hitno potrebna pomoc!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

macence
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Feb 02, 2007 6:17 pm

Post od macence »

makisha, makisha,

Nemoj tako negativno. Problem moze da se prevazidje. Hajde zamisli samo banalan primer da, ne daj Boze, slomis ruku. Onda bi odmah otisao kod lekara da ti ruku stavi u gips kako valja i sacekao da kost zaraste i sve se oporavi, zar ne? Zamisli samo kako bi bilo da pokusas da jedes ili pises tom slomljenom rukom - bolno i tesko, skoro nemoguce, zar ne. Sumnjam da bi se usudio da sam stavljas ruku u gips i da sam sebi odredjujes fizikalnu terapiju i slicno. E tako je i u slucaju tvog poremecaja. Postoje ljudi koji su godinama skole ucili kako da prepoznaju, postave pravilnu dijagnozu, odrede terapiju i pomognu osobama sa psiholoskim problemima. Mnogi od njih imaju ogromno iskustvo i vec su pomagali osobama koje imaju slicne probleme kao ti. Jedino sto te oni (psihijatri i psiholozi) nece vuci za usi da bi krenuo sa terapijom. Morate da se nadjete na pola puta Ti i lekar. Onda lepo, iskreno, o svemu pricate i zajednicki trazite najbolje resenje. Lekar prvo treba da odredi dijagnozu, a onda i da odluci koji je put za tebe najbolji. Psihijatar ti moze prepisati lekove, a oni su tu kao gips za slomljenu ruku - samo jedna strana terapije. Postoji mnogo tehnika koji ce te dobar i iskusan psihijatar nauciti, a koje ce ti pomoci da lakse prevazidjes napade panike i smanjis anksioznost i slicno. Te tehnike, ako ih zaista naucis, prihvatis i primenjujes predstavljaju pravo bogatstvo koje ti omogucuje da se sa mnogim problemima u zivotu lakse boris.
makisha666
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 14, 2008 5:11 am

Post od makisha666 »

hvala macence puno ma savetu iskreno verujem da je to to i ja to i zelim da radim samo moram prvo da se izborim sa problemom kako da odem kod psihijatra! MORAM PRVO POLAKO DA SE OPUSTIM A AKO BAS NE IDE NAGUTACU SE SA LEKOVIMA ZA SMIRENJE PA KUD PUKLO DA PUKLO...SAMO KAD BI MI NEKO REKAO KAKO BREEE DA SE OPUSTIM I ODEM I KOJ LEK DA UZMEM...U SVAKOM SLUCAJU SVAKI MI SAVET DOBREO DODJE U OVOM TRENUTKU! EVO SAD SAM DOSAO SA KOSARKE I CEO DAN SAM BIO TU NAPOLJU AL NE DALEKO VEC U MOM NASELJU! HVALA VAM PUNO
zelim da bude kao nekada
Gala06
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 11:59 pm

Post od Gala06 »

Makisha, patila sam ja od istog problema kao ti, pa da mozes sam polako da se opustis ne bi bilo potrebe da ides psihijatru. To je prvo sto ti savetujem da uradis!
makisha666
Novi član
Novi član

Post od makisha666 »

gala ...razumem ja sve to bre ...ja shvatam da moram ici psihijatru ali drug mi rekao da ovde ima psihijatra pa bih ja voleo da popricam sa njima! gde su svi ti psihijatri na ovom forumu! doce heeeeeeeeeeeelp!
zelim da bude kao nekada
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od peniko »

Alo, niko ti ne moze mnogo pomoci preko interneta, dok te ne vidi i ne porazgovara sa tobom. Iz tog razloga nemoj da se ponasas kao debil, jer ti nista drugo ne moze pomoci... Psihijatar ce ti resiti problem za manje od mesec dana, tako da mi nikako nije jasno zasto sebi dozvoljavas da tones sve dublje i dublje i pravis sebi trajne i psihicke i fizicke probleme... Meni je bilo 10 puta gore nego tebi i problem sam donekle resio sa nekoliko odlazaka na psihoterapije i pijenjem jednog leka.
Cogito ergo doleo....
makisha666
Novi član
Novi član

Post od makisha666 »

jeste ponasam se ko debil...izvinjavam se svima ovde na forumu! bilo je i tezih slucaja od mene i naravno da ja necu da se izlecim preko foruma nego jednostavno malo da se opustim ako je moguce i onda odem kod lekara! sto cu uradeti u najskorije vreme :) ja sam rekao gore i opet kazem hvala vam svima koji se interesuju za poboljsanje zdravlj ne samo mog vec i za ostale ! hvala vam svima i cenim to i verujem da ce mi psihijatar pomoci kada odem kod njega us pomoc terapije naravno ...ali eto hteo sam samo saslusati sta mi imate reci o tom problemu i njemu slicnim...jer ovde neko kaze da je tesko i da se jos leci,neko kaze da se nemoze ukloniti trajno nego da se vraca a neko i da je moguce da se izlecio! i zato...shvatam da sa nikim nije isto al je slicno...i tako..
zelim da bude kao nekada
makisha666
Novi član
Novi član

Post od makisha666 »

jeste ponasam se ko debil...izvinjavam se svima ovde na forumu! bilo je i tezih slucaja od mene i naravno da ja necu da se izlecim preko foruma nego jednostavno malo da se opustim ako je moguce i onda odem kod lekara! sto cu uradeti u najskorije vreme :) ja sam rekao gore i opet kazem hvala vam svima koji se interesuju za poboljsanje zdravlj ne samo mog vec i za ostale ! hvala vam svima i cenim to i verujem da ce mi psihijatar pomoci kada odem kod njega us pomoc terapije naravno ...ali eto hteo sam samo saslusati sta mi imate reci o tom problemu i njemu slicnim...jer ovde neko kaze da je tesko i da se jos leci,neko kaze da se nemoze ukloniti trajno nego da se vraca a neko i da je moguce da se izlecio! i zato...shvatam da sa nikim nije isto al je slicno...i tako..
zelim da bude kao nekada
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od peniko »

Opustices se kada odes kod psihijatra i objasni ti somatsko poreklo problema. I ne u najskorije vreme, vec ODMAH
Cogito ergo doleo....
Odgovori