@sasasa
Sta se radi ako se sinus bas razgranao ali je miran? Kako se tako razgranat operise?
Izraslina u predelu trtice koja je pocela da krvari? pomoc!
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
-
- Stalni član
- Pridružio se: Ned Jun 14, 2009 5:34 pm
Re: Izraslina u predelu trtice koja je pocela da krvari? pomoc!
pa kakav god da je,mora da se odkloni skrozMrs_Parker napisao:@sasasa
Sta se radi ako se sinus bas razgranao ali je miran? Kako se tako razgranat operise?
-
- Aktivan član
- Kontakt:
Pa ja ga nisam otklonila, mada sam vec bila pripremljena za operaciju jer anesteziolog nije pristao na anesteziju. Tada je bio vrlo aktivan ali sada se smirio. Zasto se mora otkloniti ako ne pravi problem? Mene interesuje i da li je moguce otkloniti razgranat, zapusten pilonidalni sinus. Na sta bi ta otvorena rana licila? Na meduzu sa sve kracima?
Ja sam imao 4 kraka iako su se videla samo 2 tj. 2 su izbijala na povrsinu 2 su bila slepa znaci videli su se tek kad su me "otvorili". Anestezija je epiduralna tj. u mom slucaju konkretno spinalna, rez se radi elipsoidnog oblika i sece se sve do zdravog, znaci mora sve lepo da se ocisti kako bi bila sto manja sansa da se opet vrati problem. Ja sam ispao komplikovaniji slucaj zbog intraoperativno verifikovane suprasfinktericne fistule na 12h pa sam ostao u bolnici 2 nedelje (zapusio mi se dren pa se pravila kolekcija, imao sam temperaturu dok to nije probilo i slicno), a delio sam sobu sa jos par momaka koji su takodje operisali pilonidalni sinus i oni su isli kuci 2. dan nakon operacije. Obojici je rana bila usivena, dok je meni ostavljena da zarasta per secundam jer nije moglo da se usije s obzirom da je meni rez imao skoro 20cm u duzinu, 5 cm u sirinu, prakticno krater. Oporavak nije nesto preterano bolan, dobijao sam prvih par dana kad trazim intravenozno lekove za bolove ali u principu vise me je boleo lamela dren koji je virio iz zadnjice a uglavnom sam lezao na ledjima kako bi se sve to dreniralo. Meni je najvise smetalo sto nisam smeo da sedim evo skoro 2 meseca,previjanja 2 puta dnevno, inace sama rana ne boli vec 10-15 dana nakon operacije a i taj bol je manje vise neprimetan tj. ako se lepo namestis onda ne boli.Operaciju nista ne osecas, bolan je samo momenat kad ti daju anesteziju ali to je par sekundi i to je to.
Oziljak je kad pogledam danas (oko 6 meesci nakon operacije) sasvim mali i ne deluje uopste strasno u odnosu na ranu kakva je bila dok je zarastala. Koliko god da je razgranat i zapusten taj sinus, ako abdomenalni hirurg dobro odradi svoj posao i ekscidira sve kanale i dzepove tj. sve ocisti kako treba i pritom ostavi da zarasta per secundam, sanse za recidiv su minimalne.
Oziljak je kad pogledam danas (oko 6 meesci nakon operacije) sasvim mali i ne deluje uopste strasno u odnosu na ranu kakva je bila dok je zarastala. Koliko god da je razgranat i zapusten taj sinus, ako abdomenalni hirurg dobro odradi svoj posao i ekscidira sve kanale i dzepove tj. sve ocisti kako treba i pritom ostavi da zarasta per secundam, sanse za recidiv su minimalne.
-
- Aktivan član
- Kontakt:
20x5 cm
Ne idem ja na to.

Ne idem ja na to.
pa da ali sad ta rana izgleda kao i svaki drugi obican rez, nije ni veliki oziljak, da ne znam kolika je rana bila sad na osnovu oziljka nikad to ne bih rekao... ja sam napomenuo da sam ispao komplikovaniji slucaj zato sam i naveo primere gde su ljudi posle 2 dana odlazili iz bolnice.
a ako mislis da ce proci samo od sebe varas se kao i ako mislis da ne moze dodatno da se iskomplikuje, cekanje nije resenje.
opet cu napomenuti operacija nije nista strasna i komplikovana, reklo bi se cak da je rutinska i meni je trajala oko 25 minuta i to sam sve vreme razgovarao sa hirurgom i pricao viceve (to je verovatno zbog inekcije koju sam dobio pre operacije pa sam bio veoma opusten), bitno je samo da hirurg sve dobro ocisti, ono sto zna da se komplikuje jeste zarastanje takve rane, zbog same regije gde se nalazi pa je podloznije infekcijama i zahteva nesto vise paznje i tretiranja, narocito ako je per secundam. moj savet iz najbolje namere ti je da ne cekas i ne odlazes nesto sto samo nece proci, narocito ako je razgranat i zapusten.
a ako mislis da ce proci samo od sebe varas se kao i ako mislis da ne moze dodatno da se iskomplikuje, cekanje nije resenje.
opet cu napomenuti operacija nije nista strasna i komplikovana, reklo bi se cak da je rutinska i meni je trajala oko 25 minuta i to sam sve vreme razgovarao sa hirurgom i pricao viceve (to je verovatno zbog inekcije koju sam dobio pre operacije pa sam bio veoma opusten), bitno je samo da hirurg sve dobro ocisti, ono sto zna da se komplikuje jeste zarastanje takve rane, zbog same regije gde se nalazi pa je podloznije infekcijama i zahteva nesto vise paznje i tretiranja, narocito ako je per secundam. moj savet iz najbolje namere ti je da ne cekas i ne odlazes nesto sto samo nece proci, narocito ako je razgranat i zapusten.
-
- Aktivan član
- Kontakt:
Nije meni problem oziljak vec velika rana koju treba odrzavati da se ne inficira. Mnogi kazu da se u velikom procentu vraca. Zar kod nas nema ona mogucnost gde se sa nekim tecnim lekom "sprzi" ceo sinus pa vise ne reaguje i ne gnoji? Mislim da nesto slicno rade i u stomatologiji.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Nov 14, 2015 3:09 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
treba mi pomoc
Zdravo svima moram da pitam jer me malo zabrinuje nesto. bash na trticu imam neke kao bubuljice...nekad me strashno ceshu i nemogu da se uzdrzim da ih ne poceshem. imam ih vec neke godinu dana i nikako da prodzu. bio sam kod lekara dao mi neki mast betametazon ali zaludno sam ga koristio nema nikakav efekat...bio sam i drugi put kod drugi doktor reko mi je "nista ti nije ozbiljno"
poima nemam sta da radim...

- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Пробај са машћу Флогоцид.
Za problem pilonidalnog sinusa ili urasle dlake najbolje je obratiti se ordinaciji Rakic Estetik i tako trajno resiti problem.