kontrole,jer ces samo tako moci da budes mirna,a li da znas da sam ovde naisla na mnogo ljudi koji su imali slicna iskustva!
pozdrav tebi!
mozda kod mene ima veze sa nervnom bazom.
jel nemas neke probleme tog tipa?da ti se "slosi" na nervnoj bazi?
u svakom slucaju odradi sve kontrole,jer ces samo tako moci da budes mirna,a li da znas da sam ovde naisla na mnogo ljudi koji su imali slicna iskustva!
pozdrav tebi!

-
- Aktivan član
Odgovor-mozda?
www.bkosa.edu.yu pogledajte pitanje na medicinskom forumu, ja sam ga postavila, i odgovorila mi je jedna od doktorki.
TIA - tranzitorni ishemijski atak (neka vrsta mozdanog udara), a u medjuvremenu sam radila analizu krvi, sve OK , osim holesterola koji je povisen.
Imam zakazan pregled kod neurologa, pa cu da postujem sta mi je rekao.Mozda jos nekom pomogne, bar da zna odakle da krene.
TIA - tranzitorni ishemijski atak (neka vrsta mozdanog udara), a u medjuvremenu sam radila analizu krvi, sve OK , osim holesterola koji je povisen.
Imam zakazan pregled kod neurologa, pa cu da postujem sta mi je rekao.Mozda jos nekom pomogne, bar da zna odakle da krene.
mama34,ja sam radila EEG,pregled ocnog dna,obican neuroloski pregled,pa cak i MR mozga.svi rezultati su totalno uredni.meni se prvi taj "napad" desio posle udesa gde nisam udarila glavu ali sam se veoma uplasila.to je bilo pre tacno 4 godine.posle svih tih pregleda nisam dosla ni do kakvog zakljucka sta je.postoji cak i vrsta migrene koja se potpuno isto manifestuje,pa bi mogla da pitas svog lekara da li nije mozda to u pitanju.jel vas boli glava posle tih epizoda gubitka vida?
pozdrav i bez panike!
pozdrav i bez panike!

-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Evo, za mene si znalagirl_from_nowhere napisao:Hehe,nisam znala da nas je vise![]()
Ja sam bila i kod psihologa koji je rekao da je sa te strane samnom sve u redu... Bas bih volela da se javi neko kome je "postavljena dijagnoza" za ovo cudno stanje.

@ Mama34, jel mozes molim te da postavis link ali na tvoje pitanje, ne znam gde tamo da trazim.

Inace, i ja sam kao i Tarcika uradila sve one preglede, osim MR i sve je bilo ok.
Javi nam se nakon neuroloskog pregleda pliiiiiiz, nemoj da nas zaboravis!!

Evo mene od teta-neurologa:
Imam deformaciju na vratnoj kichmi,i obe lopatice u spazmu, leva skoro totalno.Upucena na RTG vratne kichme, doppler krvnih sudova vrata i kod fizijatra.Rekla mi da idem na more pa da polagano sve sredim i da JopeT dodjem kod nje.Nema terapije jos uvek,izgleda je okostavanje, ili profidef , o bi ga znao sad, ali sam bar malKo mirnija-nije mozdani udar
)
p.s. jos mi nista nije jasno, ali je malo manje maglovito
Imam deformaciju na vratnoj kichmi,i obe lopatice u spazmu, leva skoro totalno.Upucena na RTG vratne kichme, doppler krvnih sudova vrata i kod fizijatra.Rekla mi da idem na more pa da polagano sve sredim i da JopeT dodjem kod nje.Nema terapije jos uvek,izgleda je okostavanje, ili profidef , o bi ga znao sad, ali sam bar malKo mirnija-nije mozdani udar

p.s. jos mi nista nije jasno, ali je malo manje maglovito
-
- Aktivan član
-
- Aktivan član
hvala Bogu...sada se i ja opustih!malo me bilo poljuljalo ono objasnjenje o mozdanom udaru!
girl,izgleda da je moguce da cirkulacija malo "zeza" u tom vratnom delu bilo od kicme,bilo od krvnih sudova.cula sam da je dovoljno da je jedan krvni sud malo zakrivljen pa da stvara probleme..ja sam radila magnetnu bez kontrasne tecnosti,jer mi je radiolog rekao da nema potrebe...odlican je lekar,a i otac moje super drugarice,pa se nadam da ne bi nista prepustio slucaju...
mama34,javi se ako imas jos neko objasnjenje za nas!

girl,izgleda da je moguce da cirkulacija malo "zeza" u tom vratnom delu bilo od kicme,bilo od krvnih sudova.cula sam da je dovoljno da je jedan krvni sud malo zakrivljen pa da stvara probleme..ja sam radila magnetnu bez kontrasne tecnosti,jer mi je radiolog rekao da nema potrebe...odlican je lekar,a i otac moje super drugarice,pa se nadam da ne bi nista prepustio slucaju...

mama34,javi se ako imas jos neko objasnjenje za nas!