odsekogas sum bila popolnicka sega vo posledno vreme mi se natalozi i mnogu celulit
pa dokolku ima nekoj doktor tuka
koj znae brza efikasna no zdrava dieta koja ke pomogne i za kilogramite i za celulitot ke mu bidam mn blagodarna
pozz

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
Mozda nisam bila dovoljno jasna... U savremenoj ishrani kalcijum iz mlecnih proizvoda je neophodan jer se ne hranimo zdravo, pa nam je to fakticki jedini izvor kalcijuma. Ukoliko bismo jeli povrce i voce u gore navedenim kolicinama, ne bismo imali problem ni sa anemijom ni sa nedostatkom kalcijuma, jer i gvozdja i kalcijuma ima u biljkama u sasvim dovoljnim kolicinama.jelenaa1985 napisao: e sad ja opet ne razumem...a kalcijum? napisali ste da ga niposto ne treba unositi mlecnim proizvodima u toku dijete...a posto ja dijete ne drzim, Vi ste napisali i da nakon dijete se ne unosi isti, a sada pisete kako nam treba...kako to?
Junetina i ostalo crveno meso donosi vise stete nego koristi. Sve hranljive materije koje se nalaze u crvenom mesu mogu se dobiti is zdravijih izvora.jelenaa1985 napisao:i da...sta je sa kuvanim mesom? junetina i tako te stvari...
Razlog zasto u ovih sest nedelja ne treba jesti meso je taj sto se radi o redukcionoj dijeti sa fokusom na hranu koja "pakuje" sto veci broj hranljivih sastojaka u sto manje kalorija. Zivotinjski proizvodi su jednostavno inferiorni u odnosu na biljke sto se toga tice (pogledaj spisak ispod). Ali da, svi treba da jedemo mnogo manje mesa nego sto je to sada slucaj, to je tacno. Ne kazem da meso treba u potpunosti izbaciti, ali razumno je jesti ga jednom do tri puta sedmicno, a ne svaki dan. Verovatno mislis na pernicioznu anemiju, usled nedostatka vitamina B12, posto je to jedini nutrijent koji se ne moze dobiti iz biljaka. Taj vitamin nam je potreban u veoma malim kolicinama, i jako se tesko gubi iz organizma kad se jednom unese jer ga organizam reciklira. Potrebno je 20 godina da dodje do deficijencije vitamina B12, tako da je bezbedno ne jesti zivotinjske proizvode 6 nedelja, a posto se jednom unet vitamin B12 tesko gubi iz organizma, nije problem ako se zivotinjski proizvodi jedu retko i u malim kolicinama.jelenaa1985 napisao:ispasce da svi treba da budemo vegeterijanci, no u danasnje vreme svi zelenasi(ja ih tako zovem) upravo imaju problem sa nekom vrstom anemije...
Secer iz slatkisa je veoma nezdrav, sasvim dovoljno ugljenih hidrata, i to mnogo kvalitetnijih, nalazi se u vocu i povrcu!jelenaa1985 napisao:i kako nam ne trebaju slatkisi? zar glukoza nije potrebna za funkcionisanje celog organizma...
Nije bas sasvim tako... kada nemas ogranicen broj kalorija koje smes da uneses, mnogo je lakse uneti sve neophodne nutrijente u potrebnim kolicinama nego kada te broj kalorija ogranicava. I zato ako treba da uneses 1500 kalorija, bolje je utrositi ih na hranu koja je bogata nutrijentima nego na tzv. "prazne kalorije", hranu koja nema hranljivih sastojaka ili ih ima malo, a ima mnogo kalorija. Uporedi recimo ove kolicine hrane, i sama zakljuci koja hrana ce te pre zasititi (obrati paznju na kolicinu hrane i broj kalorija koje ta kolicina nosi) i obezbediti potrebne kolicine kalcijuma i gvozdja:jelenaa1985 napisao:ja nisam pristalica bilo koje dijete ako se izostavlja BILO KOJA vrsta namirnica
zar nije pametnije prepoloviti obroke samo jer, da se ne lazemo, gojaznost(sem ako nije neki patoloski poremecaj funkcionisanja) ne dolazi od vazduha...dakle ja sam za istu hranu koju i inace jedemo samo u manjim kolicinama...
Donka lepo reče, ako sam ja dobro razumela, da unos kalcijuma regulišeš dovoljnom količinom povrća.jelenaa1985 napisao:NIPOSTO NE SMES DA JEDES:
* mlecne proizvode
* zivotinjske proizvode
* da grickas izmedju oroka
* vocne sokove, gazirane sokove, alkohol i bezalkoholna pica koja sadrze secer
* secer, suvo voce
e sad ja opet ne razumem...a kalcijum? napisali ste da ga niposto ne treba unositi mlecnim proizvodima u toku dijete...a posto ja dijete ne drzim, Vi ste napisali i da nakon dijete se ne unosi isti, a sada pisete kako nam treba...kako to?
Da, najbolje bi bilo kontrolisati količinu. Jesti i palačinke npr, ali ne pojesti 5, nego jednu!!jelenaa1985 napisao:i da...sta je sa kuvanim mesom? junetina i tako te stvari...ispasce da svi treba da budemo vegeterijanci, no u danasnje vreme svi zelenasi(ja ih tako zovem) upravo imaju problem sa nekom vrstom anemije...
i kako nam ne trebaju slatkisi? zar glukoza nije potrebna za funkcionisanje celog organizma...
ja nisam pristalica bilo koje dijete ako se izostavlja BILO KOJA vrsta namirnica:)
zar nije pametnije prepoloviti obroke samo jer, da se ne lazemo, gojaznost(sem ako nije neki patoloski poremecaj funkcionisanja) ne dolazi od vazduha...dakle ja sam za istu hranu koju i inace jedemo samo u manjim kolicinama...
jos plus da naglasim da ishranu treba prilagoditi svojim mogucnostima..nije svako u mogucnosti da jede 3 puta dnevno u tacno odredjeno vreme, niti da cedi i kuva po ceo dan...svi mi znamo da 'burek' nije zdrav al opet sta jesti kad imas vezbe od 7h do 15h, a nakon toga trk u amfiteatar na predavanje:)
pozdrav '