hepatit b - trajanje dijete

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
picky
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 08, 2009 9:57 am

hepatit b - trajanje dijete

Post od picky »

U septembru mi je dijagnosticiran akutni hepatit b (ast-3300 alt-2900 otprilike) i poslednji put sam imala kontrolu na 9.10 i tada enzimi su bili - ast-55 alt-40, tako da nadam se da na sledecoj kontroli enzimi bice u normali.
Mene zanima, dali cu morati jos biti na dijeti i mirovati i jos koliko dugo? Kako mogu da znam dali su mi jetra ostecena?
Unapred hvala!
milica m
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 01, 2006 9:29 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: hepatit b - trajanje dijete

Post od milica m »

Ukoliko virus posle 6 meseci i dalje bude prisutan u organizmu taj aktuni hep.B prelazi u hronicni sto svakako nije dobro, ali nije ni kraj sveta ako bude tako. Sto ce reci da svakako budes na dijeti do daljeg, da sto vise odmaras kako bi se organizam izborio sa virusom. Ukoliko predje u hronicni hepatitis onda dijeta do kraja zivota. Vise o iskustvima hronicnih nosilaca virusa imas ovde http://www.doktor.rs/forum/pitanja-odgo ... t9487.html
Moj savet, kao nekoga ko ima hronicni hepatitis B duze od 5 godina je da se zaista strpis, da ispostujes sve sto ti doktori kazu, ne bi li se izlecio. Sto se tice ostecenja jetre, ono se provera biopsijom, koja se radi u bolnickim uslovima.
picky
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 08, 2009 9:57 am

Re: hepatit b - trajanje dijete

Post od picky »

Nedaj boze da postane hronican... Kada virus postane hronican ?-? ako ne bude izljecen 6 meseci od inficiranja ili 6 meseci od pojava simptoma? I sta ako na sledecoj kontroli budem negativna na virus, dali trebam i dalje biti na dijeti?
Hvala,
Odgovori