Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Ovako ni sam ne znam odakle bi poceo.
Dakle imam problem sa mamom. 48 godina, boluje od alergije. Znaci alergicna na polen i svako proljece koristi pumpicu jer ne moze disati. Od ove godine se pojavio novi problem. Naime jednu noc se nije osjecala kako treba i otisli smo u hitnu gdje joj je izmjeren krvi pritisak otprilike TA 190 sa 120-130, dali su joj dvije inekcije za izmokravanje i nakon 5 puta odlaska u wc pritisak nije nikako spao. Uradili su joj ekg i sa srcem je sve bilo uredno. Poslali su je u bolnicu i tu je dobila infuziju i pritisak se vratio u normalu. (taj dan nije imala nikakvih opterecenja niti' bilo kakvog stresa). Eh od tog dana su poceli problemi, svaki dan pritisak je bio nenormalan preko TA 170 /130 , Otisla je svom doktoru i dobila je neke tablete kao terapiju od 20 mg. Od tog dana se skroz slabo osjeca, jedva se popne uz stepenice u stan, uvijek je umorna i ne osjeca se najbolje, vise nije aktivna kao prije. Uradila je dodatno pretrage pluca i sve je uredno i cisto, uradila bubrege i mislim da ima zuc u jetri, ali su joj doktori rekli da je jako mal i da nema nikakvih problema da ga ne mora odstranjivati. Ostali svi nalazi krvi uredni te urina. Sad me zanima sta vi mislite sta bi jos trebalo uraditi od pretraga, da li je sve ovo posljedica ove alergije (mada do sada nije imala ovakvih ozbiljnih problema) molim vas za iskren savjet. Da napomenem da prije nije imala nikakvih problema ni sa srcem niti bilo kakvi napadaji poput srcanog udara, mozd. itd Unaprijed zahvaljujem savjetima.
Погледај шта сам писао о притиску на мом сајту w w w . a c a . r s и нека проба да га спусти вежбом коју сам описао под Савети, Здравље, Рамена-рачунари. Вежба је веома делотворна ако је рамени појас узрок високог притиска.
Алергија може да се реши ЕПТА методом за коју имаш податке на мом сајту под Линкови, Здравље.
Pozdrav! Moj muz je imao problem sa pritiskom.Tablete koje mu je doktor propisao nisu djelovale.Pritisak mu je danima bio 180/120.Otisao je kod drugog doktora i on mu je savjetovao da proba sa nekim čajem.Kupio je u biljnoj apoteci čaj protiv povisenog krvnog pritiska "Ljekobilje" Bijeljina Dr.Milenko Ćurčić,doktor bioloski nauka.Pio je caj prema uputstvu sa kutije.Popio je jednu kutiju čaja i nikako nije imao povisen pritisak.Čaj vise ne pije(oko dva mjeseca) a pritisak mu je normalan.
edine,
ima li tvoja majka problema sa probavom ili mokracnim putevima sl?To treba da ispita iako ona mozda ne oseca vece tegobe.
Za dobar imunitet bi trebalo da provedi sto vise vremena napolju a ona alergicna na polen i to bas ne ide ali moj savet je ako moze da ode na more ako moze, verujem da bi joj to dobro doslo-neka pita doktora svakako.
Neka pokusa sa cajem od ehinacee-jako je dobar za imunitet.
SRECNO
hvala vam svima na pomoci odjednom joj je pritisak dosao u normalu od kako je polen prosao. Sad je nastavila piti pola terapije i pritisak je nizi tako da ovih dana treba izbaciti terapiju. ipak je sve bilo do alergije'. hvala vam
Друже, ако јој је притисак скакао од алергије, онда ту још нешто не штима. Треба да оде на још неке прегледе. Верујем да има проблема са крвотоком јер ако алергија изазива висок притисак испада да се због лучења хистамина нешто дешава што нема директне везе. Не знам шта бих са чиме повезао али нека бар провери масноће у крви, густину крви и проходност крвних судова.
Ево ти интересантног примера. Један мој пријатељ је годинама имао висок притисак и пио је лекове. Пре неколико месеци је добио високу температуру и држала га је више од месец дана. Кажу да је био грип јер ништа друго нису нашли. Када га је температура пустила, човеку се нормализовао притисак. Више не пије лекове. Како, зашто, нико нема појма. Осим тога напрасно је престао да пуши.
Нећу да одговарам на твоју нову тему http://www.doktor.rs/forum/pitanja-odgo ... 49280.html чисто да још неко види да је нова. Међутим, ниси радио анализе које сам ти споменуо. Као да ниси ни прочитао шта сам последње написао.
Radila je masnoce u krvi uredno, krv gustina normalna, danas dobila nalaze hormona i oni uredni. Vise nemamo pojma sta je u pitanju. Treba sad na pregleda da provjeri da li su zacepljene arterije(vene) sto idu do srca jer sad je prestala piti lijekove terapiju za pritisak i pocela piti blokator ( za srce ) i pritisak je ponovo normalan tako da je ta jedna tableta blokator stabilizovala pritisak, dok je ovu terapiju znala i vise pit' nego sto treba i nista nije djelovalo. Sto znaci da sam ja dosao do nekog zakljucka ako je sve uredno da je jedino moguce da su zacepljene te vene, pa se treba taj pregled odradit. Eh ako mi mozes objasnit oko toga kako ide ta operacija jeli ista strasno ? Jer sad se stvarno previse brinem oko nje. Hvala Pozz
edinzulic napisao:Radila je masnoce u krvi uredno bilo je 6 ja msm. po skali ali je u normali , krv gustina normalna, danas dobila nalaze hormona i oni uredni. Vise nemamo pojma sta je u pitanju. Treba sad na pregleda da provjeri da li su zacepljene arterije(vene) sto idu do srca jer sad je prestala piti lijekove terapiju za pritisak i pocela piti blokator ( za srce ) i pritisak je ponovo normalan tako da je ta jedna tableta blokator stabilizovala pritisak, dok je ovu terapiju znala i vise pit' nego sto treba i nista nije djelovalo. Sto znaci da sam ja dosao do nekog zakljucka ako je sve uredno da je jedino moguce da su zacepljene te vene, pa se treba taj pregled odradit. Eh ako mi mozes objasnit oko toga kako ide ta operacija jeli ista strasno ? Jer sad se stvarno previse brinem oko nje. Hvala Pozz
Треба да проба притисак да регулише оним вежбама које сам ти описао још давно, горе. И кичму треба да провери. Прочитај шта сам о томе писао на мом сајту.
Pa dobro kako da ja tebi objasnim evo ponovo SA PRITISKOM JE SVE UREDNO. Ni jedna joj terapija ne pomaze osim blokatora ( to su tablete za srce koje srpecavaju da se dobije srcani napad/infarkt ). Znaci svi moguci nalazi od krvi pa do zadjen sve je uredno, jedino se sad moze sumnjat da joj je zacepljena arterija od srca jer dok jedino blokator za srce sve to regulise. Ima veliki napor, ne moze 50 metara sama prec toliko se umori i jedva dise. Pluca pregledala kompletna i cista su, nema nista na njima tako da to nije ni do pluca. Jedino do srca po mojoj prepostavci. Sad me zanima ako bude trebala ugradjivati baypass, jel' opasno toliko kako ide ta operacija itd ?
Бета блокатор није против инфаркта, бар колико је мени познато. Инфаркт се добија због слабе исхрањености неког дела срца. Ако се притисак стабилизује таблетама то значи да притисак није у реду - јер се користе таблете.
Уградња стента је мање-више рутинска интервенција, али уградња бајпаса није. Мора да се сече грудни кош и тако даље. Осим тога, свака општа анестезија за собом вуче потенцијалне последице по живот - сама по себи.