Energetsko piće
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
- marra84
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 27, 2008 5:09 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
ja sam to izbacila jos odavno kada sam zamalu u bolnici zavrsila jer sam mesala votku i guaranu ali ne jedno pice nego sam se bukvalno otrovala kad sam se probudila na nekoj zurci na podu lezeci u sopstvenoj bljuvotini i gomila ljudi oko mene zovite hitnu pomoc e od tad vise nikad nista ne pijem od alkohola osim piva i to jednu casu ili casu vina....to vece je cale dosao po mene ali sam se ja vec ofrkestila...ne preporucujem nikom ovakvo ili slicno iskustvo.... 

-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Mar 19, 2013 10:30 pm
Re:
Dodavanje nepotrebnog "H" u nekim rečima i glasovna promena iz "V" u "W" se naziva debilizacija.tamaraft napisao:Energetska pića možda su dobra za razbuđivanje, no kada su zubi u pitanju, njihova se konzumacija ipak ne preporuchuje u tolikoj meri.
Nauchni časopis Science Daily preneo je, naime, rezultate istraživanja koja pokazuju da energetska pića poboljšavaju eroziju zubne povrshine.
I prijašnja istraživanja pokazala su štetnost jako zaslađenih pića, a najnovija, koje su proveli britanski stomatolozi, govore kako nivo pH nije jedini faktor koji uzrokuje eroziju zubne povrshine, već da sposobnost pića da neutralishe kiselinu takođe igra ulogu.
Stomatolozi su takođe predložili i tri načina kako zaštititi zube ukoliko se takva pića konzumiraju. Jedan od njih je da se nakon konzumacije usta isperu čistom vodom.
Takođe trebala bi se koristiti slamka koju treba smestiti što više u unutrašnjost usta, kako bi se izbegao dobir pića sa zubima.
No, najvažniji savet je da se unos takvih pića u telo treba smanjiti na najmanji mogući nivo.
Energetska pića smanjuju percepciju učinka alkohola na motoričku koordinaciju, ali ga ne poništavaju, rezultat je istraživanja koje su brazilski istraživači proveli o učincima mešanja alkohola i Red Bulla.
Alkohol u kombinaciji s energetskim pićima, kao što je Red Bull, sve je popularnije piće mladih jer smanjuje osjećaj pospanosti i povećava osećaj zadovoljstva.
U prethodnom istraživanju o učincima energetskih pića otkriveno je da se ispitanici osećaju sretnijima i fizički snažnijima te da su euforični i nesputani.
To pokazuje da energetska pića mogu smanjiti deprimirajući učinak alkohola i time olakšati ljudima preterano konzumiranje alkoholnih pića.
Tokom ovog istraživanja istraživači su otkrili značajnu razliku između percepcije subjekta i objektivnih merenja njihovih sposobnosti.
Kod ispitanika koji su pili alkohol i Red Bull, u odnosu na ispitanike koji su pili samo alkohol, značajno se smanjila percepcija glavobolje, slabosti, suvih usta i oslabljene motoričke koordinacije, ali nije se smanjio učinak alkohola na stvarna merenja motoričke koordinacije i vremena reakcije.
Drugim rečima, osoba je pijana ali se zbog učinka energetskog pića ne oseća toliko pijanom koliko jest.
Iz svega navedenog izvodi se zaključak da je mešanje alkohola i energetskih pića više štetno nego korisno.
Gde ode ovaj svet, kultura i pismenost...