Izuzetna slabost misica podlaktice

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

mrVlatk0
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 20, 2010 8:11 pm

Izuzetna slabost misica podlaktice

Post od mrVlatk0 »

Pozdrav. Nadam se da ce moj fond reci biti dovoljno bogat kako bih na ozbiljan nacin vama prezentovao problem koji naizgled deluje neozbiljno.
Rec je o tome sto mi je stisak desne sake jako slab. Kada kazem jako slab, mislim stvarno slab, da mi predstavlja problem u svakodnevnici, poslom koji se bavim itd.. Slozicete se svi da igra veliku ulogu u svakodnevnom zivotu. Pretrazio sam mnogo na internetu na ovu temu, dosta njih je povezivalo slabost u stisku sake sa nekim "bolestima". Moram napomenuti da sam osoba sa odlicnim zdravstvenim stanjem. Stvar je u tome sto valjda zbog izuzetno slabe ishrane kao dete, telo nije dobijalo dovoljno hranjivih materija, pa mi se donji deo podlaktice i taj misic koji regulise stisak sake, malte ne nije ni razvijo. To je skroz zdrava ruka i nemam nikakvih problema, jednostavno je jako slabe snage, toliko slabe da tu saku ne mogu ni trenirati. Verujte mi nisam lencina, volim aktivan zivot i sport, idem u teretanu vec 4-5 godina, ali i tu prilikom dizanja tezina, morao sam da "varam" sa hvatom i izbegavam vezbe u kojima je potreban jak stisak, jer nisam mogao to da radim.
Problem oko ojacanja te sake predstavlja i jako slaba prokrvljenost te misicne particije, cak mi je i leva ruka mnogo vaskularnija od desne. Ja sam probao da treniram tu saku.. 2 meseca sam radio vezbe, samo grcenje sake, stiskanje smesnih stvari, kao sto je sundjer, jer one gume nisam mogao (ni najslabiju).. ali nista.. jednostavno taj misic tu se uopste nije razvijo, kontam da neko dete od 12 godina ima jaci stisak sake nego ja. Verujem da ako se neko bavio nekom fizickom aktivnoscu, zna onaj osecaj "napumpanosti" kada krv struji u misic i cini da isti otekne, ja to ne mogu ni da postignem u tome delu podlaktice, ne mogu ni upalu da dobijem, misica kao da nema tu. Sutra cu uploadovati neke slike da vidite o cemu je rec. Ja sam malte ne siguran da treningom ne mogu to da korigujem. Zanima me postoji li kakav alternativni nacin da se ojaca taj deo misicne particije?
Razmisljao sam sa ubrizgavanjem jedne vrste steroida sto podstice deobu celija,stvaranje novih receptora u misicu... ali tu je problem sto se to ubrizgava direkt u misic, a ja taj misic ne mogu malte ne ni da vidim a kamoli da ga probodem.. Ima li kakv drugi mozda hiruski zahvat, transplantacija misica, bilo sta sto bi resilo ovaj problem, jer mi ovo predstavlja veliku prepreku u svakodnevnici.
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Re: Izuzetna slabost misica podlaktice

Post od Dejanbg »

Ako sam dobro shvatio, vama je tako ceo život?
Jel ikada iko to pregledao? Kako znate da je slabija vaskularizacija? Jel imate još neke, bilo kakve probleme sem te ruke?
mrVlatk0
Novi član
Novi član

Post od mrVlatk0 »

Da, ceo zivot je tako. Nije nikada niko pogledao, prosto ne znam ni kome da se obratim za to. Secam se cak kada sam isao kod sportskog, merio mi stisak sake kao deo toga programa, zena se zacudila, terala me tri puta da stisnem onu spravicu, jer nije verovala kako mi je slaba saka. Pa mozda sam pogresnu terminologiju iskoristo kada sam rekao da mi ta ruka nije vaskularna kao druga, mislim kako manje vena ima po toj ruci, nego na drugoj, a one transportuju krv, kroz krv idu hranjive materije i sve sto bi hranilo, gradilo taj misic... to sam mislio, izvinjavam se ako sam pogresio.
Nikakve probleme sem toga nemam, potpuno sam zdrav.
Dejanbg
Stalni član
Stalni član

Post od Dejanbg »

Koliko godina imate?
U principu može biti više stvari, ali ako je tako od rođenja jako me čudi da to nije primećeno.

Trebate da se za početak javite neurologu na pregled.
mrVlatk0
Novi član
Novi član

Post od mrVlatk0 »

Imam 23 godine i molim bez persiranja :)
Kojih to vise stvari moze biti? Mislim, manje je meni bitno sta je uzrok tome, mene zanima resenje, iako se plasim da resenja nema. Da, od rodjenja je, jednostavno kao da tokom moga rasta, razvijanja, taj misic je stao sa istim u jednom mome vrlo mladom periodu uzrasta... Uzecu sada dve slike, videcu da li mogu konkretno da docaram problem. Nije primeceno, jer ima dosta ljudi sa mrsavim podlakticama, problem je sto je za stisak sake zaduzen taj skroz donji deo podlaktice, ovaj gornji mi je normalan i sve, pa naizgled deluje sve ok.
Dejanbg
Stalni član
Stalni član

Post od Dejanbg »

Pa može da bude neka urođena razvojna anomalija mišića, mada je to retko, onda može možda biti porođajno oštećenje nervnog spleta...
Jako je teško ovako reći, mora neurolog da odradi pregled, pa onda po potrebi dalja dijagnostika?
Odakle si?
mrVlatk0
Novi član
Novi član

Post od mrVlatk0 »

Ja sam iz Zrenjanina. Eo slike :

Slika

Slika

Dobro ova dole slika je posle treninga, pa ima vise krvi u particije podlaktice, ali ta krv je u gornjem delu koji nije zaduzen za stisak. Sutra cu na dnevnoj svetlosti da slikam kako se vidi razlika izmedju leve i desne podlaktice u tome donjem delu, gde je misic na levoj ocigledno razvijeniji i vec, samim tim njega mogu da treniram i stisak je mnogo jaci na toj saci.. smesno je to kada kazem mnogo, jer i to je smesno kakav stisak imaju prosecni ljudi, ali tu levu mogu i da ojacam, da dobijem upalu, navucem krvi itd.. nisam hteo da je radim zbog proporcije....
Dejanbg
Stalni član
Stalni član

Post od Dejanbg »

Znači stisak je slab na obe ruke??
Najbolje je tako, da se slikaju obe ruke tako da se vidi razlika, a definitivno mora da se odradi prelged neurologa!
mrVlatk0
Novi član
Novi član

Post od mrVlatk0 »

Nije na obe, samo na desnoj. Danas sam bio kod neurologa na pregledu. Cudno mu kako sam zdrav i nema unazad u porodici slicnih stvari. Uglavnom rec je o hipoforiji misica. Upucen sam da uradim analizu krvi na sledece oznake :

CK, LDH, Elektroliti i EMG GE.

Sa tim rezultatima idem kod drugoga specijaliste. Uglavnom, kako zena rece, msm da ima resenje za ovaj problem... nadam se...
mrVlatk0
Novi član
Novi član

Post od mrVlatk0 »

Nista, uradio sam analizu krvi i sa tim rezultatima otisao kod toga specijaliste, koji mi je zabadao nekakvu iglicu po rukama i nogama, pustajuci struju. Fazon je u tome da ni njemu nije jasno sta je u pitanju, jer analize krvi, su dobre, sve je u redu i sa tim njegovim testiranjem. Prosto ljudima nije jasno sta je probelm, pregledi su u redu, nema slicnoga u istoriji bolesti oko porodice, nije bilo problema prilikom porodjaja i eto.. Rekao je doktor da stvarno ne zna i da jedino ako hocu mogu da odem kod najboljeg u Srbiji i vidim sta ce on reci - dr. Apostolski..
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

najverovatnije objasnjenje je da ste nosilac mutacije gena koja daje delimicnu sliku nekog od neuromisicnih oboljenja, na srecu ne kompletnu sliku.
obavezno potrazite misljenje profesora apostolskog, koji sada radi samo privatno.
ukoliko niste u mogucnosti da platite privatni pregled, trazite uput za kliniku za deciju neurologiju klinickog centra srbije (prof. vedrana milic-rasic)
mrVlatk0
Novi član
Novi član

Post od mrVlatk0 »

Evo da se dopunim i dalje na ovu temu, iako ne vidim neku svrhu. Zbog cega? - Zato sto se ispostavilo da imam neku vrlo retku bolest nazvanu po nekome Japancu. Naime ta bolest "uhvati" jednoga u 10 miliona.. tako da eto zasto mislim da su male sanse da ce nekome ovo biti od koristi. Hteo sam da budem specifican i vidim da je zivot nasao uvrnut nacin da me zaista ucini takvim. Ovu bolest je konstatovao Prof. Dr S. Apostolski i sva sreca sto sam otisao kod njega.
Bilo bi bolje da sam se javio ranije oko ovoga problema ali ono.. Koliko sam shvatio, trebam da dobijem neko odobrenje komisije, nakon cega ce dr. Apostolski okupiti neki tim ljudi koji ce se pozabaviti ovim mojim problemom... Pisacu dalje kako bude bilo desavanja
Dejanbg
Stalni član
Stalni član

Post od Dejanbg »

Jel ima nekakvih novosti?
I jel znaš tačno ime bolesti, tj jel potvrđeno da je ona?
mrVlatk0
Novi član
Novi član

Post od mrVlatk0 »

Pa doktor je konstatovao monomelicnu amijotrofiju.. Kada sam kucao po internetu, izgleda da to i jeste moj problem. Da stvar bude jos nesrecnija, ova bolest uglavnom pogadja ljude u Japanu i Indiji.. ovde je malte ne ni nema. Cuo sam za razne bolesti, ali ova je i neverovatno glupa.. naime kao sto kaze u linkovima koje cu vam poslati, ona se javi od 15-25 godine starosti, onda u tome nekome periodu krece da opada ta misicna masa i onda jednostavno stane i vise ne napreduje a ni ne poboljsava se.. neverovatno.

Dobio sam uput za klinicki centar srbije, ali eo ovim putem cu izraziti nezadovoljstvo njihovim radom, jer sam ih zvao realno barem petnaest puta dok nisam dobio neku tamo sekretaricu koja mi je uzela broj i rekla da ce mi javiti o prijemu.. evo sada je proslo valjda pet dana, niko nista ne zove.. M da, ruku na srce i ne znam sta cu tamo, jer ovde na internetu lepo pise da za ovo leka nema, sve neke fizikalne terapije i gluposti.. vise cu biti pokusni kunic tamo nego sto ce nesto uraditi. Meni nece tu niko nista pomoci ako ne pomognem izgleda sam sebi.. Ne preostaje mi nista drugo no da treniram tu ruku uz jako verovanje da ce mi mozak nekim cudom stimulisati taj njegov isti deo koji je zaduzen za to nekakvo autmatsko odrzvanje misicne mase ... Eto, gledao sam dosta filmova i slusao dosta spotova kako su se razni ljudi izlecili kroz jaku zelju i volju.. kao da taj psihicki deo ima veze mnogo sa fizickim... ne preostaje mi nista drugo no i ja da probam isto...

http://en.wikipedia.org/wiki/Monomelic_amyotrophy

http://www.healthline.com/galecontent/m ... yotrophy#1
Dejanbg
Stalni član
Stalni član

Post od Dejanbg »

Mislim da bi ipak trebalo da odeš tamo na ispitivanje.. Nije to hitno.
Ako i jeste to, vidi da ti daju neke konkretnije savete za fizikalnu terapiju, ili za neke ortoze kojim bi se problem koliko je moguće prevazišao.
Odgovori