Kod kojeg doktora da idem i da li da idem?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

mama34
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 10, 2007 8:09 pm

Post od mama34 »

Evo mene od teta-neurologa:

Imam deformaciju na vratnoj kichmi,i obe lopatice u spazmu, leva skoro totalno.Upucena na RTG vratne kichme, doppler krvnih sudova vrata i kod fizijatra.Rekla mi da idem na more pa da polagano sve sredim i da JopeT dodjem kod nje.Nema terapije jos uvek,izgleda je okostavanje, ili profidef , o bi ga znao sad, ali sam bar malKo mirnija-nije mozdani udar :))

p.s. jos mi nista nije jasno, ali je malo manje maglovito
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

Pa sta su ti rekli, od cega ti je taj napad tacno?
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član

Jel su ti radili magnetnu(sa i bez kontrasta) i/ili skener(takodje)?
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

hvala Bogu...sada se i ja opustih!malo me bilo poljuljalo ono objasnjenje o mozdanom udaru! :o
girl,izgleda da je moguce da cirkulacija malo "zeza" u tom vratnom delu bilo od kicme,bilo od krvnih sudova.cula sam da je dovoljno da je jedan krvni sud malo zakrivljen pa da stvara probleme..ja sam radila magnetnu bez kontrasne tecnosti,jer mi je radiolog rekao da nema potrebe...odlican je lekar,a i otac moje super drugarice,pa se nadam da ne bi nista prepustio slucaju... :lol:
mama34,javi se ako imas jos neko objasnjenje za nas! :wink:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

a,da!
girl,jel si cula o nom obliku migrene koji se ispoljava bas ovako(klasicna migrena sa aurom)?ja sam citala te simptome i bukvalno je sve isto kao kod svih nas!
pozdrav! :wink:
---Nevena---
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jan 08, 2007 3:58 pm

Post od ---Nevena--- »

Ljudi merite li pritisak? Cula sam da to sa slovima i dupliranjem, ne zamerite mi sto cu ovo reci, imaju ljudi pred izliv krvi na mozak?
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

---Nevena--- napisao:Ljudi merite li pritisak? Cula sam da to sa slovima i dupliranjem, ne zamerite mi sto cu ovo reci, imaju ljudi pred izliv krvi na mozak?
Pu-pu da ne baksuziram sebi, ali moja bi se krv onda do sada trebala izliti bar 200 puta!! :lol: :lol:

Salim se malo (moram da karikiram, jer se uvek izbezumim kad mi se to sa vidnim poljem desi i sa trnjenjem ruke, usta i zdrela :o ).

Citala sam i ja o tome, i pise stvarno da je tako.....samo nam ostaje da se nadamo da nece i nas da strefi, nego da nam je od neke druge, manje riskantne stvari sve to! :wink:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

joj,majjo,tek sada vidim da si se ovde javljala... :lol:

i ja se izbezumim svaki put iznova...ali nesto racunam da sam prvi taj problem sa vidnim poljem imala jojs pre 4,5godine,pa na svaka skoro 4 meseca opet..i onda pauza tokom trunoce i jos malo posle toga,pa opet ono kada sam vam pricala....ma,ne znam...valjda bi me neki lekar uputio jos negde da misli da je nesto tako strasno...
a,ja sam citala za te simptome,i jeste tako kod mozdanog udara,ali i jos kod nekih stvari...pricala sam o onoj migreni....

girl,kako je kod tebe?

mama34,javi nam se kako je kod tebe...

pozdrav! :wink:
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član

Meni se to desilo pre 4 godine prvi put i posle 2 nedelje ponovo ali je krace trajalo. Sve je bilo isto kao kod vas, osim sto je svemu prethodio uzasno cudan osecaj da drugacije pricam tj. da mi je drugacija boja glasa. A nije bila, rekli mi prisutni :roll: I vise mi se ne desava.
Ono sto se meni desava, ne znam da li ima veze sa ovim o cemu mi pricamo. S vremena na vreme(nekad je to jednom nedeljno, nekad cesce) u delu gde se spajaju glava i vrat, otprilike iza uha, pa skroz pri dnu, me nesto zaboli, to je uzasno jak i ostar bol, nekad cak toliko jak da ispustim bolni jauk i uhvatim se za taj deo. Malo glup opis bola, ali imam osecaj tad kad me zaboli kao da me neko iz sve snage pogodio vrelim kamenom. Bol prodje posle 10-15 sekundi a za to vreme kao da se siri u krugu od nekih 5 cm i postaje slabiji. Osecaj je strasan, kad je najjaci bol imam osecaj kao da ne mogu normalno da pomeram glavu.
Nisam uspela da otkrijem zasto mi se to desava. Znam samo da se desi kad okrenem glavu najnormalnije, znaci nikakav nagli okret niti cimanje. Ranije su mi doktori govorili da se to desava jer rastem(sa 14-15 godina) ali sad sa 20 sumnjam da je to razlog. Jedno vreme (oko godinu i po dana) sam se bavila sportom redovno i tad mi se to nije desavalo. Mozda je slucajnost a mozda i ne. Ne znam.
Jel se desava to jos nekome? Molila bih nekog doktora da napise sta se nalazi u tom delu gde me zaboli i jos bolje ako ima ideju sta bi to moglo biti...

Evo na slici sam oznacila taj deo

Slika
Shot at 2007-07-16[/img]
Odgovori