Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Tražila sam na internetu par dana neki sajt gde bi mogao doktor da mi odgovori na pitanje koje me muči, ali sam nailazila samo na sajtove gde doktori odgovaraju, ali za pare. Nema u belom svetu ništa besplatno. Samo još kod nas ima LJUDI koji ne rade za pare, nego od srca. Zato sam htela da se zahvalim svim doktorima koji posećuju ovaj sajt i pomažu nama smrtnicima koliko mogu, što nađu malo vremena i za nas.
Bez uvrede ali ima pitanja od pre mesec dana koja su toliko GLUPA da ne zasluzuju odgovor; a sto se ostalih tice - zaista cinim ono sto mogu, kad mogu.
Ako pođemo od Sokratove sentence-Ja znam da ništa ne znam-možemo izvući zaključak da ne postoje glupa pitanja već samo dobri ili loši odgovori...
...ili ona narodna-bolje pitati nego skitati...
Ako pođemo od Sokratove sentence-Ja znam da ništa ne znam-možemo izvući zaključak da ne postoje glupa pitanja već samo dobri ili loši odgovori...
...ili ona narodna-bolje pitati nego skitati...
Mada, mozemo poci i od one Kantove da su samo ljudska glupost i svemir beskonacni (ali da za svemir nismo sasvim sigurni...). Filosofija ima na pretek.
Slažem se, filosofija ima na pretek kao i dokazana činjenica da su Kantova dela njegovi bližnji zloupotrebili u ime više naci ideologije...pa se ja ne bih mnogo pozivala na njegove misli...bar dok se ne utvrdi šta je iz te njegove kritičke faze zaista delo njegovog uma a šta delo poremećenih saradnika....
I ja kao laik mogu da pomislim-bože, kako je ovaj čovek neograničeno ograničen...ali isto tako pretpostavljam da se na medicini obučavate da pristupate sa uviđavnošću svim profilima ljudi...i pružite im ispravan i najkorektniji mogući odgovor na njihovo pitanje makoliko ono prizemno ili nesuvislo zvučalo.
Sve najbolje
Ne bih mnogo da drvim, ali koliko mogu primetiti Garfield je jedini lekar na forumu, u poslednje vreme, koji odgovara na pitanja iz opšte prakse (ako se ova pitanja mogu ograničiti na opštu praksu). Tako da je selekcija samim tim nužna. Što po težini bolesti, što po količini informacija dostavljenoj u pitanju.
Ja odgovaram na pitanja iz domena opste medicine, ali sam bio u americi 8 dana. aU poslednje vreme odgovara cesce i vise na ona koja su mi upucena putem emaila ili privatne poruke, nego direktno na forumu. Razlog je haoticnost foruma i postavljanje istih pitanja na vise mesta, ili postavljanje pitanja na pogresnim mestima. Takodje, ima i neumesnih pitanja, kao sto kaze koleginica, pa i to otezava stvar.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Da razjasnim nešto : ja sam se zahvalila doktorima koji se trude da nam pomognu te smatram da je to sasvim na mestu i budite srećni što se uopšte trude !! Ne volim da grupišem ljude , pa ni doktore, svi smo različiti. Mogla bih i ja da se žalim na doktoricu koja me je zamalo u grob oterala zbog njenog prevelikog samopouzdanja, ali ovo nije mesto za to.
Draga Ksenija , sledeći put shvati ono što pročitaš, pa u skladu sa tim komentariši, a ti dragi Garfilde, ako nemaš pametnija posla od bakćanja sa ovakvim ljudima, onda bolje uzmi pročitaj još neku knjigu nekog filozofa ili odmaraj , jer to je mnogo pametnije potrošeno vreme.
A i ja ću sad radim nešto pametnije....
Draga Mona Liza, biće da ti nisi dobro shvatila a u skladu sa tim prokomentarisala moju poruku ...a značila je da svako pitanje, makoliko nesuvislo zvučalo, zaslužuje odgovor....jer nisu svi ljudi isti niti podjednako obrazovani i ne znači da im zbog "glupog" pitanja ne treba pomoći.
I hvala dobrim lekarima koji odvajaju svoje dragoceno vreme odgovarajući ljudima na ovom forumu.
Profesionalni lekari (carstvo macaka) su onoliko koliko sam ja vanzemaljac. Izuzev izuzetaka (dr. Ivica koem svaka cast) ovde ima vise nadrilekara i "psiho"terapeuta kojima slaba strana ionako izlizana filozofija. Sta reci a pri tome ne puci od zdravog smeha. Ironija beskonacnija nego necije kvazimudrosti
Profesionalni lekari (carstvo macaka) su onoliko koliko sam ja vanzemaljac. Izuzev pojedinaca (dr. Ivica kojem svaka cast) ovde ima vise nadrilekara i "psiho"terapeuta kojima je slaba strana ionako izlizana filozofija. Sta reci a pri tome ne puci od zdravog smeha. Ironija beskonacnija nego necije kvazimudrosti
Kao da ljudi ne shvataju da par doktora, koji odgovaraju ovde, odgovaraju potpuno dobrovoljno, u svoje slobodno vreme i zato nije fer da im neko traži dlaku u jajetu (toga je bilo ranije) ili im zamera što ne odgovaraju na neka pitanja. Pa nisu ni dužni. Ako biste otišli kod lekara, e on bi već morao da se pozbavi vama; ovde to zaista niko ne mora.
Pored toga, primetio sam da tih par lekara sasvim korektno i prilično brzo odgovaraju na pitanja. Nerealno je očekivati više. Da je ceo forum drugačije koncipiran (da su moderatori plaćeni, da postoje specijalisti koji su plaćeni, da se banuju ljudi zbog čijih je postova zaključana psihijatrija i sl), tada bismo već mogli da govorimo o redu na forumu. Ali ovako...