Hitno potrebna pomoc!!!!!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Bg992
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Sep 21, 2014 9:24 pm

Re: Hitno potrebna pomoc!!!!!

Post od Bg992 »

Antibiotik pocetkom decembra 7x1 fromilid,nakon 15 dana doktorka mi je dala ponovo fromilid jos jednu kutiju zbog grla.Od 24 decembra pjem samo eferalgan za temperaturu i bolove,nista vise,ponekad brufen kad me otkine glava bas.Stitnu sam proveravao u septembru preko krvi,i kad sam bio na uz srca poslednjem predjeno mi je i preko stitnjace brzinski.Posto je to krenulo sa blagim temperaturama i slinavljenjem pocetkom decembra,par dana nakon toga sam imao kontrolni holter i uz abdomena,cim sam video da traje 10 dana uhvatio me je strah pa sam otrcao da se pregledam.Pre 15 dana sam bio kod svog kardiologa nevezano za ovo,usput se pozalio na temperaturu i sve ovo sto me muci,uradio mi je eho ajde zato sto sam tad vec bio mesec dana pod temperaturom i zbog ostalih problema koje sam imao ranije,sve je bilo cisto i preporucio mi je da idem na orl jer mi je zdrelo upaljeno.Orl kaze grlo je stvarno crveno,krajnici jesu uvecani ali to ne pravi problem!?Marisol i nasonex zbog sekreta u nosu i to je to.Snimio sinuse sve u redu.Snimio sam pluca tu su mi kao videli bronhitis,mada je i to bilo nismo sigurni da li je od pusenja ili je prehlada ili bronhitis.Ostalo je na tome miruj malo kuci cak i da je nesto proci ce.Mada da je nesto sa plucima cisto sumnjam da bi kardiolog omasio,u tog coveka se kunem,onim usima i ocima nista ne promacinje :)
Bg992
Stalni član
Stalni  član

Post od Bg992 »

Upaljeno grlo,blago povecani leukociti i granulociti to je sve sto je brdo lekara videlo.I sve sto su mi rekli je da se javim imunologu,da sedim kuci i ne brinem.A s obzirom kako se osecam i koliko sve ovo traje malo je tesko ne brinuti se,jos ako se na to doda psihicko stanje prouzrokovano sedenjem u kuci vec 2 meseca onda je jasno da je veselje...
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Јој опет брдо текста а ниси ми одговорио на оно што сам те питао. Губим снагу.

Који су резултати штитне жлезде и хипофизе (T3, T4, TSH)?

Ти очигледно имаш бактеријску инфекцију а они су ти давали само један антибиотик. Свашта. Ако један не помаже треба пробати са другом врстом а не са истим антибиотиком.

Иди и тражи да ти дају Хемомицин и попиј две кутије (шест дана). Надам се да ниси алергичан не нешто из њега. Или можда да пре њега пробаш Ампицилин или Панклав. Нисам сад сигуран због састава антибиотика шта би било боље. На крају крајева Довицин. Ако ти тупсони нису радили брисеве и антибиограме, може само да се нагађа.

И обрати пажњу на пробиотике. Прочитај шта сам писао на мом сајту www. aca. rs у Савети, Здравље под Антибиотик.
Bg992
Stalni član
Stalni  član

Post od Bg992 »

TSH Third generation 2.7 (0.27-4.2)
FT4 21 (10.4-22)

U petak sam otisao ponovo na infektivnu,uradili su mi krvnu sliku i receno mi je da imam raspiratornu infekciju i da je to nesto novo nevezano za ovo sto mi je pravilo temperaturu.Kao to je bio neki virus a ovo sad je novo.Dobio sam neki Levofloksacin da pijem 1.5 na 24h i da dodjem na kontrolu danas.Ja pijem ovo ali pomaka i dalje nema 37.3 90% dana uvece padne i u krug,na nos vise ne mogu da disem.Odoh danas na kontrolu da vidim jel su smislili nesto novo
Bg992
Stalni član
Stalni  član

Post od Bg992 »

Da vidis,zaboravio sam.Inace nisam bio alergican na penicilin al prosle godine kad sam dobio inekciju penicilina javio mi se svrab na par mesta i par manjih osipa.Nisu bili sigurni da li je alergija pa su prekinuli terapiju i od tada nisam dobijao nista sto ima penicilin.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Видиш, видиш, набавили су кристалну куглу па знају шта је од чега и тако то. Какви кретени.

Није ми јасно какве су ти оно референтне вредности за хормоне. Т4 не треба да буде мањи од 58.
Bg992
Stalni član
Stalni  član

Post od Bg992 »

Pojma nemam za mene su to spanska sela :) to su te neke vrednosti koje su navedene tamo,doktor kaze da je sve u redu.Juce sam bio na kontroli na infektivnoj kaze lekar nije ti nista u principu presli smo sve analize i to je to,receno mi je da se javim na neko odeljenje na infektivnoj za subfebrilne temperature i da zakazem pregled,kao taman ce mi zakazati u februaru dok zavrsim i pregled kod imunologa.Mada je lekar koji me je pregledao na infektivnoj rekao da je radio na tom odeljenju i da je u principu presao i stvari koje bi i oni radili,on kaze da je iskljuceno svako ozbiljno oboljenje.Mislim meni doktor stvarno izgleda kul,imao je vremena za svako pitanje,pazljivo slusao sve zivo,stvarno sve pohvale,ne verujem da bi me poslao kuci da je u pitanju nesto strasno.Zakazacu pregled kod svog kardiologa s obzirom da je covek profesor i doktor interne medicine,ako on iskljuci neka teza oboljenja onda mi ne preostaje nista drugo nego da cekam da bolovi prestanu i da bacim toplomer.Sta sad mene brine,brine me cinjenica da uzasni bolovi u misicima,jeza,drhtavica temperatura do 38,iscrpljenost,kasalj,bolovi u grudima,pspanost ceo dan i tako to odgovaraju upali srcanog misica,e sad to je jako tesko dokazati ako je Ekg + Eho u redu a pritom na krvnoj slici nema znakova upale,onaj c reaktivni protein sedimentacije i sta vec sve gledaju.Medjutim i pre 2 godine sam imao sve nalaze uredne i kad sam otisao kod profesora B.M.(da ne reklamiram sad) na Bezaniju,on je samo pogledao eho za koji je receno da je u redu i rekao super jeste sve u redu nema ostecenja al je dao dijagnozu mioperikarditis.Sad sam samo u strahu da nemam problem sa nekim hronicnim upalama srcanog misica,jer ako je tako onda je pitanje vremena kad ce se napraviti neka steta.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Јбг. Мислим да ти преостаје једна озбиљна антикандида дијета, уз веће количине квалитетног витамина Ц, онај домаћи препарат за имунитет, прополис... Па како буде.
Bg992
Stalni član
Stalni  član

Post od Bg992 »

Pa pazi,ako nista ne mogu da nadju i ako mi internista kaze da su srca pluce i ostalo u redu,a s obzirom da je tako bilo pre 20 dana nemam razloga da sumnjam da nece biti,mislim da mi je varijanta koja mi ne gine psihijatar i ozbiljni odlasci na terapije pre nego bilo sta drugo.Ja sam prvi za to da sve treba ispitati pogotovo sto su me i za koksaki prvo poslali kod psihijatra pa mi rekli da sam bolestan,ali ajde da sagledam realno,verovatnoca da imam neku ozbiljnu bolest koja se ne vidi na srcu,plucima,stomaku,stitnjaci,komplet krvnoj slici,virusologiji,brisevi,sinusi je verovatna jednaka onoj da me pogodi meteor u glavu,tako da odoh kod interniste i na Torlak posto sam iskukao uput da vidim kakvo je stanje.Ako je tu sve normalno ili kako je bilo jednostavno ne postoji nista sto bi moglo da se uradi.Ja sigurno nemam takve skokove temperature,prolive bolove u misicima na nervnoj bazi,ali nervna baza smanjen imunitet konstantno kupljenje glupih virusa bakterija itd moguca varijanta.Teska ali moguca.Sve u svemu kako doktori kazu umreti necu samo polako.
Kjuri
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 14, 2014 12:46 am

Post od Kjuri »

Bg992 napisao:,verovatnoca da imam neku ozbiljnu bolest koja se ne vidi na srcu,plucima,stomaku,stitnjaci,komplet krvnoj slici,virusologiji,brisevi,sinusi je verovatna jednaka onoj da me pogodi meteor u glavu
Dobro si ovo shvatio! :)

I ja mislim od pocetka da ti ovo nije nista gadno..

Nego, bas gledam kolko su ti se promenili simptomi od pocetka,tj. bar se vise ne zalis na stvari kao sto su kiselina, da ne mozes da udahnes, nemanje snage da odes do prodavnice i sl. pa me zanima jel imas i dalje nesto od toga, i da l' imas osecaj da ti se snaga vraca kao ranije?
Bg992
Stalni član
Stalni  član

Post od Bg992 »

Pa pazi bio sam ok,cak i kad sam dobio temperaturu pola decembra sam isao napolje setao i sve,funkcionisao sam normalno,i to cak sta vise iskreno mislim da sam bio aktivniji nego ikad.Medjutim od pocetka januara nemam snage nikako,misici nogu me bole jezivo,nestabilan sam kad hodam,zglobovi ubise,malaksao,sav nikakav,ceo dan spavam.Ustanem ujutru,jedem sredim sobu sednem da odmorim i zaspim opet.Tu je i dalje taj kratak dah i kiselina,ali popijem panrazol sto sam dobio od gastroenterologa pa je malo bolje,a i postao sam svestan da imam taj problem tako da se malo lakse nosim sa tim.U ostalom zakazao sam i gastroskopiju pa sam sad miran.Kod mene sve kontra temperatura i bolovi mi prestaju predvece,a znam da obicno temperatura skoci uvece i uglavnom sve boli pojacano.Meni vec oko 8,9 temperatura pada na normalnu,bolovi se smanjuju.
Kjuri
Novi član
Novi član

Post od Kjuri »

Jel noge bole dok hodas il i u mirovanju? Kakvi su ti puls i pritisak dok stojis? Ono, ne verujem da si ih merio tako ali i to ima smisla proveriti mada nije praksa takva..
Bg992
Stalni član
Stalni  član

Post od Bg992 »

U mirovanju bole,i to ne da bole nego rasturaju misici.Jednostavno polomljenost celog tela.E puls ne znam,stvarno nisam merio,znas kako,to mi je bila neka navika dok sam imao napade panike da pipkam puls svaki cas tako da sam prestao to da radim odavno.3 januara sam radio ekg i eho,sve je bilo u redu ako mislis na neki problem sa srcem.Imao sam i ekg pre 10 dana.A pritisak varira,mada nikad nije nesto kriticno,ume da bude 95/65 mada kolko sam primetio uglavnom je oko 115-120/70 mada i njega stvarno retko merim jer nemam aparat,to ponekad kad mi se bas vrti u glavi ili me boli glava odem do babe pa izmerim.
Kjuri
Novi član
Novi član

Post od Kjuri »

Za pritisak/puls sam te pitao ne zbog srca vec zbog tog umora, visi a pogotovo nizi pritisak hoce da zamaraju. To su ti problemi opisani pod imenima posturalna hipo i hipertenzija, a cesci je ovaj prvi... Ovo nek ti bude neka od ideja ako opet zaglavis u slepoj ulici, znaci da proveris kardiovaskularni sistem u radnim uslovima, mozda tu i test opterecenja da uradis..
Bg992
Stalni član
Stalni  član

Post od Bg992 »

Aha,kapiram.E test opterecenja nece da mi rade,tj ne mogu da se dogovore zbog koksakija.Jedni pricaju da radim bez problema jer su mi to samo antitela koja su ostala,drugi opet pricaju da ne bi trebao da radim dok ta antitela ne budu na bar 1:64 jer oni sve preko toga tretiraju kao infekciju tj sve preko 4x povecanog titra.Tu je ona dilema,da li pozitivni titri znace trenutnu infekciju,staru infekciju ili sta vec.Nazalost je to nesto sto nije istrazeno kako valja i svako od njih ima svoje misljenje.Da ne sirim pricu mnogo stvari koje pricaju za koksaki nemaju veze jedna sa drugom i sami sebe pokopavaju nekim teorijama.Mislim sto se tice toga zadnju rec ima moj kardiolog,covek je profesor,cenjen kardiolog,ako kaze smes da radis radicu,mada je on jos odavno bio u fazonu vozi biciklu idi na plivanje i to,nije ni spominjao test opterecenja.Videcu sta ce sada da kaze mada je zadnji put bio u fazonu sine nemas kardioloski problem opusti se i uzivaj,a cak i tad kad sam bio vec mesec dana sam imao temperaturu.
Odgovori