dokle.....

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

jelena nikolic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 17, 2009 10:47 pm

dokle.....

Post od jelena nikolic »

umro mi je otac za koga sam bila vezana,i posle tri meseca,pocelo je naglo da mi raste pritisak,celo telo da se trese,srce jako da lupa,i cesta gusenja.radila sam ekg i bilo je dobro,snimala stitnu zlezdu i to je dobro.otisla sam kod psihijatra koji mi je dao tablete.anafralin,karbapin,sinekvan.odmah potom telo se smirivalo polako.svi pomenuti simptomi gore navedeni su nestali,mozda nekad,nekad hladnoca prostruji kroz organizam,ali nije kao ranije.moje pitanje je kada bih trebala da prestanem da pijem lekove?da li sam izlecena? da li postoji neka mogucnost da se ti simtomi vrate?inace terapiju mi vodi psihijatar simic srdjan.
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od peniko »

Pa pitajte svog psihijatra...
Cogito ergo doleo....
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm

Post od Garfield »

MA ne, najbolje je da psihijatra nista ne pita, da sama sebi skine terapiju, ili jos bolje - priupita na internetu, a da na kontrolu nikada ne ode...(Boze, ima li te, i ima li kraja ljudskoj gluposti?!?!)
progoran
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 07, 2004 11:10 pm

.....

Post od progoran »

pa nezna zato i pita stvarno je tesko i ja sam u vojci doziveo stres i tako lutao od lekara do lekara a najvise mi je problem sa lekom sta kako dalje kako da ga ostavim i kad?
Gala06
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 11:59 pm

Re: .....

Post od Gala06 »

progoran napisao:a najvise mi je problem sa lekom sta kako dalje kako da ga ostavim i kad?
Ovo stvarno ne razumem? Sta ti tu ima da mislis, valjda je psihijatar skolovan i placen da misli o tome kada ces da ga ostavis?
Ma, ja se ne bi ni usudila da na svoju ruku uzimam ili da se skidam sa lekova jer nemam pojma kako se to radi.

Za postavljacicu teme, da li jos uvek idete kod Vaseg psihijatra? S njim razgovarajte o tome koliko i do kada cete uzimati th, on je taj koji treba da proceni. Uostalom, pa ne verujem da cete Vi tek tako da prekinete sa lekovima, prvo, valjda, ide smanjivanje doze, koliko ja znam!
larakraft
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 20, 2009 10:44 pm

Post od larakraft »

ma ne pitaj bre na forumu sta da radis ti znas ko ti je to dao da pijes i znas kome da se obratis dali da prekines terapiju ali molim te ne igraj se sama na svoja ruka da prekines to su bre opasne ljekove :wink:
annamarija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 11, 2009 12:57 am

Post od annamarija »

Garfield napisao:MA ne, najbolje je da psihijatra nista ne pita, da sama sebi skine terapiju, ili jos bolje - priupita na internetu, a da na kontrolu nikada ne ode...(Boze, ima li te, i ima li kraja ljudskoj gluposti?!?!)
Pa zasto ovakav odgovor, pobogu?? Pa jeste, svi smo svesni toga da ljudi umeju da postavljaju glupa pitanja, ali ja ipak ne vidim razlog cemu ovakav ironican i odbojan odgovor - ovakav stav prema pitanju koje je postavljeno..?
Pa svakom ljudskom bicu koje izlozi svoj problem na jedan normalan ljudski nacin, treba prici na isto toliko normalan i ljubazan nacin...
A posle se pitate zasto nas je nekad strah ili nam je neprijatno da se edukujemo po pitanju zdravlja (postavljamo pitanja), kad nas lekari ponekad gledaju ko s marsa da smo pali ili nam na ovaj nacin odgovore...Nismo mi ucili medicinu, zato nekad i pitamo nesto sto je "glupo"
Pa sve i da je zena koja je postavila ovo pitanje uistinu glupa, zar to znaci da je losa osoba i da joj je uskraceno da se posavetuje sta joj je ciniti...
Izvinjavam se ako sam ovim postom uvredila, jer mi to nije bila namera..
Samo mislim da nije bilo potrebe za ovakvom vrstom odgovora i da uopste nije bilo tesko odgovoriti na, da kazem, humaniji nacin...umesto vredjanja..
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am

Post od Jesen stize dunjo moja »

Vrhunac je bio sinoc na TV, emisija Utisak nedelje.... covek se javlja sa opisom promena koje je uocio na testisu :roll: Kod lekara na pregled nije isao, ali je bez pardona pozvao TV i izneo svoj problem milionskom auditorijumu... :-? :roll:
Bye bye little lady
Garfield
Stalni član
Stalni član

Post od Garfield »

MA da, najbolje d aglupost negujemo - sto gluplje ponasanje, a mi sve ljubazniji da budemo i sa sto vecom neznoscu da pridjemo pacijentu! Zdrav, prav, dovoljno inteligentan d akoristi komolikovanu proceduru javljanja u emisiju ili jos komplikovaniju - logovanja i koriscenja nekog internet foruma, a onda - glupost nevidjena od pitanja bez ukljucivanja mozga!...Ali slazem se, glupost treba negovati u Srbiji; negovale su je generacije pre nas, zasto bi mi bili drugaciji i prekidali tradiciju?! :roll:
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:09 pm

Post od Marijaft »

GARFIELD PRETERUJES, ALI STVARNO. PO CEMU TI JE OVO GLUPOST. AKO I JESTE STO SI UOPSTE I CITAO, MA STO SI SE UOPSTE I JAVLJAO NA TEMU!!!
DA I SAM NISI GLUP NE BI ODGOVARAO NA GLUPA PITANJA, PA MAKAR TO BILA SAMO I IRONIJA. :evil:
Garfield
Stalni član
Stalni član

Post od Garfield »

A da ti nisi glupa ne bi se kacila sa glupim, i sve tako u krug....he?! :lol:
I spusti ta caps lock, nismo gluvi (a u ovom prostoru citaj - nismo slepi) i nema razloga da vices.
Dakle, po cemu je glupost postaviti 3 glupa da gluplja ne mogu biti pitanja NA FORUMU, u VIRTUELNOM SVETU, ljudima koji ne moraju biti lekari, pa ni psihijatri, a ako to i jesu ljudima koji je u zivotu svome nisu videli, culi, pregledali, koji joj nisu napisali terapiju (koja, usput, ODLICNO deluje i ocigledno ukazuje na to d aima DOBROG psihijatra u real lif-u koji brine o njoj). I ocekivati - kakav tacno odgovor?! "Da, prestani da pijes lekove 20.05., skini h sve odmah i sama i ne, bolest ti se nikada vise nece ponoviti - IZLECENBA si!" Wow!
Ako ti ne shvatas sta je tu glupo, onda stvarno ni ti nisi nista pametnija od postavljacice pitanja. Ali ona mozda ima opravdanje - zanelo je njeno osnovno poremeceno psiholosko stanje; i mozda mladost. A sta je tvoje opravdanje?? :o
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član

Post od Marijaft »

po cemu si zakljucio da vicem.da nisi mozda cuo nesto? moguce, kod tebe je sve moguce.
Garfield
Stalni član
Stalni član

Post od Garfield »

Po tome sto se u virtuelnom prostoru i na forumima koriscenje (kontinuirano) velikih slova smatra vikanjem pa je uobicajeno zabranjeno na svim dobro organizovanim i adekvatno moderisanim forumima.
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član

Post od Marijaft »

ja ne vicem slovima, vec glasom, a Caps Lock mi je tada bio slucajno ukljucen.
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

po meni je bolje pitati...... pa makar da pitanje deluje i glupo.... zasto ne pitati... bolje to nego praviti se pametan i kao sve znati....

Ja sam uvek za razmenu iskustava - tako ja na to gledam....

Nije sramota pitati, zasto to osudjivati.... samo malo tolerancije i zivot nam postane nekako laksi (bar je to moje iskustvo).

pozdrav
Odgovori