Gubljenje ravnoteze

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

jerotije
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 09, 2010 11:52 am

Re: Gubljenje ravnoteze

Post od jerotije »

To s glavom sam snimao pre par dana i kazu da je sve ok. Ovo za dopler cu najverovatnije sledece nedelje. Ako nadjem vezu za "dz" a ako ne onda kod privatnika. Nadam se da nije ta bolest.

Hvala najlepse na savetu i preporuci u svakom slucaju
dragan11
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 17, 2010 1:46 pm

Post od dragan11 »

jerotije napisao:To s glavom sam snimao pre par dana i kazu da je sve ok. Ovo za dopler cu najverovatnije sledece nedelje. Ako nadjem vezu za "dz" a ako ne onda kod privatnika. Nadam se da nije ta bolest.

Javi kako ti je sada.
Kako si snimao glavu, skener ili magnetna rezonanca? Ja imam slićan problem sa nesvesticom, ali na skeneru nisu našli ništa, dok su kasnije na mr utvrdili da sam na nogama izdržao omanji moždani udar u desnoj polovini malog mozga!
Inače, promene vremena imaju uticaja i kod mene, ali one su samo sekundarnog karaktera, nisu nikakav uzrok, već samo potenciraju simptome. Mora da postoji neki uzrok u telu i on je obično u lošem protoku u vratnom delu /karotide/, lošem krvnom pritisku, centru za ravnotežu u uvetu, degenerativnim promenama kičmenog stuba u vratnom delu, ili, nažalost, u malom mozgu, kao kod mene.
Ako dopler ništa ne pokaže uradi magnetnu rezonancu vrata, odnosno idi kod ortopeda/fizijatra.
jerotije
Novi član
Novi član

Post od jerotije »

Prividno se malo bolje osećam mada stvarno nije dobro. Sad nisam u mogućnosti da to odradim a u ponedeljak idem na odmor u Tunis. Nadam se da neće biti problema. Zaboravio sam da kažem da sam imao tj još imam problem sa desnim ramenom. Moja dr opšte prakse misli da je upaljen neki nerv tako da mi je dala da pijem Diklofen i rekla da će proći i da moram da mirujem tj da ne opterećujem desnu ruku jedno vreme. Sad i jeste bolje kao i ovaj gubitak ravnoteže. Znam da to nema veze, nebi trebalo da ima ali mi se čini da je to počelo istovremeno. Kad se vratim s odmora idem sve preglede regularno da zavrsim jer sam danas nekako uspeo da overim zdrav.knjižicu. Pozdrav svima
jerotije
Novi član
Novi član

Post od jerotije »

Prividno se malo bolje osećam mada stvarno nije dobro. Sad nisam u mogućnosti da to odradim a u ponedeljak idem na odmor u Tunis. Nadam se da neće biti problema. Zaboravio sam da kažem da sam imao tj još imam problem sa desnim ramenom. Moja dr opšte prakse misli da je upaljen neki nerv tako da mi je dala da pijem Diklofen i rekla da će proći i da moram da mirujem tj da ne opterećujem desnu ruku jedno vreme. Sad i jeste bolje kao i ovaj gubitak ravnoteže. Znam da to nema veze, nebi trebalo da ima ali mi se čini da je to počelo istovremeno. Kad se vratim s odmora idem sve preglede regularno da zavrsim jer sam danas nekako uspeo da overim zdrav.knjižicu. Pozdrav svima
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

dragan11 napisao:
jerotije napisao:To s glavom sam snimao pre par dana i kazu da je sve ok. Ovo za dopler cu najverovatnije sledece nedelje. Ako nadjem vezu za "dz" a ako ne onda kod privatnika. Nadam se da nije ta bolest.

Javi kako ti je sada.
Kako si snimao glavu, skener ili magnetna rezonanca? Ja imam slićan problem sa nesvesticom, ali na skeneru nisu našli ništa, dok su kasnije na mr utvrdili da sam na nogama izdržao omanji moždani udar u desnoj polovini malog mozga!
Inače, promene vremena imaju uticaja i kod mene, ali one su samo sekundarnog karaktera, nisu nikakav uzrok, već samo potenciraju simptome. Mora da postoji neki uzrok u telu i on je obično u lošem protoku u vratnom delu /karotide/, lošem krvnom pritisku, centru za ravnotežu u uvetu, degenerativnim promenama kičmenog stuba u vratnom delu, ili, nažalost, u malom mozgu, kao kod mene.
Ako dopler ništa ne pokaže uradi magnetnu rezonancu vrata, odnosno idi kod ortopeda/fizijatra.
Da li su ti MR radili sa kontrastom ili bez njega??!!
jerotije
Novi član
Novi član

Post od jerotije »

Nerazumem to "sa kontrastom" ?
kragujevac22
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 23, 2012 7:10 pm

Post od kragujevac22 »

u poslednje vreme mi se javlja nekako taj problem da izgubim malo ravnotezu, npr jednostavno znam kad ce da mi se desi , ako sam negde u gradu , drustvu, ili navece kad su svetla ukljucena, javi mi se taj problem , da se pitam ko sam ,sta sam, gde sam, bas me uznemirava i smeta mii to , ne znam sta da radim
Korisnikov avatar
drdusan
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 14, 2009 9:44 pm
Kontakt:

Post od drdusan »

Kako je bilo u Tunisu ?
Je l se i tamo vrtelo ?

O vasim vrtoglavicama ne znamo gotovo nista. Pacijenti odmah odjure da rade razne dijagnostike: Dopler, skener, magnetnu rezonancu, Rtg vratne kicme, laboratoriju . . . a niko ni ne saslusa prethodno njegove tegobe.

Kao sto vidite svi nalazi su vam dobri, a vi niste dobro, tj. imate tegobe - muci vas vrtoglavica.

Najvise informacija i najbolji put ka dijagnozi kod pacijenta sa vrtoglavicom je anamneza, a ne razne analize i testovi. Ja sam otorinolaringolog, a najveci broj mojih pacijenata su upravo oni sa vrtoglavicom. Da bih znao da vas posavetujem, morali bi ste detaljno da opisete vasu vrtoglavicu i okolnosti pod kojima se javlja.
Centar za Sluh i Ravnotezu http://www.orl.rs
acans87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 18, 2013 2:48 pm

Post od acans87 »

Ja u principu ne znam ni sta mi se desava, ali je ova tema najslicnija mom problemu.

E ovako. Pre oko mesec dana sam se zaposlio, pa je posle jednog duzeg perioda uzivanja, usledio period svakodnevnog ranog ustajanja, obaveza, pocetnog stresa na poslu, neredovne ishrane, nepravilne ishrane uglavnom po pekarama... To meni nije predstavljalo problem jer sam vredan i zelim da radim i da dajem 100% sebe na ovom poslu.

Cak sam i pre nekoliko dana radio lekarski i prosao sve, od analize krvi, urina, snimka pluca, psihologa, psihijatra...Sve je bilo ok. To je bilo pre 4-5 dana.

Prekjuce sam dosao sa posla, umoran, i bas mi se spavalo. Jeo sam i legao da odspavam jedno sat vremena. Medjutim, kad sam se probudio shvatio sam da sam spavao oko 3-4 sata. Nakon toga pocinju problemi.

Osecaj neravnoteze, vrtoglavice kad se okrenem naglo u stranu, a nakon toga i mucnina. Tako ja malo se vrteo po stanu i opet legao oko 00h, misleci da sam nezgodno spavao, pa ce ujutru sve proci.

Ali ujutru kad sam ustao jos gore, vrti mi se, vid mi je zamucen, kao da sam polubudan, opazanje usporeno. Pocinje hladan znoj da me obliva, mucnina od vrtoglavice koja se javi kad naglo pogledam u stranu. Tada sam morao da sednem i da fiksiram pogled u jednu tacku da bi me prosla mucnina. Nakon toga pokusavam da krenem na posao i bas tada mucnina od vrtoglavice (ili gubitka ravnoteze) i ispovracam se dva puta. Mislim se bice mi bolje kad krenem na posao, kad izadjem napolje na svez vazduh, ali i dalje hodam vrlo nesigurno i kao kroz san.

U prevozu nekako se drzim, dolazim na posao, nikakav, bled. Uzimam nesto da jedem, plazmu, kiselu vodu da se malo povratim.

Ceo dan sam presedeo na poslu jer ako ustanem, bukvalno kao da hodam kroz san, polubudan, sa osecajem neravnoteze.

Dolazim kuci tog dana, jedem, opet legao da odspavam. Opet sam mislio da odspavam jedno sat vremena, kad ono opet oko 3h sam spavao. Ustajem i malo mi je bolje. Skuvao supicu i bas bolje.

Narednog jutra se budim, opet ista prica, samo bez te vrtoglavice kad se okrenem naglo u stranu. Osecaj neravnoteze je i dalje tu, vid mi je totalno drugaciji, kao da sanjam, tako nekakav cudan osecaj.

Ovo traje vec 2 dana, ne znam sta mi se desava. Ako potraje jos 1 dan, ici cu kod lekara. Mislio sam da je mozda zbog lose ishrane, dosta sam se izgladnjivao na poslu, ali izgleda da nije. Mozda sam onog prvog dana lose spavao pa je nesto oko vrata problem, pojma nemam.

Ja sam potpuno opisao svoj slucaj, ako neko prepozna sta mi je, molim Vas za savet.
Odgovori