hiatus hernia

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

zorica radulovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 29, 2006 7:58 pm

Post od zorica radulovic »

Zaboravila sam da pitam jos nesto. Sta ako posle terapije od 8 nedelja ne dodje do zalecenja? Da li treba da se napravi neka kratka pauza pa da se ista terapija ponovi ili da cekam da to samo od sebe prodje?
drM
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 17, 2006 5:34 pm

Post od drM »

Preporučeno je da se kontinuirano uzimaju 4-8 nedelja kada se očekuje poboljšanje. U slučaju relapsa – vraćanja bolesti (prekinete da uzimate i bolest se vrati) možete opet početi sa njihovim uzimanje, ali samo po preporuci doktora.

U slučaju produženog uzimanja mogu se ispoljiti neželjena dejstva ovog leka i o tome treba voditi računa.

Obavezno zakažite posetu kod gastroenetrologa i uradite ezofagogastroduodenoskopiju, ako niste do sada!

Nisam sigurna u tačnost testa iz krvi, ureaza izdisajni test je, čini mi se, bolji (neinvazivan je) on se koristi i kao test za potvrđivanje uspešnosti eradikacije. Ako ste radili gastroskopiju i tako su iz uzorka uzetog tokom gastroskopije mogli da vide imate li ili ne H.pylori.

Sve najbolje!
drM
Aktivan član
Aktivan član

Post od drM »

Preporučeno je da se kontinuirano uzimaju 4-8 nedelja kada se očekuje poboljšanje. U slučaju relapsa – vraćanja bolesti (prekinete da uzimate i bolest se vrati) možete opet početi sa njihovim uzimanje, ali samo po preporuci doktora.

U slučaju produženog uzimanja mogu se ispoljiti neželjena dejstva ovog leka i o tome treba voditi računa.

Obavezno zakažite posetu kod gastroenetrologa i uradite ezofagogastroduodenoskopiju, ako niste do sada!

Nisam sigurna u tačnost testa iz krvi, ureaza izdisajni test je, čini mi se, bolji (neinvazivan je) on se koristi i kao test za potvrđivanje uspešnosti eradikacije. Ako ste radili gastroskopiju i tako su iz uzorka uzetog tokom gastroskopije mogli da vide imate li ili ne H.pylori.

Sve najbolje!
zorica radulovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 29, 2006 7:58 pm

Post od zorica radulovic »

Radila sam gastroskopiju pre 14 god. i dozivela sam traume od tog pregleda a sada sam uradila rendgenski pregled i tu je utvrdjeno sve ono sto je bilo i pre 14 god. Verujte mi radije bih probala sve moguce vrste tableta nego da ponovim taj pregled.

Probacu da uradim terapiju sa Omeprolom i Lesuxom. Da li se Lesux tableta popije sat vremena pre Omeprola ili to nema veze?

Hvala.
drM
Aktivan član
Aktivan član

Post od drM »

Svašta je moglo da se promeni za tih 14 godina.
Uradite ezofagogastroduodenoskopiju. Terapija ne može da se ordinira online.
Već dugo pijete terapiju, a nema poboljšanja, gastroskopija treba da kaže zašto je to tako.
Postoji način da se gastroskopija olakša za pacijenta i da se ona izvrši u kratkotrajnoj anesteziji. Daju vam anesteziju, obave pregled i kad se probudite idete kući.
Ne brinite, posetite gastroenterologa, rećite mu to što ste meni rekli i sigurna sam da ćete dobiti pravi savet!

Sve najbolje! :)
vesna rodic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 22, 2009 2:22 pm

Post od vesna rodic »

Zovem se Vesna,i ima 38 god. pre 2 meseca otkrila sam heliko bakteriju u krvi,IgG 155.1 a normalna vrednost je do 30 U/ml doktor,specijalista opste medicine dao mi je da pijem Amoksicilin antibiotik 2puta po 2...controlock 20mg i fromilid 500mg sedam dana!! posle toga mi je rekao da pijem,controloc jednu na dan 6meseci. Zelela bi da znam,da je to ok-ej posto sam zbog druge bolesti bila kod doktora koji mi je rekao da je to dug period,i da ne treba da pijem 6 meseci nego da terapija traje 8 nedelja..ja verujem mom doktoru,ali me zanima i vase misljenje? unapred zahvalna Vesna
Odgovori