Izuzetna slabost misica podlaktice
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Re: Izuzetna slabost misica podlaktice
Vlatko, jel ima nekih novosti?
Dugo nisam pisao nista na ovu temu, pa evo reko da podelim jos neke detalje vezano za ovu bolest. Naime ja sam bio diagnostikovan sa "Hirayama disease" ali moj konkretan primer je jedna varijacija te bolesti koja se zove "O'Sullivan-McLeod sindrom" u kojem slucaju MMA (monomelic amyotrophy) pogadja samo male misice sake i podlaktice sa sporim progresivnim tokom. Naravno nista od ovoga mi detaljno nije receno niti se neko hteo baviti sa mojim retkim problemom jer verovatno nije profitabilan ili kako to vec ide u danasnje vreme. Znaci sada kada sam znao precizno sta je, posluzio sam se sa google i sva sreca uz dobro poznavanje Engleskog mogao sam da uvidim malo pribliznije detalje vezane za ovu bolest.
Naime, dodatne detalje koje sam saznao jesu da u sustini problem nije u misicu vec u nervu. Kako kazu, izgleda da je problem u vratnom delu negde izmedju C4-C7 prsljena gde je doslo do kompresije ili ti tj ukljestenja nerva, kao rezultat toga taj nerv je spojen sa rukom gde ne izdaje vise dobre signale za misicnu kontrakciju. Govore o tome da ako se na vreme primeti ova "bolest" dobro je sto pre nositi onu kragnu oko vrata kako bi se sprecilo savijanjem vrata pa jos vise pogorsala steta. Ja sam verovatno zakasnio za kragnu jer ja verujem da sam prosao pocetni stadijum, cak sta vise mislim da sam dosao do faze gde vise ne propada vec je u tome stalo.
Kako vidim neki su se ljudi podvrgli i operacijama u predelu vrata gde su probali valjda da izvrse dekompresiju ili sta vec ali niko ne govori sa sigurnoscu da je uspesno ili sta postignuto.
Nedavno sam stupio u kontakt na facebook-u sa nekakvom osobom koja u nazivu profila ima "Hirayama Disease" i pitao posto me interesovalo, nakon sto "bolest" stane sa napredovanjem, mogu li ja povratiti misicnu masu/snagu. Covek je takodje pokusao da mi objasni kako je ova bolest blokiranost ili smanjeno nervno prenosenje i da ako je stalo da bi trebao da se posvetim vezbanju jer su misici u redu.
Evo ima vec dvadesetak dana kako svakodnevno vezbam misice sake, sa verujem dobrom vezbom. Takodje uzimam suplemente (kreatin i bcaa amino kiseline) ali moram priznati za 20 dana i suplementima ne osecam za sada nikakav napredak. Naravno necu odustati, vezbacu barem dva meseca pa ako ne bude bilo nista od toga, kontao sam da probam misicnu transplantaciju, jer ako su nervi sada u redu a misic ne mogu da nateram na rast, mozda je jednostavno previses misicnih celija izumrlo, nemam pojma sta da vise mislim ili kontam po glavi, ali eto, probacu vezbanjem da povratim snagu u saci, ako to ne uspe mozda pokret koji radim ne pogadja zeljeni misic, u tom slucau probao bih da gadjam ceo predeo ruke neki period sa onom elektro terapijom pa da ga stimulisem tako... ako i to ne upali onda sam za operaciju i nista mi nema logike ovde.
Naime, dodatne detalje koje sam saznao jesu da u sustini problem nije u misicu vec u nervu. Kako kazu, izgleda da je problem u vratnom delu negde izmedju C4-C7 prsljena gde je doslo do kompresije ili ti tj ukljestenja nerva, kao rezultat toga taj nerv je spojen sa rukom gde ne izdaje vise dobre signale za misicnu kontrakciju. Govore o tome da ako se na vreme primeti ova "bolest" dobro je sto pre nositi onu kragnu oko vrata kako bi se sprecilo savijanjem vrata pa jos vise pogorsala steta. Ja sam verovatno zakasnio za kragnu jer ja verujem da sam prosao pocetni stadijum, cak sta vise mislim da sam dosao do faze gde vise ne propada vec je u tome stalo.
Kako vidim neki su se ljudi podvrgli i operacijama u predelu vrata gde su probali valjda da izvrse dekompresiju ili sta vec ali niko ne govori sa sigurnoscu da je uspesno ili sta postignuto.
Nedavno sam stupio u kontakt na facebook-u sa nekakvom osobom koja u nazivu profila ima "Hirayama Disease" i pitao posto me interesovalo, nakon sto "bolest" stane sa napredovanjem, mogu li ja povratiti misicnu masu/snagu. Covek je takodje pokusao da mi objasni kako je ova bolest blokiranost ili smanjeno nervno prenosenje i da ako je stalo da bi trebao da se posvetim vezbanju jer su misici u redu.
Evo ima vec dvadesetak dana kako svakodnevno vezbam misice sake, sa verujem dobrom vezbom. Takodje uzimam suplemente (kreatin i bcaa amino kiseline) ali moram priznati za 20 dana i suplementima ne osecam za sada nikakav napredak. Naravno necu odustati, vezbacu barem dva meseca pa ako ne bude bilo nista od toga, kontao sam da probam misicnu transplantaciju, jer ako su nervi sada u redu a misic ne mogu da nateram na rast, mozda je jednostavno previses misicnih celija izumrlo, nemam pojma sta da vise mislim ili kontam po glavi, ali eto, probacu vezbanjem da povratim snagu u saci, ako to ne uspe mozda pokret koji radim ne pogadja zeljeni misic, u tom slucau probao bih da gadjam ceo predeo ruke neki period sa onom elektro terapijom pa da ga stimulisem tako... ako i to ne upali onda sam za operaciju i nista mi nema logike ovde.
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Пијеш ли нешто од Б витамина?
Samo pivo haha
Zbog cega mislis da bi B vitamin trebalo da igra veliku ulogu u ovoj prici druze?

Malo sam googlao da nadjem povezanost B vitamina sa misicima i naisao da nedostatak B 12 može dovesti do nekih neuroloških oštećenja. Verovatno si mislio na ovo? Vidim da B12 ima dosta u mesu. Moram priznati da sam uveliko izbegavao meso kao dete ali i sada uglavnom konzumiram pretezno samo pilece belo meso, crveno dosta slabo. Videcu da uzimam B12 ili ceo B kompleks vitamina kao suplement. Hvala na ovome. Ko zna, mozda. zbog neznanja mojih roditelja i jesam kao mlad oskudevao sa ovim i prouzrokovao ovaj problem.. vise ne znam sta da mislim..
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Витамини из Б групе су изузетно важни највише за нервни систем. Б1 је важан за расположење, Б6 за "јачину струје" у нервима а Б12 изгледа за проводност нерава. Прилично експериментишем са њима једно годину дана. Када завршим са експериментисањем све ћу поставити на мој сајт, а до тада ево укратко.
Заборави Б комплекс и остале Б варијанте које се могу наћи по апотекака у највећем броју случајева. Не само да нису доброг квалитета већ су дозе микроскопске. Ваља само Now Foods. Ако нигде другде имаш их у нашем Витамин шопу на интернету.
Не верујем да ти Б12 може дати неки ефекат ако га узимаш мање од 2mg дневно.
Заборави Б комплекс и остале Б варијанте које се могу наћи по апотекака у највећем броју случајева. Не само да нису доброг квалитета већ су дозе микроскопске. Ваља само Now Foods. Ако нигде другде имаш их у нашем Витамин шопу на интернету.
Не верујем да ти Б12 може дати неки ефекат ако га узимаш мање од 2mg дневно.
https://imageshack.us/i/pnm1U9t6j
http://imageshack.com/a/img923/8514/m1U9t6.jpg[/img]
uzeo sam danas ove, sta mislis da li je ovo dobro ili preporucujes nesto drugo druze?
http://imageshack.com/a/img923/8514/m1U9t6.jpg[/img]
uzeo sam danas ove, sta mislis da li je ovo dobro ili preporucujes nesto drugo druze?
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Ја написах које препоручујем.
За тај не знам која је марка. Што се тиче Б12 ако им је оно ознака за микрограм онда то значи да садржи 1 милиграм Б12 што је у реду. Остаје питање квалитета.
За тај не знам која је марка. Што се тиче Б12 ако им је оно ознака за микрограм онда то значи да садржи 1 милиграм Б12 што је у реду. Остаје питање квалитета.
Nazalost uzeo sam ove cim si spomenuo B vitamin, pre nego sto sam procitao tvoju preporuku :-/ Firma je INPHARM a proizvod "Optimum B complex plus"
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Па добро сад, није отровно, ваљда. Попиј то за месец дана, једну дневно па ћеш видети. А можеш и две дневно. Ја сам узимао три пута дневно по 1mg Б12 па за пар месеци добио прескакање срца, али сам поправио стопала.
Сада правим паузу.
Проблем са Б12 је стање желуца који евентуално може да упропасти витамин - зависно од неких функција желуца (не знам детаље). Због тога су ове моје добре јер се растапају у устима а не гутају.

Проблем са Б12 је стање желуца који евентуално може да упропасти витамин - зависно од неких функција желуца (не знам детаље). Због тога су ове моје добре јер се растапају у устима а не гутају.
kakav problem si ti imao druze?
hahaha kakav bre otrov, nisu valjda
Povecacu na dve i videcemo. Zeludac je kao zmaj 
hahaha kakav bre otrov, nisu valjda

- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Смањен осећај у стопалима, сваке године све горе. Сви причали да је од кичме а ја кичму баш солидно одржавам. И тако док ми пре неки месец један другар није рекао за везу између Б12 и осећаја у стопалима.