GLAVOBOLJA POMAGAJTE
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jul 13, 2011 9:52 am
GLAVOBOLJA POMAGAJTE
Imam 16 godina i pre godinu dana je pocela da me boli glava,svaki dan,nije konstantno.Prvo je sevalo u frontalnom delu,kasnije,posle mesec dana probada,ne bira gde ce,napred,nazad,probode i prestane,kada se iznerviram steze u celu mnogo,steze,ponekad kada promenim sredinu,iz sela u grad,osetim neku vrtoglavicu,kao da sam pijana,neki cudan osecaj u glavi,kada pomerim na gore il naglo pomerim kao da cu da padnem u nesvest,nikad nisam pala,probala sam i neke vezbe da vidim da li sam stabilna kada mi se vrti,nista,nisam pala.Pored ovih simptoma imam i zujanje u usima,stalno,jos od kad,isla sam na ORL zbog glavobolje i gledala mi uvo,kaze nema nista,jedino upala grla(STALNO MI JE UPALJENO) i mala devijacija nosa,posto mi se stalno sleva iz nosa u grlo sto mi izaziva mucninu,ponekad se i ispovracam,mada sam tako jos pre pet godina,kada sam imala nekih problema u skoli,sinusi su zdravi,slikala sam ih,nema nista,ako nisu pogresno videli,posto je nestala struja.Odakle mi se sleva vise?Stalno kijam,mnogo sam grozljiva,pa se gadim da duvam nos
Moja mama je doktorka specijalista opste prakse i kaze da umisljam,moji simptomi su stvarni.Isla sam na ORL(vec sam rekla),oftamolog(ocno dno dobro,ocni zivac,sve dobro,vidim hvala Bogu,ali ponekad imam zvezdice neke sarene,svaki dan po malo i od malena imam neke crte cudne sto se pomeraju s pokretima oka),slikala sam sinuse,zdravi,neurolog(zena je najbolja ,znaci objasnila mi da glavobolja nema veze s rakom ili multiplex sklerozom,al me nije pitala za druge simptome,sto me brine,mozda nije primetila nesto,ali i ja preterujem ponekad,zena ima 30 godina radnog staza i ja se pravim pametna,neuroloske funkcije sve odlicno,poslala me na EEG,kao samo da vidi,nista strasno,odradim ja i EEG,nisu jos pogledali nalaze.Pitam je da li ako ne valja,da li ce da me posalje na MR ili CT?Zena je sagla glavu i nasmejala se,neprimetno,ali nema sta meni moze da promakne,posto sam buduci psihijatar,sada sam medicinska sestra (glupa medicinska sestra) i sta sada da radim,mnogo me strah da nemam neki rak ili tako nesto?Kucala sam na netu simptome(svaki dan radim tako) i imam 16 simptoma,ali ni jednu opasnu bolest,sto me cudi i brinu me simptomi.E i krvna slika je dobra,Fe 16,SE 6.izvinite sto sam Vas udavila,pomagajte
Moja mama je doktorka specijalista opste prakse i kaze da umisljam,moji simptomi su stvarni.Isla sam na ORL(vec sam rekla),oftamolog(ocno dno dobro,ocni zivac,sve dobro,vidim hvala Bogu,ali ponekad imam zvezdice neke sarene,svaki dan po malo i od malena imam neke crte cudne sto se pomeraju s pokretima oka),slikala sam sinuse,zdravi,neurolog(zena je najbolja ,znaci objasnila mi da glavobolja nema veze s rakom ili multiplex sklerozom,al me nije pitala za druge simptome,sto me brine,mozda nije primetila nesto,ali i ja preterujem ponekad,zena ima 30 godina radnog staza i ja se pravim pametna,neuroloske funkcije sve odlicno,poslala me na EEG,kao samo da vidi,nista strasno,odradim ja i EEG,nisu jos pogledali nalaze.Pitam je da li ako ne valja,da li ce da me posalje na MR ili CT?Zena je sagla glavu i nasmejala se,neprimetno,ali nema sta meni moze da promakne,posto sam buduci psihijatar,sada sam medicinska sestra (glupa medicinska sestra) i sta sada da radim,mnogo me strah da nemam neki rak ili tako nesto?Kucala sam na netu simptome(svaki dan radim tako) i imam 16 simptoma,ali ni jednu opasnu bolest,sto me cudi i brinu me simptomi.E i krvna slika je dobra,Fe 16,SE 6.izvinite sto sam Vas udavila,pomagajte
- Slavko_slavko
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm
Re: GLAVOBOLJA POMAGAJTE
za pocetak bih ti preporucio da batalis pretrazivanje interneta u potrazi za dijagnozon...ako procitas nesto u vezi karcinoma debelog creva-i tu ces naci neki simptom pa ces razmisljati o tome...ili sto razmisljas i mozdanom tumoru...mozda imas problema sa cirkulacijom, mozda je glavobolja posledica puberteta, mozda na promenu vremena...ako je i eeg dobar onda mislim da je sa mozgom sve ok...zbog cega ti je grlo stalno upaljeno? posto ti je i krvna slika dobra, ne znam kako onda imas stalne upale grla i zbog cega nastaju...
sto se tice snimanja glave, mislim da bi mr endokranijuma pokazao da li ima nekakvih problema, ali- zasto da se snimas ako ne moras i ako nema indikacija za snimanje...opusti se, uzivaj, gledaj da lepo potrosis ovaj raspust, izadji sa drustvom, iskuliraj...
sa tobom je sve ok... 
sto se tice snimanja glave, mislim da bi mr endokranijuma pokazao da li ima nekakvih problema, ali- zasto da se snimas ako ne moras i ako nema indikacija za snimanje...opusti se, uzivaj, gledaj da lepo potrosis ovaj raspust, izadji sa drustvom, iskuliraj...

-
- Novi član
E,hvala Vam na odgovoru,sve ste u pravu.Prvo za rak debelog creva(Vi ste prorok),bas mislim da to imam,jer imam sve simptome
Da nije smesno bilo bi zalosno.Za grlo pojma nemam,mozda zato sto mi se sleva iz nosa(odakle kada su sinusi zdravi?i ponekad kada pocnem da kijam,po ceo dan),n zm da li grlo moze zbog zuba da bude upaljeno,posto imam pokvarene.Razmisljam o tom raku zato sto je jedna profesorka pricala o tome,pa sam primetila te simptome,od tada je pocela glavobolja,gledala sam i neke glupave filmove o tome.Pa,ne znam,ne mogu da prestanem da trazim simptome,cudim se kako mi ne dosadi,kako me ne mrzi,po ceo dan bih mogla da trazim,znam da ne valja i da lazu cak,da nisu svi tacni,znam da se medicina uci 6 godina i specijalizacija i da ne moze internet da zameni lekara.Al ja,glupaca..E za drustvo,nemam drustvo,rekla mi je doktorka da imam problem prilagodjavanja,nisam ruzna,glupa,al nisam tolerantna,kaze mi doktorka lepa si,slatka,sijaju ti oci,ti se tako osecas
Sta da radim?Prvo ako primetim jos neke grozne simptome skupljam pare za MR,ne moraju moja mama i doktorka da znaju(sta ako mi nadju nesto,mozda mi je bolje da ne znam?),ako nemam drugih simptoma idem kod psihijatra,ovo traje predugo,mene je bree strah da izadjem iz kuce,imam OKP,mnogo uvrnuto,ne mogu o tome da pricam,brojim,brojim,stalno mi neke brojke u glavi

- Slavko_slavko
- Stalni član
ne moras da mi persiras, stariji sam od tebe svega 2-3 godine...
hahaha o boze, opusti se samo...
da imas karcinom debelog creva, verovatno bi se odmah odrazilo na rezultate krvi( zbog krvarenja Fe i crvena krvna zrnca bi bila smanjena, pretpostavljam, tako da...)...sliva ti se mzoda zbog alergija, da li si se ispitivala na neke alergene? moze vrlo lako biti i da te zbog toga boli glava, ponarocito zbog cvetanja ambrozije, kojekakvih drugih korovnih biljaka, a tek je prstalo i cvetanje lipe(za koju kazu da je veliki alergen)...mozda i moze, bakterije se kote kao lude...nemoj da razmisljas uopste o tome, mogao bih da ti objasnim jos kojekakve simptome daju mozdani karcinomi, ali necu, jer ces se utripovati i onda ce ti biti jos gore...o magnetnoj ne razmisljaj, kao prvo: sama ne mozes da ides da uradis jer nemas 18 godina, a i to nije lepo, mislim, to bi bilo laganje a laganje nije bas lepo...mama ti je doktorka, veruj njoj...idi, sto da ne, dobar razgovor ti nece skoditi, malo po malo, ima sve to da izbacis iz glave...
a sto se tice netolerancije, ako tako budes nastavila nikog neces voleti jer su svi drugaciji od tebe, moras da se malo prilagodis drugima i da "progutas" stosta...tako da, opusteno, izadji iz kuce i kuliraj...

a sto se tice netolerancije, ako tako budes nastavila nikog neces voleti jer su svi drugaciji od tebe, moras da se malo prilagodis drugima i da "progutas" stosta...tako da, opusteno, izadji iz kuce i kuliraj...

-
- Novi član
Hvala ti sto tesis mene ovakvu nenormalnu..Pre dva dana sam bas gadno bila prehladjena,n zm sta mi je bilo.Temperatura,svaki deo tela me boleo,gubitak apetita,malaksalost,JA ODMA SIMPTOMI NA NET,moram da prestanem,naravno sve ovo su simptomi nekog raka..Sada je proslo,al me bole sinusi ceoni,kada se sagnem
Trenutno me ovo muci,nos mi zapusen,kijam,kasljem jer mi se sleva,kada se nakasljem jako TADA ME ZABOLI KOREN NOSA,znaci sinusi,nadam se..
Jer bi garant bio neki rak..N zm sto samo mislim da imam neki rak?

- Slavko_slavko
- Stalni član
mislim da stalno mislis o tome jer si uplasena i jer se bojis da to ne dobijes...i ja sam juce imao temperaturu, boleli me strasno zglobovi,kolena, ramena...izgleda da haraju neki virusi jer su i stomacni problemi propratni...
nemoj da razmisljas uopste o karcinomu,mlada si, pretpostavljam da nemas genetskih predispozicija, tako da...rekoh, moguce da je to strah, zato-opusti se, ako si vec vadila krv i ako su rezultati ok onda nemas brige oko toga...
nemoj da razmisljas uopste o karcinomu,mlada si, pretpostavljam da nemas genetskih predispozicija, tako da...rekoh, moguce da je to strah, zato-opusti se, ako si vec vadila krv i ako su rezultati ok onda nemas brige oko toga...

-
- Novi član
Pa primetila sam svi nesto imaju temperaturu ovih dana.E kada bi postojala masina u koju udjem i sve se ispregledam,kada zaradim neku paru,bas bih htela da je kupim
E genetska predispozicija,moji svi boluju od srca,ali mi je deka umro od raka zeluca,a ja imam neke simptome,tako da me za divno cudo nije toliko strah od toga,koliko od ovih drugih..N zm zasto,bezveze,mama ima neke simptome za zeludac,al su problem holesterol,trigliceridi.srce me cesto ziga,puls visok,pritisak nizak,nije bas nizak al je 110/60 i prosli pu 80/60,taj dan mi stvarno bezveze bilo.
Mnogo me sramota,posto sam citala tvoje ono sta si pisao,glupo mi da pitam?od cega si bio bolestan?
Posto se ja plasim,a dop se s nekim ko je nesto imao..Koja sam ja glupaca,e prizivam,prizivam,maler

Mnogo me sramota,posto sam citala tvoje ono sta si pisao,glupo mi da pitam?od cega si bio bolestan?

- Slavko_slavko
- Stalni član
postoji aparat da otkrije maligne bolesti i zove se pet-ct, kosta par miliona evrica, pa ako mozes toliko da skupis za par godina-kupuj ga...
onda bi trebala da radis stalno analize zbog srca, cisto da i ako ne daj boze-dodje do oboljenja da se odmah krene sa lecenjem...pa dobro, primetio sam da dosta nas mladih ima nizak krvni pritisak, i meni je 80/60, nekada bude i nizi...hajde da pretpostavimo da si apsolutno zdrava osoba-s obzirom na godine ne bi trebalo da imas bilo koju bolest, nego da to krece iz glave...sto te ziga srce moguce da je neki zivac pa kada pomislis na to onda se on aktivira(zvuci glupo ali moc podsvesti je strasno veliko cudo)...znam kako se osecas kada imas nizak pritisak, meni uglavnom bude muka...
ja sam imao tumor testisa(koristim tu rec jer ne volim kada neko govori: rak, to je previse ostra rec)...normalno je da se plasis, ali ne toliko da sad izmisljas nesto, pokusaj da zaboravis na to, izadji, kuliraj, radi bilo sta da ne mislis na to...
ponovicu ti: ako su rezultati ok, onda je i sve ostalo... 

ja sam imao tumor testisa(koristim tu rec jer ne volim kada neko govori: rak, to je previse ostra rec)...normalno je da se plasis, ali ne toliko da sad izmisljas nesto, pokusaj da zaboravis na to, izadji, kuliraj, radi bilo sta da ne mislis na to...

-
- Novi član
Kupicu ga
Jao,izvini sto pre nisam odgovorila,nisam stigla,vec nedelju dana imam cudan osecaj u nozi,levoj,kao stopalo da mi trni,al ne trni,bola sam se iglom,pa mi od juce kao slabost u sakama,ne znam sta mi je,pa kao juce da mi je jezik nateko,mnogo me strah,mnogo

- Slavko_slavko
- Stalni član
aj ako kupis reci pa da se udruzimo i da se svaki dan gledamo iznutra...
hipohondrija klasicna...
to ti je osecaj samo, cenim da ce uskoro proci, cim krenes u skolu, recimo, jer ces imati obaveza i sve manje misliti na to...nemoj da se brines, zdrava si skroz, samo sto si sebi uvrtela u glavu da si bolesna...

-
- Novi član

- Slavko_slavko
- Stalni član
obavezno, imamo svu uzu i siru rodbinu da pregledamo...
ma opusti se samo, uzivaj bre...zaboravis na to, kazem ti: ako budes non-stop razmisljala o tome mozes bas i da obolis od neke bolesti...

ma opusti se samo, uzivaj bre...zaboravis na to, kazem ti: ako budes non-stop razmisljala o tome mozes bas i da obolis od neke bolesti...

-
- Novi član
E
Taj pet-ct nije dobar,mnogo zraci,vece su sanse da dobijemo nes tako
Ne dao Bog
Nego,magnetnu bih da kupim,ona ne zraci
E lepo si reko,mene je strah da ne privucem nesto ovim mojim razmisljanjem,evo pre dve nedelje pocela mi noga,pa pre dva dana kada legnem uvece,sve me bocka,ruke,noge,i pre mi se desavalo tako,procitam da su EPI NAPADI
Radila sam EEG on je dobar,mada nisam nes sigurna bas,mozda ponovim
Jos malo pa skola,ich mi se ne ide
Ionako sada imam patologiju,pa kasnije interna,EXTRA
Daj Boze zdravlje.Mene je strah da ne zeznem skolu zbog mojih misli,pre sam bezala(NISAM BILA UPISANA
) da bih isla kod lekara

Nego,magnetnu bih da kupim,ona ne zraci

- Slavko_slavko
- Stalni član
jes' da zraci ali dovoljno da odes jednom u pola godine i eto ti, znas na cemu si...
valjda nismo toliki narcisi da se svaki cas slikamo...
hehehe, ti si kao moja mama, kada je nervozna ona kaze: evo, opet neke buve me napadaju
(svrab i peckanje po kozi), a desava se i kad je premorena...ajme, to si samo zamislila, nemas ti nijednu od tih bolesti, sto je super, sta ce ti?
trebas verovati rezultatima, to nisu aparati koje mozes tako lako da zeznes...sto se tice skole, znam kako ti je, klasika...
samo dok ne krenes, prvih par dana bice malo zeznuto a posle se naviknes...
bas extra, uzivanje...
hahaha, nemoj bezati iz skole, ne valja, nego lepo sama budi svoj doca, kaze sebi: ma nije ti nista, idi u skolu i bice sve ok... 

valjda nismo toliki narcisi da se svaki cas slikamo...

Poznati su mi ti siptomi.Moj komsija je imao isti takav slucaj bio..I isao je u bolnicu i na slikanje glave itd.. I na kraju su ustanovili da je to tinejdzerska glavobolja koja ne mora biti ni cim uzrokovana da bi napala, sa godimaa ce to proci, ali potrazi jos savjeta..Ako ti se desi da te boli glava kada pocnes da gledas TV, idi kod ocnog doktora, ja sam bila..Ja imam tako glavobolje od 4. razreda osnovne skole a sada sam 2. srednje skole..Mene glava boli skoro stalno .To je strasno :O