Za dragog doktora Ivicu!
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
- Slavko_slavko
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm
Re: Za dragog doktora Ivicu!
opet da kazem,nisam doktor ali bih 'ladno mogao da zavrsim drugu godinu koliko sam toga pokupio i na netu a i u dosadasnjem lecenju...
koliko se secam ontario,ti si alergicna na kontrast koji se prima na ct-u?tu se primenjuju radioaktivni jod ili barijum i desava se da ljudima bude lose od tog kontrasta...sto se tice magnetne rezonance nemas razloga da se plasis,tamo se dobija kontrast na drugoj bazi,da sad ne lupam,reci ce doktor ivica o cemu se radi...dakle i meni je bilo lose na ct-u od kontrasta ali na magnetu kao da primam obican fizioloski rastvor...sto se tice scintigrafije,prilikom samog snimanje ne bi trebalo da si ozracena uopste,ozracena si od kontrasta koji si primila,te se zato predlozi da ne dolazis u dodir sa malom decom 24 sata nakon snimanja,odnosno implikacije kontrasta,to sam isto nasao na netu...ja ne razumem te lekare,oni vide:imala si udes prosle godine,bole te ledja,ma to je od toga,ajde,evo ti dklifenak i brufen,dodji po potrebi...dobices strucan odgovor a ovo je ono moje,laicko...

Hvala ti Slavko puno,ne znam vise sta da radim veruj mi,evo opet me je uhvatilo sve me zivo boli,svaki misic,svaka kost,kao kada cu dobiti gripu.To vec traje 3 dana.
Nema doktora Ivice da mi kaze sta da radim i sta da kazem ovom pametnjakovicima,kakve pretrage da radim.
Pozdrav
Nema doktora Ivice da mi kaze sta da radim i sta da kazem ovom pametnjakovicima,kakve pretrage da radim.
Pozdrav
Dragi doktore Ivice niko ziv ovde ne zna od lekara sta mi je:
imam sedimentaciju 50(normalno do 20)
imam visoko senzitivni CRP 21(normano je do 1)
Dragi doktore koje nalaze jos da radim,ne znam gde mi je upala i sta se desava
Evo vec 3 dana svaki me misic boli,imam simtome gripe,a gripe nema.
To mi se cesto desava svakih 2-3 meseca pa prode.
Nije mi dobro,ne znam vise sta da radim.
Molim vas za savet!
Puno vas pozdravljam
imam sedimentaciju 50(normalno do 20)
imam visoko senzitivni CRP 21(normano je do 1)
Dragi doktore koje nalaze jos da radim,ne znam gde mi je upala i sta se desava

Evo vec 3 dana svaki me misic boli,imam simtome gripe,a gripe nema.
To mi se cesto desava svakih 2-3 meseca pa prode.
Nije mi dobro,ne znam vise sta da radim.
Molim vas za savet!
Puno vas pozdravljam
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Pozdrav!
Posto ste vec radili reumatske faktore i vecinu snimaka, a imate CRP povise, ubrzanu sedimentaciju i bolove u misicima, ja bih uradio anti-streptolizin-titar, AST-O, i pogledao bih ginekolosko stanje, jer su sedimentacija i CRP ipak pre svega indikatori upala, a kod zena je uobicajeno da kad ne znamo gde se krije neka upala, ona je u maloj karlici - ginekoloske prirode.
U medjuvremenu, uzimanje antireumatika je apsolutno indikovano, pa se nemojte ustrucaati da ih koristite.
Sve najbolje!
Posto ste vec radili reumatske faktore i vecinu snimaka, a imate CRP povise, ubrzanu sedimentaciju i bolove u misicima, ja bih uradio anti-streptolizin-titar, AST-O, i pogledao bih ginekolosko stanje, jer su sedimentacija i CRP ipak pre svega indikatori upala, a kod zena je uobicajeno da kad ne znamo gde se krije neka upala, ona je u maloj karlici - ginekoloske prirode.
U medjuvremenu, uzimanje antireumatika je apsolutno indikovano, pa se nemojte ustrucaati da ih koristite.
Sve najbolje!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Dragi moj doktore Ivice,hvala Vam beskranicno na odgovoru!
Uradicu ginekoloske preglede svakako.
Trazicu da mi se proveri ANTI-STREPTOLIZIN-TITAR I AST-O.samo ne znam kako se kaze na engleskom.
Veliki srdacan pozdrav
Uradicu ginekoloske preglede svakako.
Trazicu da mi se proveri ANTI-STREPTOLIZIN-TITAR I AST-O.samo ne znam kako se kaze na engleskom.
Veliki srdacan pozdrav