Hepatitis B- vakcina

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Jedna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 27, 2006 11:35 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Hepatitis B- vakcina

Post od Jedna »

E ovako, posto zivim u zemlji gde navodno (relativno) ima dosta Hepatitisa B, predlozena mi je imunizacija. Ja uradila search po internetu da vidim sta je to,(komplikacije i sl) kad ono uplasih se nacisto!!! :-? Bilo je reci da su komplikacije (od same vakcine) na bazi autoimune bolesti kao MS i neki tamo sindrom, neznam koji bese, ali nije mi zvucalo naivno.
Epa sad kazite vi svoja iskustva i misljenje. :)
Hvala.
milica m
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 01, 2006 9:29 pm

Post od milica m »

Obzirom da imam hep.B preporucila bih ti vakcinaciju
milica m
Aktivan član
Aktivan član

Post od milica m »

Obzirom da imam hep.B preporucila bih ti vakcinaciju
tartufa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Feb 28, 2007 7:12 pm

Post od tartufa »

(Moguće) komplikacije kao i za većinu ostalih vakcina.
Vakciniši se( nakon mesec dana prva revakcijanacija, nakon 6 meseci od dana vakcinisanja- druga). I to je to... :wink:
Jedna
Aktivan član
Aktivan član

Post od Jedna »

Mene nije uopste strah od bockanja, nego... pre dve godine kad sam primila prvi put u mom zivotu vakcinu protiv gripa, nakon dva dana ja sam bila mrtva bolesna :-? , nisam mogla da hodam, bolelo me je sve, kozha, kosa, ma strava!!! E sad neki kazu: ma ne moze to od vakcine, veoma je rano (dva dana prosla) da bi se videlo dal je to bila reakcija na te vakcine. Kao ja uvatila neki virus u isto vreme sa vakcinom, bad luck rekose. Drugi su mi rekli: Da ne primam vise tu vakcinu protiv gripa, rizicno je za mene.
E sad, ja procitala (opet na netu :) ) da ako imas reakcije na tu flu vacc, onda moze da imas i na ovu za hep.B, zato se bojim!
A inace, dosad nisam imala nikakvih propratnih reakcija od "nasih, YU" vakcina koje sam primala kao dete. Ovo sad nesto pocelo, na stare dane, i to tamo daleko..... :( 8)
Al ga tupim!!! :-?
Neznam, neznam...da razmislim jos koji dan.
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Vakcina!!!
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Nisam sigurna, proveri ovu informaciju, ali mislim da treba da se testiras da potvrdis da sigurno nemas B, pa tek onda vakcinu da primis.

Cini mi se da sam tako nesto cula, ali raspitaj se jos malo o ovome!!
Jedna
Aktivan član
Aktivan član

Post od Jedna »

Da, da, nemam Hep.B , majjo, testirali su me 8)
I da.....ja skoro resih!!! 90% idem da se bockam!! :lol: Da prodje vikend, pa ako se sakupi i onih 10% idem... :-?
Jedna
Aktivan član
Aktivan član

Post od Jedna »

milica m napisao:Obzirom da imam hep.B preporucila bih ti vakcinaciju
Milice, a kako si je dobila, mislim Hep B?
Jedna
Aktivan član
Aktivan član

Post od Jedna »

Samo da vas obavestim, ja primila danas prvu dozu vakcine, ne boli me ruka uopste, ok sam, nema propratnih nuspojava. Ja doduse malo glumila da me boli ruka i da kao ne mogu da radim, i naravno otisla kuci ranije s posla. :lol: 8) To se zove Balkanska skola. :lol:
CRAZY_HORSE
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 04, 2006 1:04 am
Kontakt:

Post od CRAZY_HORSE »

Iako spadam kao buduci stomatolog u rizichnu grupu za ovu bolest, nisam reshio, kao ni ostale kolege iz grupe, da se vakcinishemo. Neka nam je sa srecom.
P.S Ima vremena za vakcinaciju sledece godine, samom sam sebi obecao da cu to uraditi :D
ZzzzZZzzzZZzzZZZzzzZzzzzzZZZzZZZ
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

CRAZY_HORSE napisao:Iako spadam kao buduci stomatolog u rizichnu grupu za ovu bolest, nisam reshio, kao ni ostale kolege iz grupe, da se vakcinishemo. Neka nam je sa srecom.
P.S Ima vremena za vakcinaciju sledece godine, samom sam sebi obecao da cu to uraditi :D
Nadam se da znas da kao vid zastite, pored rukavica za rad, nista manje bitna nije maska i naocare??!! Bas sam pre par dana pricala o tome sa jednim dr, strucnjakom za hep. :wink:
milica m
Aktivan član
Aktivan član

Post od milica m »

Jedna napisao:
milica m napisao:Obzirom da imam hep.B preporucila bih ti vakcinaciju
Milice, a kako si je dobila, mislim Hep B?
Ne znam :( nikada nisam imala transfuzije, nisam bila narkoman, nisam imala seks bez kondoma osim sa suprugom koji nije zarazen, niti je imao hep..

Sve u svemu, ne znam odakle mi.
nata77
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 05, 2007 2:49 pm

Post od nata77 »

Ja se takodje dvoumim da li da se vakcinisem na hepatitis B. Bas sam bila resila pa sam onda procitala neke stvari i sad ne znam. Molim vas za misljenje i savet. Ako moze neki lekar da nam pomogne svojim detaljnim odgovorom. Meni su lekar opste prakse, dva ginekoliga i gastroenterolog rekli da ne treba to da radim, i niko od njih nije vakcinisan. Nisu mi objasnjavali zasto, ali predpostavljam da postoji neki razlog i da ne volim ja vise samu sebe nego oni sebe, da se tako izrazim. Jedan od njih mi je rekao da je rizik za sve oko nas mnogo veci nego za hepatitis B??Mogu da nas udare kola , da nam padne fasada na glavu...Ja ne znam sta da mislim. Ima li neko objasnjenje zasto su lekari protiv vakcinisanja na hep B? Zar ne bi trebalo da vakcina stiti i da je sto vise ljudi primi i zastiti se ? Zasto se deca onda vakcinisu?
Odgovori