Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Na zalost, tesko moze da se nadje lekar koji ce ovo tretirati ozbiljnije, a kamoli kao indikaciju za operaciju. Ako ne verujete posaljite nekog koga znate sa izrovasenim krajnicima za probu po orl kolegama (bez preporuke, naravno) .
Ja sam u tome jedva uspela, ali mi tempiranje nije ispalo dobro . Dok sam docekala period dovoljnog zdravlja da zakazem intervenciju, trudnoca (planirana, ali se nisam nadala da ce tako brzo uspeti) je preduhitrila moje oprastanje od krajnika.
Dakle, bez ljutnje, sta meni sada preostaje nego da povremeno posegnem za bebi stapicima i do daljnjeg trpim ovaj problem. Naravno da ne volim da gajim hrckovo skladiste u ustima, ali ponavljam, u praksi na zalost stvari cesto ne mogu da se odvijaju po idealnim resenjima iz udzbenika.
Nakon svega mogu da kazem samo da mi krajnik odlicno stoji, ne boli me, niti osecam bilo kakvo zatezanje u grlu, nisam se slogirala niti bilo sta slicno, stavise mislim da sam odlicnu stvar uradila.
Hvala na svim odgovorima!
Ejmi, posebno hvala na objasnjenju, mislim da se slazem s tobom.
I jos neko mi je rekao da ispiram hidrogenom, to je i meni preporucila lekarka i to i radim
Super. Ako ti se vremenom opet pojavljuje to belo u kanalicima (verovatno hoce, posto otvor jednom nastane) onda su to definitivno ti tonsil stones tj. cepovi. Znaci to (bez ostalih simptoma) nije gnojava angina i nemoj da se brines. Kada ih ima puuno - razmislja se o operaciji.
naravno da teorija i praksa nisu isto,mada je meni specijalista preporucio posto sam zivela u jednom planinskom selu,bogu iza ledja gde nema lekara u blizini,ako me ponovo zadesi i cliacil mi ne pomogne a nisam u mogucnosti da dodjem,da prstom nanesem kuhinjsku so na krajnike i oni ce popucati i gnoj ce isteci.rekao je da to dosta boli.slogove nije pominjao.ja sam inace velika kukavica sto se tice injekcija,pa posto nisam htela da ih primam,zatvorilo mi se celo grlo,nisam ni jela,ni pila ni pricala 6 dana.ali konzumirala sam cigarete.nocu sam se gusila i rekli su mi da mi je malo falilo da dobijem sepsu.ali cim mi je gnoj istekao mogla sam da kazem da sam se ponovo rodila.odjednom mi nije bilo nista.e sad sto se to kasnije zakomplikovalo pa sam morala da lecim i jezik i nos i usi,to je zato sto sam previse cekala,sto znaci da je ejmi u pravu i da drbgd nema veze sa praksom.zamislite sad da sam u svom selu iz kojeg niko ne moze da mrdne ni pesice jer smo u rupi a okolo samo smetovi od po 2 metra.po ovom gospodinu drbgd ja bih trebala da umrem od sepse ali nikako da ne radim nista jer mogu da dobijem bakterije u krvi.i nisam cula da se neko operise od toga.probuse,istece i gotovo.
Ok, sta ja trudna po vama mogu da uradim sa ovakvim krajnicima? Pa jel treba da postavim slike da bi ste vi shvatili da to nije nesto sto ce "krajnici kao deo limfnog sistema da izdreniraju" i sto necu da iskasljavam i gusim se u serijama dok ga ne sklonim? Ja sam citala da su pacijenti radili bizarne stvari, na primer skupljali "dnevnu produkciju" svojih krajnika u kesicu i nosili da pokazu kada krenu na pregled. Bila sam zgrozena, ali sada pocinjem da razumem razloge za takve postupke.
pre svega doktor mi je rekao da taj gnoj niposto ne treba gutati.a ako duze stoji u krajnicima-napisala sam sta moze da se desi.znaci-izbaciti ga pa kako bude,a moze biti samo bolje.
nego gospodine drbgd ako ste strucni ne bi bilo lose da mi date jedan savet koji sam trazila i od gosp.ejmi.stvarno neznam sta cu od brige a niko nezna da mi kaze.
Evo da se i ja pridruzim.U proslosti sam cesto atila od upala grla i cesto pila antibiotike.Kasnije,posle trudnoce mislim da se to malo smanjilo,ali otprilike,jednom u godinu i po danna me uhvati da moram da pijem antibiotike.Vidjala sam u grlu te gnojne cepove i kad nisam pod terapijom i uvek mi je to bilo cudno a niko to nije komentarisao.Evo i sada ,pre mesec dana sam kasljucala stalno i dr.mi je prepisala antibiotik,kad sam ga popila opet sam kasljucala i to sve jace .Na pregledu je videla belo na krajniku i prepisala Pancef jos 5 dana.Posle njega nije bilo bele tacke a ja sam jos kasljala.Uradila sam kasnije i bris grla nije bilo nista a evo deset dana posle terapije opet je belo na krajniku a ja jos kasljem.Sta da radim?
Da dodam jos, da je rekla da nema poterebe da se snime pluca a mene zanima moze li se to iz grla preneti dalje i da nije rec o nekom bronhitisu kad kasalj traje mesec dana.Vec me od kaslja boli u grudima.
I nije li to mozda u grlu ostatak hrane koji se tu negde zavukao,pa unosi zabunu da je gnoj?
Kakvo cedjenje krajnika,pa to je tempirana bomba...ni slucajno..
Nema bas mnogo veze sa temom ali ako bi mi Drbgd odgovorio,sta je provereno dobro za suv kasalj?hvala pozz
U četvrtak je počelo sa nekim slabijim bolom, koristio sam "Propolki", ali u petak ujutru sam osetio jači bol i otišao kod doktora, i dobio Cliacil 1.200.000. Nikada u životu mi se ovo do sada nije dešavalo, a posle dva dana terapije ne osećam se ništa bolje, čak možda i za nijansu veći bol kada gutam, ali je grlo manje upaljeno. Koliko će ovo trajati? Da li je opasno? Za koliko da očekujem poboljšanje?