Učestale stolice i gojenje

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

MilaMM
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 07, 2013 5:33 pm

Učestale stolice i gojenje

Post od MilaMM »

Nakon izlečenja od anoreksije počela sam nekontrolisano da jedem . Imam stolicu oko 3 , 4 puta dnevno , meka je ali ne i retka , nakon pražnjenja odmah osetim glad . Uprkos ovom problemu , jako se gojim . Na šta ukazuje ovaj problem , počinjem da sumnjam na prekomerni rad štitne žlezde . Hvala unapred .
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Učestale stolice i gojenje

Post od aa_aca »

MilaMM napisao:...počela sam nekontrolisano da jedem . .... ... , jako se gojim . ... sumnjam na prekomerni rad štitne žlezde . ...
Уз неконтролисано јело иде неконтролисана гојазност. Шта ту није јасно?

Код прекомерног рада штитне жлезде долази до мршављења.
Dr.Masinac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 05, 2013 6:35 pm

Post od Dr.Masinac »

Nema tu nesto sumnjivo.
Ako vec jedes kako kazes,onda je stolica 3-4 puta na dan sasvim za ocekivanje,stolica nije preterano cvrsta nije kasasta sto znaci da je normalna tj mekana,a i ovo sto ti je aca rekao.
Mada ako smem da primetim(nemoj da se ljutis) ti si zensko,a zenski deo zna da se tripuje da su gojazne,tako da prvo proveri da li si stvarno debela.
MilaMM
Novi član
Novi član

Post od MilaMM »

Za 3 meseca , ugojila sam se 20 kilograma ( sa 38 na 58 ) , nekada sam živela na 200 kalorija dnevno , a sada se ne suzdržavam od ugljenih hidrata . Buni me to što uprkos vrlo čestom pražnjenju creva ipak dolazi do gojaznosti , bojala sam se da je u pitanju neka bolest . Hvala na odgovorima !
MilaMM
Novi član
Novi član

Post od MilaMM »

Da napomenem da , dok sam bolovala od anoreksije , nisam imala stolicu po nedelju dana .
edinzulic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 06, 2013 4:42 pm

Post od edinzulic »

blago tebi kad si se izlijecila od anoreksije, ja sam inace mrsaviji po prirodi ali su me tri operacije dotukle zbog toga i evo lagano ide koja kila i vjeruj mi deset puta je bolje bit deblji nego mrsav .. ja bi inace volio vise da imam 120 kila nego sad sto imam 63, jer je to skroz lose za moje godine i visinu
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Cat »

MilaMM napisao:Za 3 meseca , ugojila sam se 20 kilograma ( sa 38 na 58 )
Koliko si visoka?
MilaMM
Novi član
Novi član

Post od MilaMM »

Cat napisao:
MilaMM napisao:Za 3 meseca , ugojila sam se 20 kilograma ( sa 38 na 58 )
Koliko si visoka?
Visoka sam 157 cm .
Dr.Masinac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 05, 2013 6:35 pm

Post od Dr.Masinac »

Ovo ti je sada recimo neka normalna kilaza,samo je pitanje koliko od toga ti ide u salo a koliko u misice.Preporucio bih ti neko bavljenje fizickim aktivnostima,ili makar nesto cisto da potrosis koliko tokliko viska energije,i obavezno smanji cokoladice i vestacke zasladjivace kako nebi stvarala svu tu mast.Takodje mnogo zavisi i od toga kakav posao imas i koliko se tu trosis,ako razumest sta hocu da kazem.S obzirom da si smrsala dok si imala anoreksiju ovo ti je sada sasvim super sto si uspela da povratis svoju kilazu.
MilaMM
Novi član
Novi član

Post od MilaMM »

Uspela sam da ozdravim uz pomoć jake hormonalne terapije , koja mi je povratila menstrualni ciklus koji je izostajao nekoliko meseci , i povećela apetit . I eto , sada unosim oko 2 , 3 hiljade kalorija dnevno ( peciva , testenine , slatkiši ) , sve ono na šta tokom dijete nisam smela ni da pomislim . Ne bavim se ni jednim sportom ali smatram da se dovoljno krećem . Samo me je zanimalo da li je normalno prazniti se 4 puta dnevno , i uz to dodatno dobijati na težini .
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

У принципу, није нормално имати четири столице дневно. Две су максимум. Због кратког задржавања хране у цревима не могу да се ресорбују све хранљиве материје. Могуће је да си много нервозна и да се то манифестује на дебелом цреву. Какво ти је гвожђе? Колико воде пијеш дневно? Да ли нешто користиш за бржи рад црева?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

edinzulic napisao:...... ja bi inace volio vise da imam 120 kila nego sad sto imam 63, jer je to skroz lose za moje godine i visinu
Ево ти мојих 25 кила вишка. :D
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm

Post od Cat »

MilaMM napisao:Uspela sam da ozdravim uz pomoć jake hormonalne terapije , koja mi je povratila menstrualni ciklus koji je izostajao nekoliko meseci , i povećela apetit .

Ja sam svojevremeno prošla ovo posle jedne glupe dijete i da, zbog hormona sam jela kao mećava, ugojila sam se 20kg, 10kg preko težine pre dijete. Međutim, čim sam prestala da pijem hormone i počela da vežbam težina se postepeno regulisala.

Preporučujem ti da kreneš u teretanu, ne aerobik nego baš tegovi jer si zbog male težine i anoreksije sigurno izgubila dosta mišića i to mora da se nadoknadi. U skladu s tim, treba da pojačaš unos proteina a smanjiš unos skroba, pogotovo što više stolica dnevno može biti simptom kandide u crevima a ako jedeš dosta skroba i šećera to je dodatno provocira. Na kandidu se možeš testirati tako što ćeš odneti uzorak stolice u laboratoriju.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

MilaMM,
да ли брзо једеш?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Organizmu treba vremena da se navikne na nov nacin ishrane, a s obzirom da ste imali anoreksiju a sada se hranite normalno, to je za vas organiazam ozbiljna promena i dajte malo vremena da se stolice formuraju kako treba, jedite raznovrsno i jedite na 3 sata, zvacite svaki zalogaj i pijte dosta vode da ne biste dehidrirali.

I gde ste se lechili od anoreksije kada vam ovo sve vas terapeut ili lekar nije rekao da ce se desavati kada pocnete normalno da jedete??

Poremecaji u ishrani se lece dugo, i ne mogu se za par dana ili nedelaj ili cak meseci izlechiti, potrebno je najvishe VASE zalaganje, da se edukujete o namirnicama koje jedete, da nauchite pravilno da jedete i na pravi nacin da kombinujete namirnice.

Mislim da bi vam najvise pomoglo da pronadjete DOBROG nutricionistu! Jer kada ste se izlechili i nemate vise problema sa anoreksijom, treba da zadrzite zdravo stanje svog organizma a to mozete samo uz sjajnu saradnju sa nutricionistom i lichno edukovanje i trud!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori