greške lekara

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

ema_123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 25, 2006 9:23 am

Post od ema_123 »

Ne znam, od onda je proslo 4 godine. U pocetku nisam osecala nista osim tuge, nisam ni pomisljala na to da je neko kriv zbog toga, a onda kada sam pocela da malo istrazujem i shvatila da postoji krivica lekara, nekako sam razmislila, i shvatila da je nase sudstvo isuvise neefikasno, i da bih ponovo prolazila kroz ono sto nikome ne zelim...
milenica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 20, 2006 1:28 pm

Post od milenica »

:cry: Drago mi je da je neko načeo i ovu temu. Ja sam jedna mama koja je izgubila dete GREŠKOM LEKARA i to pre 9 godina, jer sam dete odvela na RUTINSKU OPERACIJU KRAJNIKA. Tada je moj sin imao SAMO 5 godina. Šta da kažem, devet godina sam kao luda, sudimo se, doktor koji ga je operisao OSUDJEN JE NA USLOVNU KAZNU . I dalje se sudim i neću odustati. Da li neko stručan može da mi objasni i da mi pomogne. Kakva je razlika izmedju sepse i septičnog šoka. Da li je septični šok BOLEST ILI POSLEDICA. Sudjenje još traje... i traje... jer se svi pokrivaju i misle da ću odustati ali NEĆU I NEĆU.Mom detetu nisu davali nikakvu terapiju, nisu vodili bolnički list nisu ga uopšte gledali iako je imao 40 temperaturu,nije mogao da stane na noge..govorili su da je to normalno posle operacije sve dok je njegovo malo telo moglo da se bori protiv streptokoke.Izdržao je 7 dana,bez ikakve antibiotske terapije... a bilo kakav antibiotik bi mu pomogao/po kasnije uradjenom antibiogramu/ samo da su mu ga dali
milenica
Novi član
Novi član

greške lekara

Post od milenica »

Još nešto sam zaboravila. Za ovih 9 godina sudjenja toliko sam problema imala, lekari koji su ga navodno lečili toliko su gluposti izrekli da mi je sve vreme muka.Na primer kada sam iz Medicinskog udžbenika čitala pred sudom šta je sepsa,koji su simptomi i da se leči antibioticima ALI AKO SE NA VREME UOČI BOLEST I POČNE BRZOM ANTIBIOTSKOM TERAPIJOM može da se izleči..itd.Doktor je ustao i rekao TO NIJE TAČNO. Šta čovek da uradi..samo da ne moram da odgajim ovu dečicu što imam ZADAVILA bih ga u momentu.. Mnogo je teško i mučno...ali treba se boriti,bez obzira i na naše pravosudje i na korupciju, ne treba odustajati.Više i ne znam koliko me to sve materijalno košta..košta me života.Šta bih dala da sam kojim slučajem čitala ranije medicinske udžbenike, da sam mogla i da pretpostavim šta se dešava mom detetu..da sam ja mogla da mu pomognem. Ali tamo su bili ONI stručni i nezainteresovani,totalno. Mnogo mi je teško ali dajem podršku svima NE ODUSTAJTE MORA JEDNOM NEKO I OD NJIH DA ODGOVARA ZA SVOJ NEHATI ILI NEZNANJE. Moj pokojni suprug je na umrlici našeg sina napisao JESU LI LEKARI BOGOVI ILI LJUDI...[/b]
milenica
Novi član
Novi član

Nema potrebe da se pokreće posebna tema u smislu časti struč

Post od milenica »

miminamama napisao:Hvala vam na paznji i razumevanju; mislim da nema potrebe da se pokrece posebna tema u smislu casti, strucnosti i ljudske dobrote nekih doktora - oni su takvi "na sebe", a ne zbog reakcije okoline, a u zakletvi nam je postojala i - skromnost :).

Jos jednom vas pozdravljam i zelim sve najbolje, od srca.
:cry: milenica Kako nema potrebe da se pokreće tema u smislu časti i stručnosti,pa gospodjo miminamama ja sam ostala bez mog Stefana baš zbog nesavesnosti i stručnosti.Zbog stručnjaka koji NISU VIDELI NA VREME a trebalo im je 7 dana da ustanove da mi je dete dobilo sepsu posle operacije KRAJNIKA a odvela sam ga u bolnicu ZDRAVOG jer samo ZDRAVOG MOGU DA GA OPERIŠU... Molim Vas...ne pričajte gluposti. Ja Vas pozdravljam i ja Vama želim sve najbolje od srca, ali ne daj bože nikome i nikada..
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Sepsa se prepoznaje relativno lako, potvrdjuje se hemokulturom, leci se prema antibiogramu. Septicni sok je zavrsna faza sepse. Nadam se da cete se izboriti makar za pravdu, ako vec nista na svetu ne moze da Vam zaleci najveci gubiotak na svetu.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
miminamama
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Okt 22, 2006 7:52 am

Post od miminamama »

Draga gdjo Milenice,
u tekstu sam mislila reci da nema potrebe pisati afirmativne tekstove u smislu hvaljenja i dizanja u nebesa casnih, cestitih i vrednih lekara, jer oni nisu takvi da bi se "carsija divila", takvi su "sami sebi".
"One druge" se treba i mora izvesti na videlo dana, kako kolega lepo rece - radi pravde, radi opomene, radi drugih pacijenata....:(.

Zao mi je sto se nismo dobro razumele, ocito se nisam jasno izrazila; i ja vam zelim svako dobro, i ne dajte se.
milenica
Novi član
Novi član

Post od milenica »

Hvala na podršci i ja se izvinjavam miminamama ali strašno sam ogorčena.Hvala dr. Ivici na odgovoru, trudim se i trudiću se da istina izadje na videlo. Cilj ovog mog tako mučnog i dugog sudjenja je da svako odgovara za ono što je učinio tj konkretno u mom slučaju nije učinio-nije mi lečio dete
miminamama
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Okt 22, 2006 7:52 am

Post od miminamama »

Nema rasta da se izvinjavate, g-djo Milenice; vas bol je prevelik da se moze recima opisati, kao i moje ogorcenje na takve greske (ako se uopste moze samo greskom nazvati), a mi smo u virtualu, gde nemamo "ni sliku ni ton" :(. Nemam reci da izrazim koliko mi je zao zbog vaseg gubitka, i jos jednom - cuvajte se i svako dobro vama i vasima.
nickname
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 08, 2006 4:18 am

Post od nickname »

milenica napisao:Da li je septični šok BOLEST ILI POSLEDICA.
Slika

http://www.MedSciMonit.com/pub/vol_11/no_3/4318.pdf
http://en.wikipedia.org/wiki/Septic_shock
Odgovori