jedno pitanjce z hirurga ili ortopeda nznm tacno.........
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 9:28 pm
- Kontakt:
jedno pitanjce z hirurga ili ortopeda nznm tacno.........
[img][img]http://img81.imageshack.us/img81/6772/imgyxo.jpg[/img][/img]
DA LI NEKO MOZE DA MI PREVEDE STA OVDE PISE I STA ZNACI.........HVALA UNAPRED...........
DA LI NEKO MOZE DA MI PREVEDE STA OVDE PISE I STA ZNACI.........HVALA UNAPRED...........
- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Kontakt:
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Kontakt:
Re:
leva je,i posle 3 meseca vantanja po bolnici od doktora do doktora,nosenja gipsa pa slobodno mogu da kazem verovatno bezveze,ustanovili smo da mi nije nista,ali zato me jos boli i to je kako nacelnik ortopedije kaze(najbolji doktor u bolnici)jer posle gipsa nisam isla na fizikalnu,a meni to niko nije rekao...........tako da stvarno vise nisam pametna,na bol sam se skoro pa navikla,i stvarno vise ne znam sta da radim.......boli i dalje,a doktori ne znaju sta je.........bankabre napisao:nagnjecenje rucnog zgloba, necitko je da li je leva ili desna ruka
Re: jedno pitanjce z hirurga ili ortopeda nznm tacno.........
Malo lekara je pismeno, na stranu to sto imaju neke diplome sa faxa (da Boze sacuvas). Sve neki "malogradjanski" svrakopis po principu pokondirene tikve, kao to je fazon da svi pisemo kvazi latinski, necitko da ljudi ne znaju o cemu je rec, jer zasto bi oni znali kad ni mi sami (lekari) ne znamo mnogo vise. Mene bi bilo sramota da sebe nazovem profesionalcem i specijalistom a da ovako zvrljam po 'artiji a da ne govorim o (ne)znanju...ni pamet im ne zaostaje mnogo za svrakopisom, u - kontekstu naravno...
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Ivana, cini mi se da ste mi pre nekih mesec i po dana napisali da se radilo o prelomu navikularne kosti. Je li na kraju bio prelom ili nije? Pitam posto sad imam utisak, ako sam dobro procitao, da nema preloma.
- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Kontakt:
Dragi moji doktori,ja pojma nemam da li je bilo preloma ili nije..........neki kao mozda je bilo mozda nije,cas jeste,cas sumnjaju cas nije i na kraju kao nosi ti gips ne smeta tebi.............ja sam pre neki dan isla na rezonancu i na kosti sada nema nista,a sta je bilo to zaista ne znam........cak mi je jedan doktor rekao kada sam dosla 5 put kod njega zbog istog bola,u predelu navikularne kosti da ga (izvinite na izrazu,ali to su njegove reci)boli dupe za moju ruku...........
evo i sada me boli,privila sma oblogu od rakijei meda posto stvarno ne znam kako da pobedim nesnosljiv bol........
evo i sada me boli,privila sma oblogu od rakijei meda posto stvarno ne znam kako da pobedim nesnosljiv bol........
- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Kontakt:
Veljko Jovanovic napisao:Ivana, cini mi se da ste mi pre nekih mesec i po dana napisali da se radilo o prelomu navikularne kosti. Je li na kraju bio prelom ili nije? Pitam posto sad imam utisak, ako sam dobro procitao, da nema preloma.
doktore sta ja da radim,kolik ose vidi nema preloma,a mene jos boli.............................i nista mi ne pomaze protiv bolova.......
Evo jednog smdrljivog recepta: Oblog od rakije i iseckanog crnog luka, deluje na bol. Previje se na bolno mesto i na kraju pričvrsti zavojem. Ne samo što smrdi već i hoće da ofarba kožu ruke (za par dana ispere se samo). Lagana masaža u toploj vodi. Gnječi sunđerastu lopticu (ima ih gotovo kod svakog Kineza). Lagano pokreći zglob u svim pravcima, potpomaži drugom rukom ako treba. Kao mala x puta sam povređivala zglobove šaka (nesnosni bolovi, otok) i nikome nije padalo na pamet da me vodi kod dr, već narodna medicina... Ako ne možeš da spava, pomaže ako ruku staviš na drugi jastuk, bitno je da potpuno horizonzalna ili šaka blago uzdignuta u odnosu na rame. Potrudi se da neko vreme ne kuckaš na tastaturi tom rukom (a pogotovo da ne koristiš miša), nije prirodan položaj i pojačavat će ti bol.Ivanna Kraljica napisao:Dragi moji doktori,ja pojma nemam da li je bilo preloma ili nije..........neki kao mozda je bilo mozda nije,cas jeste,cas sumnjaju cas nije i na kraju kao nosi ti gips ne smeta tebi.............ja sam pre neki dan isla na rezonancu i na kosti sada nema nista,a sta je bilo to zaista ne znam........cak mi je jedan doktor rekao kada sam dosla 5 put kod njega zbog istog bola,u predelu navikularne kosti da ga (izvinite na izrazu,ali to su njegove reci)boli dupe za moju ruku...........
- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Kontakt:
remi sve ovo sam probala,obloge prijvijam svaki dan,ruka mi je na posebnom jastuku kada lezim,masiram non stop sokor.....stavljala sam i obloe od meda i rakije,ali nista nista nista ne pomaze..to mi je leva ruka,i izbegavam kucanje,a misa drzim u desnoj sto je logicno................veruj meni ni doktori,a ni ova prirodna medicina ne pomaze..............nznm sta vise da radim...........
Led? Da je "zaboraviš" - pustiš da se malo odmori? Umesto diklofen (brufen, i sl...) gela/masti da koristiš hepatrombin? Konjska mast? Mast od jazavca? Nekada u takvim situacijama znaju da pomognu totalno nelogične stvari. A možda je u pitanju prenesen bol, pa te u stvari boli negde u predelu vratne kičme, ramena, kičme uopšte? Razmisli kako si tačno povredila šaku.Ivanna Kraljica napisao:remi sve ovo sam probala,obloge prijvijam svaki dan,ruka mi je na posebnom jastuku kada lezim,masiram non stop sokor.....stavljala sam i obloe od meda i rakije,ali nista nista nista ne pomaze..to mi je leva ruka,i izbegavam kucanje,a misa drzim u desnoj sto je logicno................veruj meni ni doktori,a ni ova prirodna medicina ne pomaze..............nznm sta vise da radim...........
- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Kontakt:
problem je sto ja ne mogu da s e setim kako sam tacno pala.........pala sam na celu levu ruku,od ramena do zgloba,a u zglobu sam je povredila...tablete vise ne pijem,a krema i kremica i gelova imam sve(sto je bilo moguce protiv ovoga)...pomagao mi je hepatrombin pa je prekinuo,pa onda konjski gel-NISTA NE POMAZE.....nznm veruj sta vise da radim.........
Maži celu ruku počev od predela lopatice. A ako ni to ne pomogne? A kažeš da su snimci OK (možda da snimiš celu ruku i kičmu? mada mi to više liči na malčice "sređen" nerv) i da dr misli da izmišljaš: onda stvarno ne znam: Vanga? Psihić?Ivanna Kraljica napisao:problem je sto ja ne mogu da s e setim kako sam tacno pala.........pala sam na celu levu ruku,od ramena do zgloba,a u zglobu sam je povredila...tablete vise ne pijem,a krema i kremica i gelova imam sve(sto je bilo moguce protiv ovoga)...pomagao mi je hepatrombin pa je prekinuo,pa onda konjski gel-NISTA NE POMAZE.....nznm veruj sta vise da radim.........
- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Kontakt:
ne znam ni ja,kazu da nije problem nigde drugde,sem u zglobu(msm ni tu nema kazu nista)nista en pomaze vise,samo da prestane,vice mi lakse........