Izvrnuce zgloba
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Izvrnuce zgloba
Pozdrav svima i zamolio bih vas za pomoc. U junu prosle godine na fudbalu prilikom doskoka izvrnuo sam zglob desne noge. Kada sam pogledao zglob bio je jako natecen, prilikom dolaska kuci roditelji su me odveli kod nekog coveka koji kao namesta izvrnuce zgloba koji mi je izmasirao zglob i zategao ga zavojem. Sutradan primetio sam da mi je noga poplavela, otisao sam kod doktora koji me je poslao na snimanje i ustanovili su da je samo izvrnuce bez ikakvog preloma. Stavili su mi longetu koju sam nosio 2 nedelje i posle toga 7 dana sam nosio elasticni zavoj. Medjuti posle skidanja elasticnog zavoja imao sam i dalje mali otok koji je bio tvrd na dodir. Nisam na to toliko obracao paznju, jer sam mislio da je to normalno i da se vremenom spasti. Nastavio sam da se bavim fudbalom sve to pre 2 nedelje kada sam pri blokiranju suta ponovo izvrnuo zglob i opet se pojavio otok. Stavljao sam led, i otisao kod prijatelja koji mi je nakon ispipkivanja zgloba utvrdio da mi je napukla kost uzduz ( jos prvi put kada sam izvrnuo), i preporucio mi je da na to mesto stavljam koren biljke gaveza kako bi mi se ubrzao proces zarastanja. Poslusao sam ga i stavljao svako vece pred spavanje 10 dana. Imam osecaj da mi je zglob cvrs ali i dalje imam mali otok koji je tvrd i bolove prilikom pipanja spoljnog dela zgloba. Interesuje me koliko treba kosti koja je pukla uzduz da zaraste i koliko bih trebao da pauziram sa sportom? I da kako da skinem ovo tvrdo mesto na zglobu i da li postoje neke vezbe za jacanje zgloba posto pri hodu cujem puckanje? Hvala unapred i izvinite zbog mog loseg srpskog jezika!
Re: Izvrnuce zgloba
Cekaj .. na snimku nije bio u pitanju prelom prvi put? -Da li znas da je uganuce praceno otokom, bolom, promenom boje koze na tom mestu..? -A ako je prelom .. mi u Srbiji stavljamo gips, ne gavez..
Ми у Србији смо некада стављали гавез јер је одличан за срастање костију. Ту је једини проблем што се мора водити рачуна о дужини примене јер кажу да се код примене на зглобу може десити да срасте нешто што не треба да срасте.
Na snimku se nevidi prelom (jer je na tom mestu bio otok pun krvi i vode), ali mi je doktor rekao da mi je ta kost tanka. Da znam te sintome sam i imao. Nosio sam longetu (gips koji je otvoren sa gornje strane da bi se stavljao led) 2 nedelje, i posle toga sam otisao na kontrolu i doktor je rekao da je sve uredu i da nosim 7 dana elasticni zavoj.
A gavez sam stavljao 10 dana i to samo nocu, ali ne oko celog zgloba nego samo na taj deo gde je bio otok i mesto uzduznog naprsnuca.
Da li postoji neka mogucnost da se taj zglob ucvrsti?
A gavez sam stavljao 10 dana i to samo nocu, ali ne oko celog zgloba nego samo na taj deo gde je bio otok i mesto uzduznog naprsnuca.
Da li postoji neka mogucnost da se taj zglob ucvrsti?
A kako ti je sada noga? Ima li jos uvek otoka? - Sto ne bi otisao o5 do lekara a u medjuvremenu stavio elsat.zavoj da je koliko-toliko fix.
Поред осталих терапија можеш да набавиш један јак магнет и носиш га на одговарајућем месту по цео дан. Помоћи ће да се ткиво много брже регенерише.
Sada imam samo mali otok na spoljnom delu, ali je na dodir tvrd, a zavoj sam nosio do skora i procitao sam negde da bi bilo dobro da sto manje nosim zavoje i da treniram misice te noge kako bi ih ojacao i koliko toliko izbegao ponovno izvrtanje, ali problem je u tome sto nisam uspeo da nadjem nigde neku vezbu. Gde mogu da nabavim takav magnet?
Треба ти било какав јак магнет. Имаш на мом сајту њњњ.аца.рс под Линкови, Здравље два линка према две фирме за које знам да продају магнете у Србији. Имаш и овде: http://www.magnet-shop.com/Neodymium-Ma ... ::245.html
Hvala na pomoci.
Da li bi ovaj bio dovoljan? http://www.odigledolokomotive.rs/proizv ... cni-zglob/
Сличним, слабим магнетима хрскавица зглоба кука се потпуно регенерише за годину дана. Верујем да би и теби много помогло. Лично користим много јаче магнете, али дај шта даш. Не заборави да мораш да их носиш стално - бар 20 сати дневно. Да не би морао сваки час да переш тај стезник, носи га преко чарапе.
Da li bi mogao od prilike da mi kazes koliko bi trebao da nosim ovakav bandazer, i da li bi mogao sa njim da se bavim sportom?
Што се дневног ношења тиче, бар 20 сати. Колико дана - док се не опоравиш. Да ли ће то да буде месец дана или више, стварно не знам. Ако ти бандажер не смета можеш да га носиш у току спорта, али треба да провериш стање ноге у смислу бављења спортом.