Učestale stolice i gojenje

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Učestale stolice i gojenje

Post od aa_aca »

У принципу, није нормално имати четири столице дневно. Две су максимум. Због кратког задржавања хране у цревима не могу да се ресорбују све хранљиве материје. Могуће је да си много нервозна и да се то манифестује на дебелом цреву. Какво ти је гвожђе? Колико воде пијеш дневно? Да ли нешто користиш за бржи рад црева?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

edinzulic napisao:...... ja bi inace volio vise da imam 120 kila nego sad sto imam 63, jer je to skroz lose za moje godine i visinu
Ево ти мојих 25 кила вишка. :D
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Cat »

MilaMM napisao:Uspela sam da ozdravim uz pomoć jake hormonalne terapije , koja mi je povratila menstrualni ciklus koji je izostajao nekoliko meseci , i povećela apetit .

Ja sam svojevremeno prošla ovo posle jedne glupe dijete i da, zbog hormona sam jela kao mećava, ugojila sam se 20kg, 10kg preko težine pre dijete. Međutim, čim sam prestala da pijem hormone i počela da vežbam težina se postepeno regulisala.

Preporučujem ti da kreneš u teretanu, ne aerobik nego baš tegovi jer si zbog male težine i anoreksije sigurno izgubila dosta mišića i to mora da se nadoknadi. U skladu s tim, treba da pojačaš unos proteina a smanjiš unos skroba, pogotovo što više stolica dnevno može biti simptom kandide u crevima a ako jedeš dosta skroba i šećera to je dodatno provocira. Na kandidu se možeš testirati tako što ćeš odneti uzorak stolice u laboratoriju.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

MilaMM,
да ли брзо једеш?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Organizmu treba vremena da se navikne na nov nacin ishrane, a s obzirom da ste imali anoreksiju a sada se hranite normalno, to je za vas organiazam ozbiljna promena i dajte malo vremena da se stolice formuraju kako treba, jedite raznovrsno i jedite na 3 sata, zvacite svaki zalogaj i pijte dosta vode da ne biste dehidrirali.

I gde ste se lechili od anoreksije kada vam ovo sve vas terapeut ili lekar nije rekao da ce se desavati kada pocnete normalno da jedete??

Poremecaji u ishrani se lece dugo, i ne mogu se za par dana ili nedelaj ili cak meseci izlechiti, potrebno je najvishe VASE zalaganje, da se edukujete o namirnicama koje jedete, da nauchite pravilno da jedete i na pravi nacin da kombinujete namirnice.

Mislim da bi vam najvise pomoglo da pronadjete DOBROG nutricionistu! Jer kada ste se izlechili i nemate vise problema sa anoreksijom, treba da zadrzite zdravo stanje svog organizma a to mozete samo uz sjajnu saradnju sa nutricionistom i lichno edukovanje i trud!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori