Želim da sve bude kao pre!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Želim da sve bude kao pre!

Post od aa_aca »

Ако којим случајем будеш отишао код психотерапеута, немој да ти падне на памет да почнеш да пијеш "лекове". Тако улазиш у врзино коло из кога нема изласка. У сваком случају, због оваквог проблема ја не бих ишао код психоблаблабла.

Као што сам ти рекао, твој мозак је пролупао због погрешне употребе. Почни да се понашаш активно и сврсисходно и видећеш како ће се све нормализовати.

Одлично је што си драстично смањио време које проводиш на рачунару. То је веома велики корак. Свака част!
Depresivac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 01, 2013 10:01 pm

Post od Depresivac »

Zašto mislim da bi mi lekovi jedino pomogli da opet živim srećno? Nemoguće je da se počnem baviti nekim aktivnostima, imam toliko nepotrebnih strahova i misli koji me sprečavaju od svega. Usresredio sam se malo na gledanje televizora, ali koliko vidim misli će me odreći od svega.

Želim da mi život bude uz televizor, računar, vežbanje, druženje. Sve to posedujem, ali zašto ne uživam ako to želim? Užasno se osećam.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Мислиш да би ти једино лекови помогли због тога што је то за тебе најлакше решење. Мислиш да би тако могао да наставиш да живиш како год желиш и да будеш срећан. Тако људи почињу да се опијају или дрогирају. Живе како желе а пошто им се резултат не свиђа, онда почну да се опијају и дрогирају па им је лепо. Резултате таквог понашања можеш да видиш свуда око себе. Желиш да будеш такав?

Нашао си шта ћеш да "радиш"?! Гледаш телевизор и мислиш да је твој мозак задовољан. Свашта.

Страхови могу да ти сметају само ако ти то желиш. Воља је твоја. Навикао си да се забављаш. Сада преузми неке обавезе и одговорности.

Почни да радиш нешто креативно. Шта је са школом?
Depresivac
Novi član
Novi član

Post od Depresivac »

Svi moji prijatelji istog uzrasta neprestano pričaju o igricama, znam ih bar desetak koji su na računaru više od par sati dnevno. Ali ne žale se ni na šta, kao da je njihov mozak zadovoljan time što rade. Zašto više moj nije?

Lepo je videti prijatelje iz razreda, ali škola kao škola, nikada ne bih voleo raditi posao kojim me ona uči. Upisao sam je samo zato što sam morao neku.
Depresivac
Novi član
Novi član

Post od Depresivac »

Pre par sati mi se dogodilo da sam plakao kao dete, misleći kako mi nikada neće biti bolje...
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Ваљда је твој мозак незадовољан глупостима које се зову игрице и телевизија јер је то испод његовог нивоа. Осим тога, твоји другари су пар сати за рачунаром, а ти си био по десет сати сваки дан. Баш си претерао.

Које струке ти је школа и зашто не би волео да радиш тај посао?
Depresivac
Novi član
Novi član

Post od Depresivac »

Zanatska škola, ali uopšte nisam zainteresovan time što učim, niti bih voleo to raditi u životu.

Postoje li neki prirodni lekovi koji ne stvaraju zavisnost? Poput nekih čajeva, hrane? Da li bi meditacija mogla pomoći u depresiji, uznemirujućim mislima i nervozi? Ostavio sam gazirane sokove, energetske napitke i slično, inače sam pio po dve litre dnevno. U ishranu sam ubacio voće ali ne znam da li ovo sve pomaže.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Зашто ниси заинтересован за то што учиш? О коме занату се ради и шта би волео да радиш?
goran964
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 10, 2013 9:03 am

Post od goran964 »

Prvo....ti nemaš bolest zavisnosti jer se ona vezuje isključivo za biohemiske reagense,lekove,opijate.....Tvoj problem je psiho ili psihijatriske prirode jer se takve opsesivne misli i takvi psihotični simtomi koje navodiš povremeno dešavaju i kad nisi za računarom.To što toliko provodiš za kompom nije zavisnost već opsesija.Poseti psihologa a on će znati dalje kako da te uputi.Osim toga prekontroliši rad štitne žlezde,jer umnogome simtomi su slični.Pozzz...
Depresivac
Novi član
Novi član

Post od Depresivac »

Radi se o frizerskom zanatu. Trenutno mi se ne sviđa, kao i ostali poslovi, ali ne znam da li ću vremenom zavoleti. Inače, tata mi ima problema sa štitnom žlezdom. Ona može biti uzrok?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Фризерски занат је много добар. Стално упознајеш нове људе, креативан посао итд. Да ли те занима нешто друго? Столарија, електроника, астрономија?

Татина штитна жлезда не може да има везе с тобом.
Depresivac
Novi član
Novi član

Post od Depresivac »

Nisam na to mislio, već ako tata ima problema sa štitnom žlezdom, moguće da i ja imam? Od poslova me ne zanima ništa bukvalno, mama radi kao kondukter pa bih mogao preuzeti njen posao kad god bih hteo. Nevezano za poslove, zanima me pecanje, planinarenje, kampovanje i slično. Samo je problem što niko od prijatelja to nebi želeo, a hvata me tuga kada pomislim da idem sam. Normalno je to ili? Znam puno ljudi, čak sam i pričao sa jednim pre par dana, kaže da mu je bolje ići sam u sličnim situacijama.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Знам да ниси на то мислио. Само сам се шалио. Међутим, истина је. Заборави на везу татине штитне жлезде и тебе. Наслеђе има утицај од 5% на настанак болести. Од начина живота највише зависи појављивање саме болести. Најједноставнији пример су наследне проширене вене на ногама. Ако се особа посвети томе да ојача ножне мишиће и не бави се послом који захтева целодневно стајање у месту, неће имати проблема са проширеним венама.

На класично пецање се иде сам, камповање како хоћеш, али планинарење мора у друштву. Међутим, то је све забава.

Рећи ћу ти искрено шта мислим. Родитељи су те одгајили не водећи рачуна о томе да те запосле неким одговарајућим обавезама. Ниси морао да радиш ништа и само ти је забава преостала. Да ли сам у праву?
Depresivac
Novi član
Novi član

Post od Depresivac »

aa_aca napisao:Рећи ћу ти искрено шта мислим. Родитељи су те одгајили не водећи рачуна о томе да те запосле неким одговарајућим обавезама. Ниси морао да радиш ништа и само ти је забава преостала. Да ли сам у праву?
Upravo to, uvek sam gledao život ostalih kao problem, zato što im roditelji nisu dozvoljavali puno toga, dok su meni dozvoljavali sve što poželim, uz to i pružali sve.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Тја. Мораћеш некако да се избориш са последицама таквог одрастања. Можда успемо ми са форума мало да ти помогнемо.

Да ли те занима програмирање?
Odgovori