da li se moze izabrati bilo koji Dom zdravlja u Beogradu bez obzira na adresu stanovanja?
Naime danas sam imala prilicno ruzno iznenadjenje kad sam pozvala svoj Dom zdravlja na Karaburmi i pitala kad bih mogla da zakazem kod ginekologa pregled.
Prilicno neljubazan glas mi je odgovorilo da je moja lekarka SAD na bolovanju, a nakon bolovanja uzima godisnji odmor od 01.08. i nece se vratiti pre 01.09., te ja mogu da dodjem na pregled kod njene zamene, ali SAMO AKO SAM HITAN SLUCAJ

Na moje pitanje:
- Po cemu ja mogu da odredim da li sam hitan slucaj?
sledi odgovor:
-Pa valjda toliko znate!!!
Na pregledu nisam bila godinu dana, zelim da uradim redovnu kontrolu ( a i imam nekih problema vezano za ciklus) i treba da cekam DVA I PO MESECA da bi uradila najobicniji PAPA test i pregled!?!??!

Prosetala do svog Doma zdravlja i usla u cekaonicu u kojoj je bilo slovima i brojem samo 2 pacjentkinje, dakle guzva NIKAKVA!
Kad sam pokusala da predam knjzicu, sestra me vrlo osorno pitala da li imam ZAKAZANO

Pa valjda za hitne slucajeve postoji HITNA POMOC?
Kad sam zatrazila da svoj karton vratim u Dom Zdravlja u Knez Danilovoj ( takodje na opstini Palilula, na kojoj zivim i na kojoj je i Dom zdravlja Karaburma), receno mi je da moram da odem tamo i da dobijem potvrdu da tamo HOCE da me prime, pa da dodje i tu povrdu predam u ovaj Dom zdravlja, a oni ce poslati karton , jer se karton ne daje u ruke pacijentu.
Kad sam prosli put, pre tri godine imala tu proceduru,zbog selidbe u novi kraj - karton je putovao MESEC I PO DANA OD jednog do drugog doma zdravlja!
Pa se pitam - ko zbog koga postoji u ovom gradu, lekari zbog nas ili mi zbog njih?!?!
Sledeci moj potez je odlazak u :
Zdravstvena inspekcija
27. marta 43-45, tel. 752-446 (08.30-16.30)
Republička zdravstvena inspekcija nadležna je za:
- Žalbe na lekarski kadar
- Žalbe na čekanje na preglede po zdravstvenim ustanovama
- Kontrolu naplate zdravstvenih usluga
- Kontrolu nepravilnosti/nedostatka opreme u zdravstvenim ustanovama
- Kontrolu poštovanja radnog vremena
- Kontrolu kupovine medicinskog materijala i lekova
I pri tom, kad god sam dosla u ovaj Dom zdravlja ( a za tri godine sam bila jedno 10-tak puta) , NIJEDNOM NI JEDAN LEKAR NIJE KASNIO MANJE OD POLA SATA NA SVOJE RADNO MESTO!!!
Uz duzno postoavnje, ljudima iz ove profesije, a ima ih i casnih itekako, stvarno sam ostala porazena danasnjim dogadjajem.