Kila preponska

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

vladag
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 10, 2009 9:11 pm

Post od vladag »

Hvala tamaraft na objašnjenjima. Neke od bolova sam se i prepoznao u vašem izlaganju. Naime, kada mi se javi bol, postavljanje leve noge u blagi levi otklon, sa prebacivanjem težine na desnu stranu eliminiše bol (ovo sve u sedećem položaju sa ispruženom nogom u kolenu). Posle 2,3 dana manje fizičke aktivnosti bol nestaje, a čini mi se da se i otok smanjuje. Pošto pri radu znatno više koristim levu ruku i nogu (i ako sam dešnjak), vrlo je moguće da je došlo do neke ozlede mišića. Ipak, tražiću uput lekaru specijalisti radi daljnjih pregleda. Još dok sam se u prošlosti aktivno bavio sportom, imao sam problema sa snagom donjih trbušnih mišića. Znam vežbe koje bi trebao da radim da ih ojačam, ali se plašim da počnem sa vežbanjem, da ne bi prouzrokovao još gore stanje. Da li mogu, kada nestane bol, da probam sa smanjenim intezitetom vežbi, pa da vidim rezultat? Ako mi biva gore, pravac lekar specijalista, dok ako uspem da poboljšam stanje, nastavljam sa daljinjim jačanjem mišića te regije.
Svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujem
vladag
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 10, 2009 9:11 pm

Post od vladag »

Bio sam kod hirurga. Konstatovana je HERNIA INGUINALIS L DEX. Zakazana mi je i operacija. Sada me zanimaju nekoliko stvari:
1. Na šta bi trebao da povedem računa da smanjim maksimalno tegobe do operacije?
2. Kada sam bolje razmislio, kilu sam i prvi put primetio u januaru ove godine. Nekih mesec i po dana pre toga sam imao tešku povredu na radnom mestu (prelom zgloba šake na obe ruke koji sam zadobio pri padu sa visine). Pre 45 dana sam i operisao zglob leve šake (neko okoštavanje). Sada konkretno pitanje:
Da li postoji mogućnost, da mi je ta teška telesna povreda koju sam zadobio na poslu, uzrokovala pojavu bruha?
Svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujem
Korisnikov avatar
corona
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 18, 2009 7:29 am

Re: Kila preponska

Post od corona »

vlada008 napisao:Operisao sam kilu pre 7 mes...
Stavljena je mreza...imam 22 god.
Hteo bi da pocnem da vezbam...da li bi smeo? Hteo bi da krenem sa teretanom....
Bato, ja sam nastavio i sa odbojkom i sa fudbalom i uopste sa sportom. Ne bas teretana ali sam teglio po selidbama i slicno. Jedino sto moras je da uradis gomilu trbusnjaka, ojacas tu grupu misica. Ja sam nakon cetiri meseca bio na terenima opet a mnogo sam stariji od tebe. Dakle, po 100 na dan, 100 dana i to je to. Pozdrav.
Herman Hese
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 23, 2009 7:05 pm

Post od Herman Hese »

corona napisao:
Bato, ja sam nastavio i sa odbojkom i sa fudbalom i uopste sa sportom. Ne bas teretana ali sam teglio po selidbama i slicno. Jedino sto moras je da uradis gomilu trbusnjaka, ojacas tu grupu misica. Ja sam nakon cetiri meseca bio na terenima opet a mnogo sam stariji od tebe. Dakle, po 100 na dan, 100 dana i to je to. Pozdrav.
a kako je bilo sa sexom i imas lisad problema? :oops: Mene ta operacija ceka za koji dana pa me interesuje tvojeiskustvo
Korisnikov avatar
corona
Novi član
Novi član

Post od corona »

Herman Hese napisao:
corona napisao:
a kako je bilo sa sexom i imas lisad problema? :oops: Mene ta operacija ceka za koji dana pa me interesuje tvojeiskustvo
Nema sexa sa suprugom. Sa njom ne smes,hehe.
Korisnikov avatar
corona
Novi član
Novi član

Post od corona »

corona napisao:
Herman Hese napisao:
corona napisao: Bato, ja sam nastavio i sa odbojkom i sa fudbalom i uopste sa sportom. Ne bas teretana ali sam teglio po selidbama i slicno. Jedino sto moras je da uradis gomilu trbusnjaka, ojacas tu grupu misica. Ja sam nakon cetiri meseca bio na terenima opet a mnogo sam stariji od tebe. Dakle, po 100 na dan, 100 dana i to je to. Pozdrav.
Nema sexa sa suprugom. Sa njom ne smes,hehe.
Salim se, naravno. Udri, samo, ali pazi ako je malo jaca pa ti seda u krilo. Nema nikakvih problema pa ni sa sexom. Samo strpljivo da se vrate misici trbusnog zida u punu zategnutost. Bez straha go Jonny, go.
Korisnikov avatar
corona
Novi član
Novi član

Post od corona »

Herman Hese napisao:
corona napisao:
Znas kako je Lala pitao doktora da li ce moci da podmiri Sosu nakon opeacije kile?Kaze dr da ce moci a Lala sav srecan:"E odlicno, pre operacije nisam mogao!"
Herman Hese
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 23, 2009 7:05 pm

Post od Herman Hese »

hvala ti bajo na odgovoru,vec sam se uplasio da cu morati ko porodilja da cekam 6 nedelja
Korisnikov avatar
sanyalica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Mar 31, 2008 1:52 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od sanyalica »

Hej, Hermane, ako ti je "jaka" supruga, predji na džogare... :wink: To je stručnjak Corona hteo da ti kaže...
Slika
Korisnikov avatar
corona
Novi član
Novi član

Post od corona »

Corona
Carono
Corano rani sina pa u vojsku salji.
Odgovori