Gubljenje ravnoteze

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

jerotije
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 09, 2010 11:52 am

Gubljenje ravnoteze

Post od jerotije »

Od pre neki dan mi se vrlo cesto desava da gubim ravnotezu, hocu da padnem, tesko hodam i sl. Po profesiji sam profesionalni vozac-taksista i dok vozim nemam problema al kako ustanem a pogotovo posle duze voznje moram da se pridrzavam za auto inace cu da padnem. Cesto izadjem da strankama otvorim gepek da ubace prtljag i prosto me cudno gledaju kao da sam pijan [inace ne pijem]. S obzirom da nemam overenu zdravstvenu knjizicu [nisam placao porez jedno vreme] tako da sam prinudjen da odem kod nekog privatnog lekara ALI KOG tj lekara za sta ?
Merim cesto pritisak i on je obicno 140/90 [+/- 5 %], secer mi je povisen i krece se od 6-10.

Molim Vas da me posavetujete kod kojeg lekara da trazim pomoc za ovu vrtoglavicu i gubitak ravnoteze.

Unapred hvala
joni
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 21, 2007 9:44 am

Re: Gubljenje ravnoteze

Post od joni »

Kod neurologa.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Kod neurologa pod hitno!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
jerotije
Novi član
Novi član

Post od jerotije »

Najlepse Vam hvala
Korisnikov avatar
sara08
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Dec 05, 2009 12:24 pm

Post od sara08 »

ja bi uz posjet neurologu predlozila i posjet otorinolaringologu.
iz vlastitog iskustva vam kazem.
imala sam gubljenje ravnoteze i vrtoglavice pa je ispalo da imam virusnu upalu centra za ravnotezu.
* Sve je moguće ako ne odustaneš od snova već na prvoj prepreci! *
jerotije
Novi član
Novi član

Post od jerotije »

Bio večeras u urgentnom. Prvo me sproveli kod neurologa koji mi je dao infuziju i snimao glavu. Rezultati super. Posle toga kod kardiologa-interniste kod koga je takođe bilo sve ok. Pošto i dalje gubim ravnotežu i pored dobrih rezultata posavetovali su me da uradim neki dopler kičme tj da snimim te krvne sudove da se nije što zapušilo (tako sam ja razumeo). U neobaveznom ćaskanju sa prijateljima čujem da mnogi imaju iste probleme zadnjih dana. Kažu....to je od spoljnjeg pritiska vazduha što mi izgleda neverovatno a i smešno :-)
Korisnikov avatar
sara08
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Dec 05, 2009 12:24 pm

Post od sara08 »

drago mi je da su vam nalazi uredni.
bitno da je glava uredu :)
doppler vratnih krvnih zila je ultrazvucna pretraga kojom se prikazuju vratne arterije i analizira protok krvi prema mozgu.
pokazuje brzinu i smjer protoka krvi kroz zile, a isto tako pokazuje da li je protok blokiran ili smanjen :wink:
puno ljudi se zali na te tegobe ovih dana i iz moje okoline. vrijeme je ocajno, nije ni cudo sto smo svi malaksali, nestabilni.
biti ce bolje :wink:
* Sve je moguće ako ne odustaneš od snova već na prvoj prepreci! *
Korisnikov avatar
sedefasta
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 12:00 am

Post od sedefasta »

jerotije napisao:Od pre neki dan mi se vrlo cesto desava da gubim ravnotezu, hocu da padnem, tesko hodam i sl. Po profesiji sam profesionalni vozac-taksista i dok vozim nemam problema al kako ustanem a pogotovo posle duze voznje moram da se pridrzavam za auto inace cu da padnem. Cesto izadjem da strankama otvorim gepek da ubace prtljag i prosto me cudno gledaju kao da sam pijan [inace ne pijem]. S obzirom da nemam overenu zdravstvenu knjizicu [nisam placao porez jedno vreme] tako da sam prinudjen da odem kod nekog privatnog lekara ALI KOG tj lekara za sta ?
Merim cesto pritisak i on je obicno 140/90 [+/- 5 %], secer mi je povisen i krece se od 6-10.

Molim Vas da me posavetujete kod kojeg lekara da trazim pomoc za ovu vrtoglavicu i gubitak ravnoteze.

Unapred hvala
Koliko imate godina? Kilaža?
Pritisak je na granici, ali ako ste mlađi od 30 ili tu negde i 140/90 je mnogo. Šećer ništa ne valja, morate se obratiti internisti-endokrinologu da Vam propiše odgovarajuću terapiju. Vrtoglavice mogu poticati i od eventualnog oštećenja krvnih sudova koji ishranjuju područje unutrašnjeg uha (ravnoteža!), ali to treba ispitati. Takođe, neophodan Vam je i pregled očnog dna.
Znam šta znači patnja sa neoverenom knjižicom, potrudite se da to nekako sredite, pa u tom vremenskom intervalu odradite sve analize i ispitajte svoje zdravstveno stanje kompletno.
jerotije
Novi član
Novi član

Post od jerotije »

Sledeća akcija je snimanje tih krvnih sudova kičme-vrata pa onda dalje. Imam 43 godine :-)
Vlada011
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 19, 2010 7:03 pm

Post od Vlada011 »

Ovo mi dodje kao domaci teren....moj je savet da odradis magnet glave i taj dopler krvnih sudova vrata (to te izadje mozda oko 150eur kod privatnika,moj savet Euromedic,odlicni su dijagnosticki centar).Ako su oni uredni skroz najverovatnije se radi o menierovoj bolesti od koje i sam bolujem vec 4 godine ili pak moze da bude neki problem vezano za krv i opste stanje organizma pri cemu recimo transfuzija krvi moze da resi problem.Pozdrav i sve najbolje
jerotije
Novi član
Novi član

Post od jerotije »

To s glavom sam snimao pre par dana i kazu da je sve ok. Ovo za dopler cu najverovatnije sledece nedelje. Ako nadjem vezu za "dz" a ako ne onda kod privatnika. Nadam se da nije ta bolest.

Hvala najlepse na savetu i preporuci u svakom slucaju
dragan11
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 17, 2010 1:46 pm

Post od dragan11 »

jerotije napisao:To s glavom sam snimao pre par dana i kazu da je sve ok. Ovo za dopler cu najverovatnije sledece nedelje. Ako nadjem vezu za "dz" a ako ne onda kod privatnika. Nadam se da nije ta bolest.

Javi kako ti je sada.
Kako si snimao glavu, skener ili magnetna rezonanca? Ja imam slićan problem sa nesvesticom, ali na skeneru nisu našli ništa, dok su kasnije na mr utvrdili da sam na nogama izdržao omanji moždani udar u desnoj polovini malog mozga!
Inače, promene vremena imaju uticaja i kod mene, ali one su samo sekundarnog karaktera, nisu nikakav uzrok, već samo potenciraju simptome. Mora da postoji neki uzrok u telu i on je obično u lošem protoku u vratnom delu /karotide/, lošem krvnom pritisku, centru za ravnotežu u uvetu, degenerativnim promenama kičmenog stuba u vratnom delu, ili, nažalost, u malom mozgu, kao kod mene.
Ako dopler ništa ne pokaže uradi magnetnu rezonancu vrata, odnosno idi kod ortopeda/fizijatra.
jerotije
Novi član
Novi član

Post od jerotije »

Prividno se malo bolje osećam mada stvarno nije dobro. Sad nisam u mogućnosti da to odradim a u ponedeljak idem na odmor u Tunis. Nadam se da neće biti problema. Zaboravio sam da kažem da sam imao tj još imam problem sa desnim ramenom. Moja dr opšte prakse misli da je upaljen neki nerv tako da mi je dala da pijem Diklofen i rekla da će proći i da moram da mirujem tj da ne opterećujem desnu ruku jedno vreme. Sad i jeste bolje kao i ovaj gubitak ravnoteže. Znam da to nema veze, nebi trebalo da ima ali mi se čini da je to počelo istovremeno. Kad se vratim s odmora idem sve preglede regularno da zavrsim jer sam danas nekako uspeo da overim zdrav.knjižicu. Pozdrav svima
jerotije
Novi član
Novi član

Post od jerotije »

Prividno se malo bolje osećam mada stvarno nije dobro. Sad nisam u mogućnosti da to odradim a u ponedeljak idem na odmor u Tunis. Nadam se da neće biti problema. Zaboravio sam da kažem da sam imao tj još imam problem sa desnim ramenom. Moja dr opšte prakse misli da je upaljen neki nerv tako da mi je dala da pijem Diklofen i rekla da će proći i da moram da mirujem tj da ne opterećujem desnu ruku jedno vreme. Sad i jeste bolje kao i ovaj gubitak ravnoteže. Znam da to nema veze, nebi trebalo da ima ali mi se čini da je to počelo istovremeno. Kad se vratim s odmora idem sve preglede regularno da zavrsim jer sam danas nekako uspeo da overim zdrav.knjižicu. Pozdrav svima
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

dragan11 napisao:
jerotije napisao:To s glavom sam snimao pre par dana i kazu da je sve ok. Ovo za dopler cu najverovatnije sledece nedelje. Ako nadjem vezu za "dz" a ako ne onda kod privatnika. Nadam se da nije ta bolest.

Javi kako ti je sada.
Kako si snimao glavu, skener ili magnetna rezonanca? Ja imam slićan problem sa nesvesticom, ali na skeneru nisu našli ništa, dok su kasnije na mr utvrdili da sam na nogama izdržao omanji moždani udar u desnoj polovini malog mozga!
Inače, promene vremena imaju uticaja i kod mene, ali one su samo sekundarnog karaktera, nisu nikakav uzrok, već samo potenciraju simptome. Mora da postoji neki uzrok u telu i on je obično u lošem protoku u vratnom delu /karotide/, lošem krvnom pritisku, centru za ravnotežu u uvetu, degenerativnim promenama kičmenog stuba u vratnom delu, ili, nažalost, u malom mozgu, kao kod mene.
Ako dopler ništa ne pokaže uradi magnetnu rezonancu vrata, odnosno idi kod ortopeda/fizijatra.
Da li su ti MR radili sa kontrastom ili bez njega??!!
Odgovori