Jacanje imuniteta!
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Jacanje imuniteta!
Posto imam problem sa imunitetom, tj. stalno sam prehladjen, bole me krajnici iako pijem ESI Multi Complex vitamine, jedem voce i ostalo. Da li ima neko bolje resenje, da li da posetim nekog spec. imunologa, da li da pijem Flavin 7 ili nesto slicno ? Vidim da se reklamiraju ti preparati, mada ne znam koliko su empirijski provereni.
GD-poly
GD-poly je snazan regulator imunog sistema.
GD-poly je dijetetski suplement, koji pomaže u regulaciji imunog sistema.
Ima primenu kod:
VIRUSNIH INFEKCIJA
(ubrzava oporavak od virusnih infekcija kao što su koksaki, herpes, infektivna mononukleoza)
ALERGIJA
(smanjuje mogućnost razvoja alergija kod osoba sklonih sezonskim alergijama kao što su: polenska kijavica, alergija na ambroziju, na korene drugih trava i drveće), ublažava simptome kada se alergija već razvije)
HIRURSKIH INTERVENCIJA
SMANJUJE MOGUCNOST RAZVOJA I PONOVNE POJAVE BOLEST
STANJA TESKE PSIHICKE I FIZICKE ISCRPLJENOSTIPOVOLJNO UTICE NA OPSTE STANJE ORGANIZMA
Kupuje se u apotekama.
GD-poly je dijetetski suplement, koji pomaže u regulaciji imunog sistema.
Ima primenu kod:
VIRUSNIH INFEKCIJA
(ubrzava oporavak od virusnih infekcija kao što su koksaki, herpes, infektivna mononukleoza)
ALERGIJA
(smanjuje mogućnost razvoja alergija kod osoba sklonih sezonskim alergijama kao što su: polenska kijavica, alergija na ambroziju, na korene drugih trava i drveće), ublažava simptome kada se alergija već razvije)
HIRURSKIH INTERVENCIJA
SMANJUJE MOGUCNOST RAZVOJA I PONOVNE POJAVE BOLEST
STANJA TESKE PSIHICKE I FIZICKE ISCRPLJENOSTIPOVOLJNO UTICE NA OPSTE STANJE ORGANIZMA
Kupuje se u apotekama.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Avg 25, 2006 11:46 am
GD poly
Da li si probala neki od ovih preparata ili si samo prepisala podatke sa reklame o njima
GD 100
S obzirom da sam pocetkom decembra zavrsila hemo terapiju mogu vam preneti misljenje lekara onkologa sa Instituta u Bg. Nekoliko zena je za ovih 6 meseci donosilo flajere GD 100, postavljalo pitanja o raznim preparatima za podizanje imuniteta i svi lekari su bili protiv njihove upotrebe. Njihov savet je da se imunitet podize ishranom (cak ne savetju upotrebu vitamina u obliku tableta).
Ja licno sam na kraju odlucila da cu krenuti sa preparatima tek po zavrsetku hemo terapje (moja logika je bila da ne opterecujem dodatno jetru).
Za sve vreme hemo ja ni jednom nisam bila bolesna (koji nonsens od recenice) tj. smrcava.
Preporucujem svakodevnu konzumaciju maticnog mleca i propolisa.
pozdrav,
Ja licno sam na kraju odlucila da cu krenuti sa preparatima tek po zavrsetku hemo terapje (moja logika je bila da ne opterecujem dodatno jetru).
Za sve vreme hemo ja ni jednom nisam bila bolesna (koji nonsens od recenice) tj. smrcava.
Preporucujem svakodevnu konzumaciju maticnog mleca i propolisa.
pozdrav,
Cena preparata GD-100
GD-100 kosta 4,700 dinara. A GD-poly je oko 2,000 dinara.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Jun 21, 2008 1:08 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
GD100 je u stvari extrat gljive Ganoderma Lucidum tj. poznatija kao reishi, tj. sastav GD-100 je "100gr proizvoda sadrži: 99,7g Ganoderma ulje i 0,3g vitamin E" sto se moze i videti na sajtu proizvodjaca SASTAV TABLETA GD-100.
Za tu gjivu se kaze da ima antivirusno i antibakterijsko dejstvo a da polisaharadi te gljive imaju i antikancerogeno dejstvo i da pomaze prilikom hemoterapija i zracenja (paznja: alternativna medicina ). Vise o samoj gljivi na http://www.reishi.co.yu/.
Mislim da je besmisleno dati 5000 din. za GD-100
, kada extrat Ganoderma Lucidum u kapsulama koji se zove reishi power kosta oko 1500 din. mesecna doza, ima da se kupi u City passage-u u Beogradu na Obilicevom vencu. A sveza gandoderma lucidum tj. reishi gljiva kosta oko 600 din. 50 grama to je doza za pravljenje caja za oko 10-dana. A vitamine E isto ima te da kupite u kapsulama i kombinacijom toga i kapsula reishi power ili spremanja caja eto vam GD-100.
Pozz!
Za tu gjivu se kaze da ima antivirusno i antibakterijsko dejstvo a da polisaharadi te gljive imaju i antikancerogeno dejstvo i da pomaze prilikom hemoterapija i zracenja (paznja: alternativna medicina ). Vise o samoj gljivi na http://www.reishi.co.yu/.
Mislim da je besmisleno dati 5000 din. za GD-100

Pozz!
Danas sam isao u nekoliko apoteki zeleci da kupim neki preparat koji sluzi za poboljsanje opsteg imuniteta, jer uskoro idem na more pa sam procitao da je to dobro piti u tom slucaju, a i ovako imam slab imunitet. Moram reci da sam se malo zaprepastio, nudili su mi prvo neki Imunoactiv (valjda med + propolis) na prirodnoj bazi ali bez vitamina i minerala, a onda su mi nudili one MULTI COMPLEX, Centrum i Calvita tvrdeci da su to preparati dobijeni prirodnim putem, a vidim na Internetu na sajtovima ovih proizvodjaca i a i forumima u USA pise da se to preparati dobijeni SINTETICKI.
Sve u svemu na kraju nisam nista nasao. Da li neko ima neki pametan predlog, da ne lutam vise po apotekama, oni prodavci pocinju da me uzasno nerviraju sa svojim neznanjem ?
Sve u svemu na kraju nisam nista nasao. Da li neko ima neki pametan predlog, da ne lutam vise po apotekama, oni prodavci pocinju da me uzasno nerviraju sa svojim neznanjem ?
uzimaj ECOMER jedno mesec dana. malo je skuplji ali je ubica.
to je ulje iz ajkuline jetre i dobro je za mnoge druge stvari pored imuniteta. ubija bakterije (candida npr.), dobar je protiv raka i drugih stvari, ali prvenstveno jaca imunitet.
ja kad god osetim da mi zdravlje pada i gubim snagu, odmah krenem da pijem. nekad uzimam po 2-3 nedelje samo a nekad mesec-dva.
to je ulje iz ajkuline jetre i dobro je za mnoge druge stvari pored imuniteta. ubija bakterije (candida npr.), dobar je protiv raka i drugih stvari, ali prvenstveno jaca imunitet.
ja kad god osetim da mi zdravlje pada i gubim snagu, odmah krenem da pijem. nekad uzimam po 2-3 nedelje samo a nekad mesec-dva.