Herpes simplex
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Evo jutros otrcah do dermatologa. U pitanju je simplex, doduse odokativnom metodom ne moze da kaze da li je 1 ili 2. Sto se tice preventive kaze da ne mogu mnogo po tom pitanju da uradim. Dobila sam neku kremu koju mi trenutno prave u apoteci da mazem tri puta dnevno. No, kakva sam bila sva van sebe (beba je imala prvu prehladu pa sam celu noc dezurala, pa posle trcali do pedijatra, pa ja u laboratoriju da dam krv) ne pitah ga kako se Simplex ustvari prenosi. Nadam se da ne moze dahom (mislim kad mi je blizu ili kada je poljubim?) Inace imunosupresiv moze da iskomplikuje celu stvar, jer je naravno odbrambeni sistem prilicno raskliman....
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Kako se utvrdjuje koja je vrsta herpesa u pitanju? Ne bih da omalovazavam mog dermatologa ali sto vise na internetu citam sve mi se vise cini da je ipak Zoster u pitanju mada je atipican bar sto se tice mesta, obima i bola. Naravno, ja nisam lekar, pa ovo ne znaci da na svoju ruku postavljam neku dijagnozu, ali sam pacijent koji se sa tim problemom bori.
Lekar mi uvek daje samo kremu, a nikada nismo radili nikakvo lab.utvrdjivanje, zakljucak je dao odokativnom metodom. Pri tom nismo nikada razgovarali o tome da sam imala ovcije boginje kao beba...
Lekar mi uvek daje samo kremu, a nikada nismo radili nikakvo lab.utvrdjivanje, zakljucak je dao odokativnom metodom. Pri tom nismo nikada razgovarali o tome da sam imala ovcije boginje kao beba...