hepatitis c prenosenje period inkubacije

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Ma mene stvarno nervira to zapitkivanje!! Sta koga briga zasto neko hoce da se testira!! :evil:

Za svoje pare mogu da radim sta hocu, zato i odem privatno i platim i ne smaram se sa uputima i objasnjavanjima!
judith
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 04, 2007 12:34 pm
Kontakt:

Post od judith »

slazem se!
totalno su me smorili sa pitanjima: "Da li vam je vas lekar preporucio da uradite PCR?" ili "Zasto radite PCR , ako vam je elisa test negativan?"....
Aman ljudi , moji razlozi , moje pare! :evil:
Mislim da je skroz u redu , uraditi PCR ukoliko postoji realna sumnja na hcv! Ja bih totalno odlepila da ga nisam uradila , to je sigurno!

Ajd!
Budite dobro !
lj.Judith
judith
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od judith »

ej majja zaboravih da ti kazem -ti treba da budesh lekar ako vec nisi!
U svoj svojoj panici oko testiranja i rezultata itd...... pomislila sam ma i ako konstatujem imam hcv nekako cu se izvuci , postoji terapija, a tu je i majja sa svim informacijama i pozrtvovanoscu koje ima ! Bila sam nekako spokojnija!
Stvarno!
Pozdrav svima! :) :)
Budite dobro! :)
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

judith napisao:ej majja zaboravih da ti kazem -ti treba da budesh lekar ako vec nisi!
U svoj svojoj panici oko testiranja i rezultata itd...... pomislila sam ma i ako konstatujem imam hcv nekako cu se izvuci , postoji terapija, a tu je i majja sa svim informacijama i pozrtvovanoscu koje ima ! Bila sam nekako spokojnija!
Stvarno!
Pozdrav svima! :) :)
Budite dobro! :)
Hehe, hvala judith :D , nisam lekar, ali mi je to bila velika zelja, na zalost ostala je neostvarena. Ali zato svoju zelju da pomazem drugima, pa makar samo i informacijama koje skupljam svuda redom (uz ogradjivanje da nisam dr) ispunjavam na ovaj nacin i to me zaista cini srecnom.

Secam se sebe kada je kod mog muza otkriven C i pronalazenje raznih foruma, i opsti haos i totalno neznanje na tu temu i veliki strah od bolesti i neznanja, i besomucno traganje za informacijama, a ovde samo dve tri teme o hepatitisu, licna iskustva i iskustva najblizih (ovom prilikom se zahvaljujem Rosi i Danki), a moje oci :o :o :o , ma tesko mi je i da se setim koliko sam bila izbezumljena.

Kada sam se naoruzala znanjem, cilj mi je bio da kad god vidim da neko ima isti problem, odmah i sto jasnije objasnim sve sto znam, jer onaj strah, iscekivanje odgovora i strepnja su jezivi!!! :cry:

Hvala ti na ovim lepim recima, drago mi je i srecna sam kad znam da bar nekome mogu da pomognem, pa makar samo informacijama. :wink:
judith
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od judith »

ej majja , danas sam te se setila!Moram kod zubara , prekosutra idem da me "srede"! :evil:
Inace, procitala sam u blicu clanak o onoj aferi u vezi laznog tetanusa o kojoj si ti, cini mi se, pisala na nekom od foruma!Shokirala sam se!Ovo je totalno idiotska zemnlja! :evil: :evil: :evil: Kako je moguce da je tako velikom problemu posveceno tako malo paznje ! Tamo pise- uhapsili su neka tri direktora , neke tri male firme bla bla bla, pa ce se utvrditi krivica bla bla bla! MIslim , sta -uhapsili tri coveka - odgovornost za ovu svinjariju treba da se ispita i na visim nivoima ! Ko je i kako stvorio sistem , u okviru koga su ove stvari moguce? sta sad treba da gledam u pasulj sta ce da mi se desi kada sledeci put budem morala da primim tetanus ili nesto drugo! Nedopustivo! :evil: :evil: :evil:
Pozz svima !
Budite dobro!
judith
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od judith »

Pozdrav svima!
Vec nekoliko dana osecam neki cudan bol sa desne strane u predelu rebara.Ne mogu tacno da ga lociram ali krece od zeludca i spusta se do kraja rebara!
Nedavno sam se testirala na HCV .Eliza i kvalitativni PCR test su mi bili negativni, tako da mislim da sam tu opciju eliminisala.
Sta bi josh moglo da prouzrokuje takav bol?
Imala sam neki stomacni virus , cini mi se, pre nedelju dana, Ali nemam utisak da me boli zeludac.Povremeno mi je bilo muka tokom dana i to je proslo. :roll:
Ne znam kako boli jetra ili zucna kesa ili......?
Da li imte neki predlog? :-?
judith
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od judith »

Pre par meseci dok sam cekala rezultate testova na hcv imala sam slicne tegobe, ali sam pomislila da verovatno autosugestijom stvaram takav osecaj posto sam se bash isparanoisala oko tog hcv-a i u medjuvremenu postala solidno hipohondricna.
U ovom slucaju sam sigurna da novi problem nije produkt neke paranoje vec me stvarno boli.
pozdrav svima
sve najbolje vam zelim
judith :)
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

Hej Ju, dobro ti nama dosla ponovo. A bas sam se pitala gde si?!
judith
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od judith »

evo i mene !
Drugari , nadam se da ste ok!
Molim da mi neko odgovorina sledecih par pitanja :
Da li je moguce da PCR ne pokaze tacan rezultat posle 4 meseca od potencijalno rizicnog kontakta sa hcv-om?( svi ostali eliza testovi su takodje negativni)
Jos uvek me boli sa desne strane ispod rebara , muka mi je i ne osecam se dobro!
Sve vreme sam htela da verujem da je nesto prolazno ili da sam ja nesto istripovala ! Ali nije tako ! Taj bol iz dana u dan postaje sve jaci ! Sada mi je vec tesko da funkcionisem na dnevnom nivou!
Sta da radim?
Sta bi moglo da prouzrokuje ovakve simptome , osim hcv-a, koji sam nadam se eliminisala pcr- rezultatom?
Testirala sam se pre 4 meseca na hep.b i aids i ti rezultati su mi negativni!
Molim vas da mi neko odgovori , vec postajem ozbiljno uplasena, posto su mi prethodni meseci iscekivanja rezultata stvorili neku vrstu fobije od simptoma koje mogu da prepoznam!
Kom doktoru da se obratim?
Koje testove ponovo da uradim?
pozdrav j
judith
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od judith »

Molim vas da mi neko odgovori sta da radim ! Vec 3 meseca periodicno osecam bol ispod desnog rebra i to nejcesce u periodu od 2 dana pre i za vreme menstruacije.Pre mesec dana sam uradila testove na hcv,hbv,hiv, krvnu sliku , transaminaze........ sve je ok.Da li sam sebi stvorila problem psihosomatske prirode? Nekoliko meseci sam zivela u strahu da mozda imam hcv posle niza rizicnih kontakata.Uradila sam standardne testove na hcv , a onda i pcr test i svi su bili negativni.Uradila sam i ultrazvuk abdomena i tu je sve bilo ok. Molim da mi neko kaze sta da radim?

Majja , Djuu, i ostali drugari navijam da ste dobro !
Pozdrav Ju!
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Obzirom da su svi nalazi u redu, bez brige!
:wink:
judith
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od judith »

Hvala puno na brzom odgovoru!
Pokusacu da ne obracam paznju na pomenuto probadanje.
Uplasila sam se od pomisli da opet cekam rezultate testova na hepatitise, i od mogucnosti da sam u toku proteklih meseci razvila takav stepen hipohondrije da sada imam i simptome onoga cega se bojim!
Hvala josh jednom.
Pozdrav
judith
judith
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od judith »

Srecna nova godina!
Sve najbolje vam zelim!