Koagulacija krvi i uzimanje lekova

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

tk76
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 25, 2013 2:17 am

Koagulacija krvi i uzimanje lekova

Post od tk76 »

Imam nedoumicu oko daljeg uzimanja leka Andol (100mg). Pijem ga svako jutro pre doručka. Preporučen mi je jer preventivno deluje na zgrušavanje krvi. Meni je referentna vrednost zgrušavanja iznad opsega normale (11.80-15.10), i iznosi 15.60.

Opšti lekar smatra da je to neznatno odstupanje, a hematolog mi je rekao da prestanem da pijem lek. Da li neko ima iskustva sa ovim lekom, i kakve zdravstvene probleme mogu imati ako nastavim da ga preventivno pijem? Unapred hvala.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Koagulacija krvi i uzimanje lekova

Post od aa_aca »

Ацетилсалицилна киселина није најсрећнија варијанта за цео живот.

Прво треба да нађеш разлог повећаног фактора згрушавања.

С обзиром на то да стање није алармантно, препоручујем ти домаћи лек. Три пута дневно треба да попијеш по кашику јабуковог сирћета у чаши воде са кашичицом меда. Одлично за циркулацију!
tk76
Novi član
Novi član

Post od tk76 »

aa_aca napisao:Ацетилсалицилна киселина није најсрећнија варијанта за цео живот.

Прво треба да нађеш разлог повећаног фактора згрушавања.

С обзиром на то да стање није алармантно, препоручујем ти домаћи лек. Три пута дневно треба да попијеш по кашику јабуковог сирћета у чаши воде са кашичицом меда. Одлично за циркулацију!
U utorak bi trebalo da se uradi analiza krvi iz uha, to će nadam se dati neke odgovore zašto je nivo koagulacije povišen.
Što se tiče jabukovog sirćeta, hvala na savetu počeću sa tom zamenom još koliko sutra. Pijem previše lekova u poslednje vreme.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Како се иначе храниш, осим лекова? :D Мало конкретније опиши.
tk76
Novi član
Novi član

Post od tk76 »

aa_aca napisao:Како се иначе храниш, осим лекова? :D Мало конкретније опиши.
Hranim se kako znam, i kako mogu. Jedanaest godina u nazad životarim na raznim honorarima koji gotovo po pravilu kasne, a i prilično su mizerni.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

То није конкретан опис начина исхране.
tk76
Novi član
Novi član

Post od tk76 »

aa_aca napisao:То није конкретан опис начина исхране.
Istina. Nije konkretan opis. Ali adekvatan teško i mogu dati jer ne vodim dnevnik ishrane. Uglavnom su to jeftine supice, meso retko jedem, jer mi je skupo. Uglavnom testenine, od voća uglavnom jeftinije jabuke. Od povrća spanać, krastavci, salata, kupus, padarajz isto ne kupujem jer mi je skup. Dobro i uravnoteženo jedem ponekad, jer ponekad i mogu da priuštim sebi takav jelovnik. Neretko sam danima na hlebu, margarinu i mleku. U poslednje vreme, ni mleko ne kupujem previše često...
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Занимало ме је да ли једеш неко смеће од хране као што су разни пекарски производи, "природни" сокови, жваке итд.

Уместо јефтиних супица сам треба да правиш супу. Ево једног рецепта: изрендаш кашику шаргарепе и прелијеш са две-три кашике зејтина и то загреваш у лонцу на рингли. Када шаргарепа добије златну боју, улиј пола литра виде и стави Зачина Ц по жељи (малу кашичицу, рецимо). То кувај пет минута и ето одличне супе са укусом кокошије супе - зависно од укуса шаргарепе.

Ништа здравије од јефтиних јабука.

Спанаћ избаци и узми блитву. Спанаћ апсорбује отрове из земље у којој расте и ти их после уносиш у организам.

Хлеб узми сам да правиш ако икако можеш, од обичног белога брашна, квасца, соли и воде. Јефтиније ти је и много здравије.

Уместо млека могао би да пијеш кефир који би сам направио од тог истог млека. Цена иста а неупоредиво здравије.

Маргарин одмах избаци. То је живи отров. Ако можеш једи путер, ако не онда лепо сам прави кефир.

Обавезно води рачуна колико пијеш воде. Потребно је најмање 3dl чисте воде на 10kg телесне масе.

Ниси написао да користиш, па да не спомињем да није здраво користити газирана пића, месне којекакве прерађевине итд.

И још да ми напишеш какво то брдо лекова пијеш.
tk76
Novi član
Novi član

Post od tk76 »

aa_aca napisao:Занимало ме је да ли једеш неко смеће од хране као што су разни пекарски производи, "природни" сокови, жваке итд.

Уместо јефтиних супица сам треба да правиш супу. Ево једног рецепта: изрендаш кашику шаргарепе и прелијеш са две-три кашике зејтина и то загреваш у лонцу на рингли. Када шаргарепа добије златну боју, улиј пола литра виде и стави Зачина Ц по жељи (малу кашичицу, рецимо). То кувај пет минута и ето одличне супе са укусом кокошије супе - зависно од укуса шаргарепе.

Ништа здравије од јефтиних јабука.

Спанаћ избаци и узми блитву. Спанаћ апсорбује отрове из земље у којој расте и ти их после уносиш у организам.

Хлеб узми сам да правиш ако икако можеш, од обичног белога брашна, квасца, соли и воде. Јефтиније ти је и много здравије.

Уместо млека могао би да пијеш кефир који би сам направио од тог истог млека. Цена иста а неупоредиво здравије.

Маргарин одмах избаци. То је живи отров. Ако можеш једи путер, ако не онда лепо сам прави кефир.

Обавезно води рачуна колико пијеш воде. Потребно је најмање 3dl чисте воде на 10kg телесне масе.

Ниси написао да користиш, па да не спомињем да није здраво користити газирана пића, месне којекакве прерађевине итд.

И још да ми напишеш какво то брдо лекова пијеш.
Hvala na savetima, ponešto od navedenog sam čuo od ljudi, ponešto je novo za mene. Trudiću se da se pridržavam datih saveta koliko je u mojoj moći. Danas sam kupio Zeolit, da mi ojača imunitet... kakvo je tvoje mišljenje o tom preparatu, i da li ga koristiš?
Imao sam nameru da postavim novu temu, ali pošto je sve u sklopu mog traganja za dijagnozom, možda bi bilo dobro da to napišem u nastavku, ovde. Imam naime, sve veće probleme sa stopalima... Doplerom mi je utvrđeno da mi je na levoj nozi u regionu iznad kolena (odastrag) proširena vena. Što samo po sebi nije strašno, ali taj lekar nije imao uvid i u moju krvu sliku...
Problem je sledeći: imam ponovo posle mnogo godina velike probleme sa bradavicama. Prvi put mi se to pojavilo 2000te, kada sam se vratio iz vojske. Nisam znao u početku ni šta je to, ali koliko sam shvatio to je papiloma virus (iz reda nekancerogenih).
Prošli put sam to bukvalno isekao i prebrisao vatom natopljenom alkoholom, godinama mi se nije pojavilo posle toga. Sada mi je taj region na palčevima noge počeo gotovo deformisati prste. Osećaj tuposti i neosetljivosti na dodir prisutan je više na levoj nozi. Spoljni deo palca slabo osetim, na desnoj je stanje bolje ali mi je pod noktom pukao kapilar i imam tamnu mrlju, od prilike pola nokta veličine. To mi se pojavilo i 2011 u martu, na levoj nozi. I vremenom je izraslo sa noktom. Drugih zdravstvenih tegoba tada nisam imao.
Ovaj put međutim, rekao bih da je vrag odneo šalu. Koža na stopalima i prstima počinje da gubi elastičnost, i deluje starački naborano, maltene iz dana u dan. Vene i kapirali su sve više uočljivi, stopala me jako bole posle sat vremena pešačenja, i moram negde da sednem.
Meni sve ovo deluje kao dijabetes, tip 2. Sutra radim analizu glukoze, pa bi trebalo da znam na čemu sam. Mesto na kojem mi je vađena krv pre devet dana, zelenkasto je još uvek. Pre su mi takve stvari nestajale za dva tri dana.
Što se lekova tiče, pio sam pomenuti Andol, Bromazepam sam prestao da uzimam jer mi to ne rešava ništa. Negde u odgovorima sam video da ne preporučuješ više Oligovit. Do sada sam popio tri dražeje, kakvu zamenu preporučuješ?
Jedino što još uvek pijem su šumeće tablete vitamina C, kompanije Biofar. To mi je prepisao lekar opšte prakse.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Постаје много компликовано. Форум је незгодан за вишеструке проблеме. Бар је мени незгодан јер покушавам да помогнем ако икако могу, а проблем се усложњава.

Зеолит сам купио али никако да почнем да га користим. Он само апсорбује токсине и метале по организму, а не може да повећа имунитет.

Проширена вена као и проблеми са стопалима су вероватно последица равних или спуштених табана. Лоша обућа може да проузрокује невероватне проблеме са стопалима, а онда ланчано - колена - кичма - циркулација - срце - мозак.

Брадавице изазивају вируси. Верујем да ће ти на дуже стазе помоћи домаћи препарат од белога лука и комовице. Рецепт имаш на мом сајту w w w . a c a . r s под Савети, Здравље, Имунитет.

Под Имунитет-2 ћеш видети који витамин Ц користим. Батали све шумеће производе јер доносе много више штете него користи.

Могуће је да не осећаш прсте како треба, управо због веома лоше обуће. То ипак неко мора да погледа.

Проблем са пешачењем говори у прилог спуштеним или равним табанима или лошој обући.

У поодмаклој фази дијабетеса добио би гангрену на стопалу. У сваком случају теба да провериш крв: основну крвну слику, шећер, гвожђе, масноће, штитну жлезду, јетру...

Погледај на мом сајту шта користим од витаминско-минералних препарата. Наћи ћеш их под разним темама о здрављу.

Можда због андола више крвариш и теже ти се ресорбују подливи.

Ваљда сам ти одговорио на све. Ако има још нешто, питај.
tk76
Novi član
Novi član

Post od tk76 »

aa_aca napisao:Постаје много компликовано. Форум је незгодан за вишеструке проблеме. Бар је мени незгодан јер покушавам да помогнем ако икако могу, а проблем се усложњава.

Зеолит сам купио али никако да почнем да га користим. Он само апсорбује токсине и метале по организму, а не може да повећа имунитет.

Проширена вена као и проблеми са стопалима су вероватно последица равних или спуштених табана. Лоша обућа може да проузрокује невероватне проблеме са стопалима, а онда ланчано - колена - кичма - циркулација - срце - мозак.

Брадавице изазивају вируси. Верујем да ће ти на дуже стазе помоћи домаћи препарат од белога лука и комовице. Рецепт имаш на мом сајту w w w . a c a . r s под Савети, Здравље, Имунитет.

Под Имунитет-2 ћеш видети који витамин Ц користим. Батали све шумеће производе јер доносе много више штете него користи.

Могуће је да не осећаш прсте како треба, управо због веома лоше обуће. То ипак неко мора да погледа.

Проблем са пешачењем говори у прилог спуштеним или равним табанима или лошој обући.

У поодмаклој фази дијабетеса добио би гангрену на стопалу. У сваком случају теба да провериш крв: основну крвну слику, шећер, гвожђе, масноће, штитну жлезду, јетру...

Погледај на мом сајту шта користим од витаминско-минералних препарата. Наћи ћеш их под разним темама о здрављу.

Можда због андола више крвариш и теже ти се ресорбују подливи.

Ваљда сам ти одговорио на све. Ако има још нешто, питај.
Što se tiče šećera, nešto malo iznad minimuma, 4,6. Tako da ale i bauke dijabetesa moram da zamenim nekim drugim... počinjem da verujem da je sve (ili bar veći deo) na nervnoj bazi.
Juče sam na hitnoj pomoći i dobio injekciju za smirenje. Kad mi je um pod sedativima, dobro sam. Od jutros sam ponovo na bromazepamu, osećam se dobro.
Dosta simptoma koje sam imao vezano za glovobolje i malaksalost, prepisuje se i migreni, a to sam potpuno otpisao u startu... Kao da ja ne mogu imati migrenu s vremena na vreme... Sajt sam letimično pregledao, i sačuvao ga u bookmark. Čitaću ga po potrebi, trenutno me najviše zanima taj pomenuti recept od belog luka i komovice. Hvala na savetima! Ako budem imao nekakvih dodatnih pitanja, postaviću ih.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Мигрена као болест не постоји. Измислили су је као оправдање за немогућност дијагнозе и излечења. Ту је само проблем циркулације и дотока крви у главу и зврчка је пронаћи узрок тј. сужење.

Погледај шта сам писао под Главобоља, Мигрена и Рамена-рачунари.
tk76
Novi član
Novi član

Post od tk76 »

aa_aca napisao:Мигрена као болест не постоји. Измислили су је као оправдање за немогућност дијагнозе и излечења. Ту је само проблем циркулације и дотока крви у главу и зврчка је пронаћи узрок тј. сужење.

Погледај шта сам писао под Главобоља, Мигрена и Рамена-рачунари.
Za krvotok se slažem. Od jutros imam novu zelenu modricu na levoj butini. Međutim nešto novo je počelo da se pojavljuje... Liči na ožiljke neke velike posekotine, dugačko je oko 15ak cm, ide u više pravaca. Čini mi se da prati putanju nekih vena u butini ali nisam siguran. Na tim mestima, koža kao je nekako zbrčkana a ta mesta su blago ulegla. Pomalo mi je bolno da se oslonim na levu stranu dok sedim, ne znam da li ovo pomaže, ali to se trenutno dešava.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Због андола могу да се јављају модрице јер се крв теже згрушава.

То што ти се јавља као ожиљци од посекотина, стварно не знам шта може да буде. Да није грч крвног суда? Можда да одеш до васкуларног хирурга, не знам.

Чуди ме да никога од лекара који посећују форум ово не занима. Можда се ради о такозваним лекарима који немају шта да ти продају, па се не јављају. УФ!
tk76
Novi član
Novi član

Post od tk76 »

aa_aca napisao:Због андола могу да се јављају модрице јер се крв теже згрушава.

То што ти се јавља као ожиљци од посекотина, стварно не знам шта може да буде. Да није грч крвног суда? Можда да одеш до васкуларног хирурга, не знам.

Чуди ме да никога од лекара који посећују форум ово не занима. Можда се ради о такозваним лекарима који немају шта да ти продају, па се не јављају. УФ!
Danas sam malo gledao po internetu, reklo bi se da su pitanju već formirane strije. Što samo po sebi nije štetno po zdravlje, međutim tamo se navodi da su one tek na kraju iste boje kao i koža. Kako sam ja propustio stadijum kada su bile crveno-ljubičaste... teško mi je da zamislim, jer redovno pregledam noge. Lično bih voleo da jesu strije, ali samo na rezultate krvi u bolnici čekam DVE nedelje. Tek posle toga ima smisla ići nekome ko je stručan za tu oblast. Modrice sam imao i pre nego što sam počeo da pijem Andol.
Za neučešće u temi, nemam komentar. Ne mogu nikoga da nateram da radi ono što ne želi. A nije mi to ni namera. Moje je da pitam.
Odgovori