Fobija od povracanja. UPOMOC!
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
Fobija od povracanja. UPOMOC!
Mozda glupo zvuci ali imam fobiju od povracanja, kad god osetim mucninu u trbuhu odma me hvata panika i se plasim da ne povratim po ceo dan sedim kuci strah me da ne povratim na poslu , pomagajte imam veliki problem!!! svaki savet ce dobro doci.
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Fobija od povracanja. UPOMOC!
A sto bi povracali ako samo osetite muchninu u stomaku? Povracanje ne ide tako lako
Mozda je uzrok vasih tegoba helikobakter ili neshto drugo, ako su te muchnine cheste. Ili ste pod stresom, nepravilno i neredovno se hranite...
Savet je da se obratite lekaru opshte prakse, da uradite laboratorijske analize i trazite uput za psihologa!

Mozda je uzrok vasih tegoba helikobakter ili neshto drugo, ako su te muchnine cheste. Ili ste pod stresom, nepravilno i neredovno se hranite...
Savet je da se obratite lekaru opshte prakse, da uradite laboratorijske analize i trazite uput za psihologa!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
- Slavko_slavko
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm
a mene bilo sramota da postavim temu...isto je i kod mene,samo sto sam ja 99.99% siguran da imam helikobakteriju jer imam mucninu,nadutost,cesto me i zeludac boli a o mucnini da ne pricam...
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Sto sramota Slavko?
Pa mi smo nashi 
Znas sta i je chiniti, izvadi krv, na analize i posle ce sve biti jasno
do tada malo povedi rachuna sta klopash, bez svezeg povrca i voza, slatkisha, gaziranih pica, zachinjene hrane...

Znas sta i je chiniti, izvadi krv, na analize i posle ce sve biti jasno

Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
- Slavko_slavko
- Stalni član
nemam pojma zasto sramota ali tako je...
mozda sto bi preko 90% ljudi pomislili da sam lud kad bih rekao sta me muci...lekar opste prakse kaze da je mozda nesto prolazno,samo od sebe ali da obavezno napomenem lekarima...a ceka me i razgovor sa psihologom jer sam mozda i anksiozan,kud god da krenem bude mi lose,sve je to iz glave ali ne znam kako da prebrodim to...

- jelenaa1985
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jul 10, 2009 2:36 pm
druze moj, znam ja kako da prebolis

-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
I ja sam imao ranije istu fobiju, u sklopu panicnog poremecja od koga sam patio. osecao sam da cu, ako povracam, da umrem, da se ugusim, da mi u grudima i glavi sve eksplodra. Nisam povracao poslednjih 35 godina. kad mi je muka, guram ili pljujem pljuvacku, disem duboko, osamim se u kupatilu, nekako "pregrmim". Sa strahom od povrecanja se moze izboriti, kao i sa samim povracanjem. Ipak, od toga niko nije umro. Za pocetak, setite se beba, one sve do jedne "bljucnu" posle obilnih obroka...
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
hvala svima koji su se potrudili da mi daju neke savete, jelenaa kazi kako mozes da mi pomognes?
- jelenaa1985
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jul 10, 2009 2:36 pm
boxy ne znam za tebe....znam za slavka, a to je da mu nadjemo neku curicu o kojoj ce da razmislja i da za njom trci napolje 

- Slavko_slavko
- Stalni član
hehehe vazi jeco,znam i ja da je to lek za sve samo,ova fobija mi nista ne dozvoljava,dobro bi dosla neka,zivnuo bih odmah...
boxy,mislim da je to na psihickoj bazi,dakle razgovor sa psihologom,mada je i to u mnogome otezano jer se bojis da bilo gde ides...kako se osecas na odmoru,kada nista ne radis?

boxy,mislim da je to na psihickoj bazi,dakle razgovor sa psihologom,mada je i to u mnogome otezano jer se bojis da bilo gde ides...kako se osecas na odmoru,kada nista ne radis?
A sad sam trenutno na more i mi je muka sve sto pojedem mi bude veoma muka skoro da povratim ali ne nema povracanje, za 3 dana idemo kuci a ja moram da se oporavim do tada, dajte neki savet hitno!!!
- Slavko_slavko
- Stalni član
meni bas nije tako...pokusaj da povratis mozda ti i bude bolje...ne znam sta drugo da ti kazem...jel si probao sa lekovima za mucninu?
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Kontakt:
Jao kad bih ja imala tu fobiju ja bih umrla, posto zbog Krona kad sam u aktivnoj fazi povracam jedno 5 puta dnevno a u mirnoj razi nedeljno.... Ja sam se vec ispraksovala utrcim ispovracam se, sacekam minut dva i nastavljam ko da nista nije bilo....
Jednom mi se za sve ove godine samo desilo da me je to zadesilo na sred ulice, ali sta cu zgrabila sam kantu za djubre i .... da ne detaljisem i po zavrsetku se sto brze udaljila odatle. A kod mene to sto tamarft kaze da se ne povraca samo od mucnine ne stoji, ja povracam i kad samo pomislim na to....
Mislim ne pomogoh ti odgovorom, nego samo da ti kazem da ima i ljudi koji se bljuckanjem bakcu non stop....
Jednom mi se za sve ove godine samo desilo da me je to zadesilo na sred ulice, ali sta cu zgrabila sam kantu za djubre i .... da ne detaljisem i po zavrsetku se sto brze udaljila odatle. A kod mene to sto tamarft kaze da se ne povraca samo od mucnine ne stoji, ja povracam i kad samo pomislim na to....
Mislim ne pomogoh ti odgovorom, nego samo da ti kazem da ima i ljudi koji se bljuckanjem bakcu non stop....
Joj kakva sramota bre... pa ima nas dosta sa tom fobijom...
JA imam fobiju od povracanja a sad i problema i sa zeludcem i grlom,pa malo i aneksioznost verovatno... pa kad se to skupi ne mogu normalno da funkcionisem... Smrsala sam dosta... KAd mi je mucno i ja cinim sve sam oda ne povratim... drhtim sva, osamim se negde... Uf... pocinje da mi remeti zivot sve to... pomislim da je bolje da me nema...
JA imam fobiju od povracanja a sad i problema i sa zeludcem i grlom,pa malo i aneksioznost verovatno... pa kad se to skupi ne mogu normalno da funkcionisem... Smrsala sam dosta... KAd mi je mucno i ja cinim sve sam oda ne povratim... drhtim sva, osamim se negde... Uf... pocinje da mi remeti zivot sve to... pomislim da je bolje da me nema...