hepatitis c prenosenje period inkubacije
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
judith
- Aktivan član

- Pridružio se: Čet Okt 04, 2007 12:34 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
hepatitis c prenosenje period inkubacije
pre 7 meseci sam imala prvi a pre tri meseca poslednji od 5 rizicnih (nezasticenih) seksualnih kontakata sa osobom koja ima hcv. Nisam imala informaciju o tome da ta osoba ima hcv.Od poslednjeg kontakta 25.juna proslo je 3 meseca . U tom periodu uradila sam 5 anti hcv testova i svi su negativni.(poslednji test 29.09.2007)
Josh uvek nisam spokojna i u panici i strahu prezivljavam svaki dolazeci dan.
Koliki je optimalan period inkubacije?
Da li mogu da se jave simptomi zapaljenja jetre a da se ne pokazu antitela u krvi?
Imam utisak da mi se javljaju svi simptomi koje sam procitala da postoje u vezi hcv-a?
sta da radim?
Josh uvek nisam spokojna i u panici i strahu prezivljavam svaki dolazeci dan.
Koliki je optimalan period inkubacije?
Da li mogu da se jave simptomi zapaljenja jetre a da se ne pokazu antitela u krvi?
Imam utisak da mi se javljaju svi simptomi koje sam procitala da postoje u vezi hcv-a?
sta da radim?
-
majja
- Stalni član

- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Judith, za pocetak iskuliraj
(ovo ti pricam iz iskustva), HCV se retko kad prenosi polnim odnosom (mada nije iskuljucen prenos i tako), najvaznije je da on nije krvario ili imao otvorenu ranicu kao ni ti (sto se naravno nikada ne zna, jel). Moj suprug je anti HCV +, iza nas su godine nezasticenih odnosa (dok jos nismo znali da ga ima) i hvala Bogu ja sam negativna. Prema tome - ne ocajavaj i strpi se jos neko vreme....
Testiraj se za 3 meseca jos jednom i drzim ti fige da sve bude ok!!
Simptomi za HCV se veoma retko javljaju, koje ti imas??
Pozz, majja
Pozz, majja
Judith draga moja, srele smo se vec par puta na nekim forumima a na istu temu.
Iskuliraj, bice sve ok. I zaboravi na taj PCR, mislim da nema potrebe da bacas pare
A sto se simptoma tice - psiha je cudo.Mislim da si malo previse opterecena. Ponovi ukupni- anti HCV za par meseci a do tada nemoj da razbijas glavu i da mislis na najgore.
Pozz za tebe majce
Iskuliraj, bice sve ok. I zaboravi na taj PCR, mislim da nema potrebe da bacas pare
A sto se simptoma tice - psiha je cudo.Mislim da si malo previse opterecena. Ponovi ukupni- anti HCV za par meseci a do tada nemoj da razbijas glavu i da mislis na najgore.
Pozz za tebe majce
-
judith
- Aktivan član

- Kontakt:
Drage moje , hvala puno na beck up-u!majja napisao:Judith, za pocetak iskuliraj(ovo ti pricam iz iskustva), HCV se retko kad prenosi polnim odnosom (mada nije iskuljucen prenos i tako), najvaznije je da on nije krvario ili imao otvorenu ranicu kao ni ti (sto se naravno nikada ne zna, jel). Moj suprug je anti HCV +, iza nas su godine nezasticenih odnosa (dok jos nismo znali da ga ima) i hvala Bogu ja sam negativna. Prema tome - ne ocajavaj i strpi se jos neko vreme....
Pozz, majja
Ocigledno sam usla u zacaran krug informacija, statistika, verovatnoca, itd.
simptomi-ne znam vise .prosle nedelje smo sestra, njena deca i ja imale temperaturu 37.2 i ja sam se odmah prepala.
onda sam pocela da checkiram svoju jetru, i u trenutku kad sam shvatila gde se nalazi sa svih strana je pocelo nesto da me probada uglavnom u donjem delu gde se rebra zavrsavaju.i zeludac me konstantno boli od nerviranja.
ne spavam vec nedeljama i gubim moc racionalnog zakljucivanja. PCR (kvalitativno) mi stize u utorak popdne.Tako mi je bilo lakse - da znam .Mislim da ne bih mogla da izdrzim jos tri meseca agonije i panike.drzite mi fige!
Hvala vam jos jednom na pomoci!
majja- djuu- budite dobro
lj. judith
-
majja
- Stalni član

Jesi, usla si u zacaran krug, opusti se!!
Na savesti je ljudima da li ce reci da ga imaju ili ne, na zalost, ima puno neobavestenog sveta (pa cak i medicinskog osoblja) i umesto da pokazu bar malo saosecajnosti i na taj nacin pomognu obolelima, oni se postave uzasno, a kamoli ljudi koji nisu zdravstveni radnici i otuda mislim i taj strah i zaziranje da se kaze da virus postoji. Svakako to nije opravdanje, jer se tako zaraza lakse siri!!
Pozz, sve najbolje i javljaj se kad se budes opet testirala!!
Djuu, pozz i tebi!!
Na savesti je ljudima da li ce reci da ga imaju ili ne, na zalost, ima puno neobavestenog sveta (pa cak i medicinskog osoblja) i umesto da pokazu bar malo saosecajnosti i na taj nacin pomognu obolelima, oni se postave uzasno, a kamoli ljudi koji nisu zdravstveni radnici i otuda mislim i taj strah i zaziranje da se kaze da virus postoji. Svakako to nije opravdanje, jer se tako zaraza lakse siri!!
Pozz, sve najbolje i javljaj se kad se budes opet testirala!!
Djuu, pozz i tebi!!
-
judith
- Aktivan član

- Kontakt:
mnoooogo vam hvala na podrsci i informacijama!
djuu -potpuno si u pravu- mozak je totalno cudna sprava-bilo bi mi mnogo bolje da nisam pokupila sve zive informacije o simptomima, periodima inkubacije .....i projektovala ih na svoj slucaj.Blagosloven manjak informacija.
odoh malo na planinu da se sredim i prestanem da funkcionisem u rasponu od potpune depresije do ekstremne panike i nekako sacekam rezultate (do utorka)!
upravo sam shvatila da ja koja imam potencijalan problem kukam vama koje na direktan ili indirektan nacin morate da resavate i nosite se sa problemom hep c.Stvarno ste sjajne!
vecina ljudi , pa i bliski prijatelji , vremenom se distanciraju i ostanes sam sa svojim strahovima , panikama....rastuzi me to.
Budite dobro
lj.judith
djuu -potpuno si u pravu- mozak je totalno cudna sprava-bilo bi mi mnogo bolje da nisam pokupila sve zive informacije o simptomima, periodima inkubacije .....i projektovala ih na svoj slucaj.Blagosloven manjak informacija.
odoh malo na planinu da se sredim i prestanem da funkcionisem u rasponu od potpune depresije do ekstremne panike i nekako sacekam rezultate (do utorka)!
upravo sam shvatila da ja koja imam potencijalan problem kukam vama koje na direktan ili indirektan nacin morate da resavate i nosite se sa problemom hep c.Stvarno ste sjajne!
vecina ljudi , pa i bliski prijatelji , vremenom se distanciraju i ostanes sam sa svojim strahovima , panikama....rastuzi me to.
Budite dobro
lj.judith
-
judith
- Aktivan član

- Kontakt:
Hvala djuu , to mnogo znaci!
Javljam se cim saznam rezultate pcr testa.
Nekako sam po malo pocela da mislim da ce sve biti ok!
Simptomima i probadanjima jetre ne pridajem neki znacaj- ko zna sta sam istripovala!
Majja najteze ej sakupiti se kad sve prodje - polako sada malo budi sama sebi prioritet.
Hvala vam punoooooo!
lj.judith
!
Simptomima i probadanjima jetre ne pridajem neki znacaj- ko zna sta sam istripovala!
Majja najteze ej sakupiti se kad sve prodje - polako sada malo budi sama sebi prioritet.
Hvala vam punoooooo!
lj.judith
-
majja
- Stalni član

Nisi valjda radila PCR??!!judith napisao:Hvala djuu , to mnogo znaci!
Hvala vam punoooooo!
lj.judith!
Pa on se radi tek ako je ovaj obican pozitivan, da se utvrdi broj kopija!!!
Da, da ja se "sakljupljala", ali sam malo preterala u tome!!
-
judith
- Aktivan član

- Kontakt:
uradila sam kvalitativni pcr test.On samo detektuje rnk virusa- da li ga ima ili ne i to 2 nedelje od potencijalne zaraze.Ne utvrdjuje broj kopija ili genotip pa je i jeftiniji!
Nisam mogla da cekam jos 3 meseca da bih bila sigurna. Dodatno je otezavajuce to sto sam se nakupila raznih informacija , pa sveke nedelje imam po neki novi simptom bolesti- to je skoro nepodnosljivo!
U utorak mi stizu rezultati pcr-a!
ponekad pomislim -sve ce biti ok!
istina je da se bas plasim, uzasno se plasim ishoda tog testa!
ali jedino sto mogu da uradim je da sacekam!
Zelim ti neki spokojniji i mirniji period!
hvala za beck-up!
pozdrav i za djuu!
budite dobro!
lj.judith
Nisam mogla da cekam jos 3 meseca da bih bila sigurna. Dodatno je otezavajuce to sto sam se nakupila raznih informacija , pa sveke nedelje imam po neki novi simptom bolesti- to je skoro nepodnosljivo!
U utorak mi stizu rezultati pcr-a!
ponekad pomislim -sve ce biti ok!
istina je da se bas plasim, uzasno se plasim ishoda tog testa!
ali jedino sto mogu da uradim je da sacekam!
Zelim ti neki spokojniji i mirniji period!
hvala za beck-up!
pozdrav i za djuu!
budite dobro!
lj.judith