Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 435 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Kandida u crevima-test i lecenje
PostPoslato: Pet Apr 19, 2013 8:35 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Nov 21, 2012 12:37 am
Postovi: 11
I ja imam problema sa candidom i uspesno ih resavam sa sodom bikarbonom,tako da ujutro pre dorucka i uvece pre spavanja popijem po jednu lazicu sodu pomesanu u vodi.Za dan dva candida na penisu a i u celom telu se gubi.No problem sa candidom ne resava se tako lako jer se candida vrati kroz mesec dva i najcesce kada imunitet oslabi u kobinaciju sa nacin zivljena i stresove koji nas prate kroz urbani zivot.Hrana,nacin zivljena itekako utice na candidu a i druge bolesti koje moze ona da prouzrukuje.Najbitno je znati da se ona stvara u alkalnu sredinu a za to smo krivci mi jer stvaramo tu alkalu sredinu u nasim telima sa nasim nacinom zivljenja.Stres resavamo sa nezdravom ishranom koja moze biti crveno meso,mleko tetrapak,cokolada,koka kola,neprirodni sokovi tetrapak i dr.No i hrana ni je najbitnija u lecenje candide,bitan je mozak i sta imate u njega.Govorim mozak jer mozak moze da svari sve ono sta nas zeludac nemoze pa zato kazem da hrana i nije najbitnija no sluzi kao preventiva protiv candide i druge bolesti.Ako smo mentalni zdravi sto je mnogo tesko u danjasne vreme tesko da nas neka bolest moze razboleti.To znaci da uzrok bolesti treba traziti u nasu glavu.Verujte da i obicni virus i bakterija koju nosimo trazi pogodnu sredinu koju nema kod mentalno i fizicki zdravih osoba.Te dve stvari idu zajedno jer kad kazemo bio je fizicki zdav i se tesko razbolio to znaci da ni je mentalno dorastao bolesti.No moramo znati da zivot nam uvek nudi vise mogucnosti da ucimo i da pobedimo bolest.Kad pobedis bolest kao candida sto i nije tako bezazlena bolest to znaci da si porasto na letvici mudrosti.Covek mora ponekat biti i bolestan za bolje da upozna sebe i svoje telo.Covek mora da pobedi strav od bolesti jer bolest potice iz njega i on mora svatiti da od bolesti mora uciti vise za sebe.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kandida u crevima-test i lecenje
PostPoslato: Pet Apr 19, 2013 11:36 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 3:42 pm
Postovi: 5202
Lokacija: Београд
gocegogi,
морам да те исправим једну ствар. Бактерије и гљивице бивају уништене у алкалној (базној) средини. Развоју наведених микроорганизама погодује кисела средина.

Нисам сигуран да је добро редовно уношење соде бикарбоне у организам. Нисам то још испитао. Свакако треба бити обазрив у том погледу.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kandida u crevima-test i lecenje
PostPoslato: Pon Apr 22, 2013 11:53 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Apr 22, 2013 11:42 pm
Postovi: 1
Slucajno sam naisla na ovaj blog dok sam iscitavala savete o ishrani i borbi protiv kandide. Pun je korisnih saveta a i raznoraznih recepata koji su dobri za tu "low carb high fat" dijetu. Mozda jos nekom bude od pomoci. :)

http://istineilaziohrani.blogspot.com/2 ... ogram.html

http://istineilaziohrani.blogspot.com/p/linkovi.html


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kandida u crevima-test i lecenje
PostPoslato: Sre Sep 04, 2013 1:21 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Maj 17, 2012 9:50 pm
Postovi: 22
Bitno je drzati se stroge dijete i leka. Ja sam sredio stolicu a onda sam se opustio (smanjio unos nistanina i probiotika) poceo da jedem voce (breskve) sladoled pa cak sam i par dana pio i nes sa mlekom, jedino nisam jeo beli hleb (i dalje sam bio na tonusu) i evo opet cudna stolica.

Dakle ako vam utvrde kandidu drzite se dijete ko blesavi jer je ko sto vidite uporna cak i kada mislite da ste je pobedili vrati se ocas posla ako je dobro nahranite. Naravno i nistatin ili neki drugi lek (nistatnin ne ide na recept sto je meni bilo bitno) probiotik meni bas i ne deluje kao bitan faktor u borbi sa kandidom.

Nego me zanima da li bi nepotvrdjeni gastritis mogao da utice na kandidu? Imam osecaj da imam povisenu kiselinu u zeludcu (i moj matori je u mojim godinama dobio gastritis) kod mene je to vrlo blago izrazeno, npr. kad nesto brzo pojedem posle sekunde ili dve od gutanja osetim da se nesto kuva (doduse ne vazi za svu hranu vec bas za onu koju ne treba jesti ako imate kiselinu u zeludcu).

Nemam vremena da idem po lekarima do kraja septembra (bitan ispit imam) pa me zanima cisto informativno da li to moze biti dodatni faktor koji utice na opstanak kandide u mojim crevima (ovih dana cu da nosim stolicu na analizu).

Da li je okej unositi Bevipleks draze tablete i C vitamin u prahu? Posto sam od skoro poceo sa Bevipleksom pa se tripujem da mozda nije on dodatni krivac.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kandida u crevima-test i lecenje
PostPoslato: Sre Sep 04, 2013 6:26 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 27, 2005 10:52 pm
Postovi: 324
Dijeta je važna ali probiotik je obavezan.

Dijetom gljivice izgladnjuješ. To je jedini način da ih se rešiš, da "umru od gladi". S obzirom da svaka dva sata iz jedne nastane 1000 novih, zamisli šta napraviš s jednim slatkim obrokom ili više njih.

Kada se smanji broj gljivica na sluzokoži tankog creva (a tamo ih je najviše jer je tamo hrana!) OBAVEZNO je naseljavanje "praznih" mesta probiotičkim bakterijama. Zato je probiotik izuzetno važan. I to dobar. Dobar je onaj koji u jednoj dozi sadrži bar 10-20 milijardi 8-10 različitih sojeva probiotičkih bakterija.

Gastritis govori o povećanoj količini kiseline u želucu koja nadražuje sluzokožu. Shvati ga kao signal da dobro obratiš pažnju na svoju ishranu i zdravlje. Kiselih metabolita imaš verovatno i u drugim tkivima i to je pogodno tlo za razvoj gljivica.

Kandida nije jedina gljivica koja naseljava naš organizam. Zapravo i nje ima nekoliko sojeva. Komplet ampula za biorezonantno testiranje ih ima 8, a pored njih je tu još više od 50 drugih vrsta gljivica. Zašto se priča samo o kandidi? (Eto npr. da sam ja neki aspergilus jako bih se uvredila kada me ne bi pominjali u društvu ;) ).


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kandida u crevima-test i lecenje
PostPoslato: Sre Sep 04, 2013 9:05 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Maj 17, 2012 9:50 pm
Postovi: 22
Hvala na vrlo jasnom pojasnjenju. Zanima me koji bi probiotic preporucala? Uzimao sam MultiLac (njega mi preporucise u apoteci) sada sam kupio Linex. Uzimam i Nistatin.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kandida u crevima-test i lecenje
PostPoslato: Čet Sep 05, 2013 12:13 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 09, 2008 9:57 pm
Postovi: 619
Najcesce laboratorije ne broje kolonije Candide pa sam ja na moje insistiranje dobila odgovor da je deset kolonija.Sta sada to znaci?Jel treba leciti i cime?
Moze li Candida da uzrokuje dugotrajan kasalj?
Imam ga vec dve godine sa prekidima i sve analize su u redu a on i dalje traje?
Koliko dijagnostika BIKOM pomaze u tome?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kandida u crevima-test i lecenje
PostPoslato: Čet Sep 05, 2013 7:58 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 27, 2005 10:52 pm
Postovi: 324
Preporučujem probiotik Bactoflor s kojim imam najviše iskustva i koji je odličan, ali ga na žalost nema u Srbiji. Bactoflor 10/20 sadrži 10 vrsta probiotičkih bakterija, 20 milijardi kolonija, 100 kapsula je 55 evra i ima ga u državama nemačkog govornog područja.
Toliko zbog poređenja sa onim što sam našla u našim apotekama:
Biorela, 5 vrsta, 20 milijardi, 10kapsula 566din
Multilac, 9 vrsta, 4,5 milijarde, 10 kapsula 375din (2x4 kapsule dnevno tj. 4 kutije za 10 dana tj. 1500din, mesec dana 4500din itd.)

Probiotic Forte, 3 vrste, 5 milijardi, 10k 549din
Fermental, 5 vrsta, 2 milijarde, 15k 425din

Ostalo nije vredno pominjanja. Za navedene ne znam koliko su efikasni i koliko je bakterija zaista preživelo prosec proizvodnje. Recimo da su kvalitetni, onda Multilac treba uzimati kao što sam gore navela, Biorelu eventualno kombinovati sa Probiotic Forte što znatno podigne cenu.

Problem gljivica je što su njihovi metaboliti izuzetno toksični. Kada im oduzmemo hranu, umiru u velikom broju i toksini još više opterećuju naš organizam. Kada na to dodamo antimikotik, broj mrtvih je još veći a time i opterećenost naših organa (jetraaaaaaaaaa). Zato ja nisam pristalica antimikotika, naročito ako se koriste onako kako ih prepišu doktori, bez dodatnih mera (dijete, probiotika, čiščenja i pomoći organima za izlučivanje). Jednostavno naprave mnogo štete bez dugoročne koristi.

Bikom (BICOM) je aparat za biorezonantu metodu testiranja i lečenja. Postoje i drugi (MORA, RemiWave (WaveMaker), Vega, najnoviji Trikombin i ruski, koje ne poznajem). Testiranjem se dobije jasna slika stanja organizma, koji organi su opterećeni i čime (virusi, bakterije, gljivice, paraziti, teški metali, pesticidi itd.). Nije loše znati koja gljivica nas opterećuje. Ne mora da bude kandida, a čak i da je ona, dobro je znati koja kandida je u pitanju. Npr. može biti Candida kefyr i onda nikako ne bi bilo dobro piti kefir. Biorezonantna terapija je regulacijska terapija i služi za podsticanje opterećenih organa na bolji rad (samoregulacija). Ne ubija gljivice, niti druge mikroorganizme, kao što mnogi misle, već samo njihove elektromagnetne oscilacije promeni (oslabi, pomišti ili obrne, kao sliku u ogledalu) i preko dovodnih elektroda ih vrati telu. Telo dobije signal i pređe u rezonancu s njim, odazove se s promenjenim oscilacijama koje aparat zabeleži i pošalje nove telu itd. Ukratko :)
Citiraj:
Moze li Candida da uzrokuje dugotrajan kasalj?
Može. Da li je to tvoj slučaj? Ne znam.
Po tradicionalnoj kineskoj medicini, debelo crevo i pluća pripadaju istom elementu. Debelo crevo kao organ za izlučivanje može biti primarno opterećen gljivičnim toksinima i zato u pomoć pozove drugara, pluća. Kada ni on ne može više (i njemu posle nekog vremena ponestane energije) javljaju se simptomi, npr. kašalj. To je samo jedan mogući scenario. Biorezonantno testiranje pomaže da se utvrdi pravi uzrok kašlja.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kandida u crevima-test i lecenje
PostPoslato: Čet Sep 05, 2013 11:24 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 09, 2008 9:57 pm
Postovi: 619
Lekar alergolog insistira na brojanju kolonija Candide ali ni jedna od cetiri privatne laboratorije ne radi to.Tacnije,mozda i radi ali na izvestaju ne definise tako vec kao malo,normalno i mnogo.
Gde predlazete Bikom terapiju?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kandida u crevima-test i lecenje
PostPoslato: Čet Sep 05, 2013 11:37 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Maj 17, 2012 9:50 pm
Postovi: 22
Imam cudan problem. Tecnu/kasastu stolicu imam ujutru ili uvece a tokom dana imam cvrstu. Predpostavljam da me zeza probitiok jer sam uzeo piti Linex a sad vidim da je on daleko slabiji od Multilac-a koji sam ranije pio uz Nistatin (koji pijem i sad).

Jer mi samo probiotic pada napamet kao krivac posto ujutru popijem dva linexa (pre dorucka) pa relativno brzo popijem jos dva (pre rucka koji je oko 14) a onda do uvece ne pijem vise probiotik.

Sto se tice dijete, jedem kuvana jaja, piletinu i malo tonus hleba. Da li smem pirinac? Posto on ima skroba u sebi? Da li je u tom pogledu bolji integralni pirinac?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kandida u crevima-test i lecenje
PostPoslato: Pet Sep 06, 2013 9:42 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Maj 17, 2012 9:50 pm
Postovi: 22
Evo sad mi se pojavila i na jeziku? Imam one bele naslage koje se pominju. Sta mi je ciniti?

Idem kod privatnika jer nisam regulisao z.knjizicu valjda ce mi prepisati nesto jace o nistantina.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kandida u crevima-test i lecenje
PostPoslato: Pet Sep 06, 2013 11:07 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 27, 2005 10:52 pm
Postovi: 324
gogi999 je napisao:
Lekar alergolog insistira...
Lekara alergologa, koji insistira na takvom pregledu, pitaj gde možeš da ga obaviš i da troškove pokrije zdravstveno osiguranje.
krivakapa je napisao:
Da li je u tom pogledu bolji integralni pirinac?
Ne da je bolji integralni pirinač, nego dijeta protiv gljivica zabranjuje sve prečišćene namirnice (belo brašno i proizvodi od njega, beli pirinač, kuhinjska so itd.). Da integralni pirinač, ali žitarice i proizvode od žita treba svesti na minimum tj. u obroku moraju da preovladaju povrće, kvalitetne masnoće a što se tiče belančevina, potrebno je malo individualnog prilagođavanja (žena od 60kg nema iste potrebe kao aktivni sportista). U borbi protiv gljivica je izuzetno važan unos minerala jer pomažu da se poveća alkalnost tkiva tj. smanji njihova kiselost (gastritis ;-) ).


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kandida u crevima-test i lecenje
PostPoslato: Pet Okt 11, 2013 10:09 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Okt 10, 2013 4:06 pm
Postovi: 4
I ja imam mnogo simptoma vec mesecima, ali sam tek nedavno shvatila o cemu se radi. Pocela sam da pijem origano kapi, kapsule belog luka, linex probiotik i na dijeti sam, naravno....:( Pitanje za oni koji piju origano kapi: kako ste ga uzimali, sa maslinovim uljem, vodom....? Zanima me kakve ste reakcije imali nakon sto ste krenuli sa lecenjem? Ja cesto osecam neku jezu, hladno mi je, krcanje u stomaku, sva sam osamucena, ponekad imam i proliv. Ne znam jel to dobro ili ne? Hladnocu u stopalima i rukama sam i ranije osecala cesto, sto sam takodje procitala da moze biti simpotom kandide. Nadimanje, gasovi, uzasno neprijatan osecaj u stomaku, vrtoglavica....
Jel postoji negde neki jelovnik sa ovom kandida dijetom? Ja nemam pojma sta bih spremala...:( Sta jedete ljudi za dorucak i veceru?? Kakav je to domaci kefir? Meni je vec muka od mladog domaceg sira! I ajvar jedem, pojma nemam da li smem. Kazu paprika moze.
Kako prezivljavate bez kafe?? Mene muce glavobolje, pa samo ujutro skuvam crnu, popijem svega par gutljaja ili nes s vodom, bez secera, naravno i sa vrrrrrrlo malo mleka. :oops: A bez slatkisa tek tugujem! Jel zna neko postoji li ikakav keks ili slatkis koji je dozvoljen?? Nesto integralno, dijetalno? Vidim da se cesto spominju oni rizini krekeri, ali i u njima ima dosta ugljenih hidrata, pa mi nije jasno... :roll: Jel kokosovo brasno dozvoljeno?
Jao, ko ce ovo izdrzati...ne znam za vas, ali ja sam se obziljno zabrinula kad sam procitala sta sve ta kandida radi..... :cry:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kandida u crevima-test i lecenje
PostPoslato: Pet Okt 11, 2013 10:52 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 27, 2005 10:52 pm
Postovi: 324
Linex nije dovoljan. Gore sam se potrudila i opisala neke probiotike koji se kod nas mogu dobiti. Ako znaš zašto ih uzimaš i šta želiš da postigneš , možeš i sama da izračunaš koji će ti pomoći a koji je samo bacanje novca.

Možeš da jedeš svo povrće, naročito ono tamnijih boja, meso (ne svinjsko), jaja, kiselo voće (jedna na dan: kisele jabuke, kiseli kivi, limun, grejpfrut). I moraš da piješ puno vode, 2-3l dnevno. Glavobolja te muči zbog gljivičnih toksina, a ne zato što ne piješ kafu. Ali ako ne možeš bez nje, slobodno popi tu jutarnju (koliko kafe dva puta toliko vode posle nje).

Možeš malo da smanjiš količinu origanovog ulja i držiš se dijete i izgladnjivanja gljivica. Jeste da je cilj da ih se rešiš, ali pri tome ne sme da ti bude toliko loše.

Kapsule belog luka su bacanje para.

Voda, dijeta, probiotici... i slušaj svoje telo.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kandida u crevima-test i lecenje
PostPoslato: Pet Okt 11, 2013 2:58 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Okt 10, 2013 4:06 pm
Postovi: 4
Hvala Natas@!
Ovo me sve skoro snaslo, pa se bas i ne snalazim najbolje! Vec par dana sam gladna i nervozna, osetim s vremena na vreme neko lupanje u grudima. Jos kad pomislim da je velika verovatnoca da mi i deca imaju kandidu..... :cry: A kako ih ovdasnji pedijatri lece, nije ni cudo! "Dobar dan - antibiotik!" Strasno! Ocekujemo nalaze!
Trenutno bi mi znacilo mnogo da imam koga da pitam kad imam nedoumice sta smem, a sta ne smem da jedem. Ko uopste leci kandidu? Koliko sam procitala po forumima, najvise se ljudi sami lece, lekari joj slabo pridaju znacaj. Ja sam je imala u malom broju jos u februaru, a dr mi je rekla da je nalaz u redu!! Da mi je tada skrenula paznju i da sam tada pripazila, verovatno ne bih bila danas u ovoj situaciji. Inace kalp retko uzimam antibiotike, nisam primetila da mi je nesto slab imunitet, mada mi je ishrana bila dosta losa - sve sto ne bih smela s kandidom! Imala sam 2 upale besike u zadnjih godinu dana, sto navodno takodje moze biti zbog kandide.
Trenutno mislim da bih trebala da se okanem googla...mozda to najgore deluje na moje stanje!


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 435 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 167 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: