Dijareja

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Bekir
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 21, 2015 9:33 pm

Dijareja

Post od Bekir »

Vec dva dana imam dijareju i osecam bolove u stomaku.Ne znam sta je u pitanju :cry: Izlazim veoma cesto u toaletu i imam stolicu poput vode!Kada zavrsim sa stolicom poput vode,osecam da mogu izbaciti tvrdu stolicu.
Imam cak i peckanje tokom vrsenja velike nuzde :oops: Prvi dan sam mislio da nije nesto ozbiljno,ali onda sam poceo izlaziti na svakih 10-15 minuta.Drugog dana osecam se malo bolje,stolica se ponekad stabilizuje,a ponekad pogorsa.Bojim se da ne izgubim tecnost.Jedem banane i keks,a pijem vodu,coca-colu i vodu od pirinca.Jos nisam posetio lekara jer je proslo samo dva dana od pocetka dijareje.Ako se situacija ne poboljsa jos za koji dan, planiram obavezno da se obratim lekaru.Imam 14 godina i pijem Linex po dve kapsule tri puta na dan.Sta mogu da jedem,a sta NE? HVALA :)
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Dijareja

Post od aaaca »

Дијареја се решава јаком ракијом од линцуре и великом количином пробиотика. Препоручујем Мултилак два пута дневно на празан желудац. Тај Линекс је слаб.

Мораш да надокнадиш течност. Мени је најбољи овај препарат:

Slika
Bekir
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 21, 2015 9:33 pm

Post od Bekir »

Hvala puno. :D
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

evo i mene uhvatilo,,,,
Pre tri noći sam malo osetio da ce me prehlada, al cesto me to i prevari--ali te noci sam se 3 puta preznojavao i presvlacijo, oko 5 sam popio kafetin-kold i ujutru mi bilo malo bolje i odem na posao--ali jedva izdrzao --i isao 2-3 puta u WC.dijareja- Kad sam dosao kuci legao i nije se nista desavalo ali kad sam se probudio oko 6. krenulo je svakih pola sata u WC i tako do ponoci, kad sam otisao do lekara ali jako malaksao. Dala mi je infuziju u neki probiotik i nesto protiv dijareje--ali ja tek ujutru kupio to u apoteci i poceo piti ali nistaa. svaki sat ili pola u WC.
I jos jedna besana noc, jedva sam isao do WC ali preziveo--i ujutru mi prijateljica donela neke lekove koje je koristila i od 9 h ujutru evo ceo dan nisam isao u WC ali sam malo i jeo i stalno mi se cuje u crevima, i temperature nemam.Malo sam ojacao ali pio sam i po 1 kafetin-kold.
Nije mi se ovakva prehlada nikad desila, pa sam se bas cudio sta me snadje, bilo je curenja nosa i bolova u misicima ali 2-3 aspirina i par dana smrcanja me prolazilo.
JOS DA NAPOMENEM-vec 10 dana pijem caj od aromije a 5 dana kasiku meda ujutru, bas cudno, umesto d ojacam imunitet ja oslabim.
I šta sad kad je stala stolica--sta jesti,,
Ima li neko dobar savet??
chipsi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 25, 2015 12:36 am

Post od chipsi »

Ja zadnji put kada sam imao stomacnih problema, zeludac me je nenormalno boleo, takodje sam imao dijareju i posto je bio vikend, moja doktorica nije radila pa sam otisao u hitnu. Dezurna doktorica, kojoj sam se obratio za pomoc mi je rekla, citiram "Da li ti znas koliko ljudi u ovom trenutku boli stomak i zamisli sta bi se desilo kada bi dosli ovde, idi kuci popi malo caja i jedi dvopeka pa ce da prodje". Od tog trenutka i jos jednog zanimljivog dogadjaja kod doktora, ja sam digao ruke od doktora, vise mi ne pada na pamet da idem ni kod privatnog ni kod drzavnog. Jedino zubari dolaze u obzir.
Probleme sam resavao ishranom i pijenjem 1-2 litre caja dnevno. Najcesce kada imam tih problema sa dijarejom pojedem dvopek, slanine i crnog luka, popijem caja i za dva dana sam ko nov. To je narodni lek sa prehladu i sve viruse.
Probajte, sigurno ce pomoci.
Pre tri dana sam bio prehladjen, curio mi nos kao da sam slavinu odvrnuo, malo sam cesce trckarao u WC, konzumiranjem gore navedenih stvari sam sad opet kao nov. Dok me opet nesto ne napadne. :)

Nikakvi lekovi ne dolaze u obzir jer lekovi ne stvaraju imunitet, oni samo uniste odredjenu baketriju i to je to. Zbog toga ljudi koji non stop konzumiraju lekove i koji za svaku sitnicu idu kod lekara imaju slab imunitet jer lekar ne zna nista osim da te posalje u apoteku (ne svi, ima izuzetaka ali jako malo). Najbolje je pustiti organizam da se sam izbori sa tim konzumiranjem prirodnih, domacih stvari jer ce tako stvoriti imuni sistem
vasa
Stalni član
Stalni član

Post od vasa »

hvala ti na savetu, ja se uglavnom slazem sa tobom, ali ovo je bilo jako lose, nisam vec mogao stajati na nogama, jedva otisao do ambulante na 500 m.Resavale su mi se prehlade skoro svake jeseni ili pocetkom zime, malo vise curi nos 2 dana i osecao se kilavo--pio cajeve i utopljavao se ali nikad nisam imao dijareju. Ovo je za mene novo - mozda i nije prehlada vec virus, ko ce ga znati, danas je malo bolje.
probacu danas slanine i luka---neka prodje muka hehe
chipsi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 25, 2015 12:36 am

Post od chipsi »

I jos nesto sto sam zaboravio napisati.
Za stomacne probleme je najbolje piti caj od gunje, odnosno od lista gunje. Jeste da je sad sve lisce opalo ali u buduce da znas. Ako imas kod nekog preko leta naberi listova od gunje i ako se opet javi stomacni problem, kuvaj caja od tih listova.

Ja svake godine naberem punu kesu tih listova za nedaj boze. Mogu se kuvati i dok su svezi zeleni, nemoraju biti suvi.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Еј бре Васо, па ти би да за десет дана ојачаш имунитет?

Да ли је могуће да не знаш да прехладу изазива вирус али се задржи на горњим респираторним путевима па има благе симптоме?

Ти си добио стомачни грип, каква прехлада.

Линцура и Лоперамид, само са Лоперамидом веома опрезно. И пуно воде и чајева.
vasa
Stalni član
Stalni član

Post od vasa »

Aco, hteo sam samo da dam do znanja, da se to desava kad uzimam nesto jace ili vise,za imunitert, jer sam ja kefir sa lanenim brasnom uzimao i pre, pa i brusnicu pa kombuhu, a nisam se najeo prasetine i gulasa, ili paprikasa, ili nekih jako zacinjenih jela, i pojeo tanjir kiselih paprika, ili tursije, jer to i ne mogu kad sam najzdraviji.
NADAM se da je sad vec konacno prosla kriza--jos sinoc mi je sato stomak da sam morao zvati hitnu, izgleda da sam popio jednu tabletu vise protiv dijareje, a jeo cak tanjir supe iz kesice (bas da je j.....).
Jok nisam izazvao povracanje, nije me popustilo ni doktorka nije znala sta...
POMOGAO MI JE EGLONYL-ni soda ni pelinkovac ni gazirana voda ni klometol, ni ranisan.
Posle eglonyla se smirilo i jutros je ok.
PA NIKAD NISAM IMAO STOMACNI GRIP....niti sta ga uzrokuje..sta sam znao, covek se uci dok je ziv.

HVALA svima na savetima..
a moj savet je da dobro vodite racuna sa tabletam aprotiv dijareje--cim stane dijatreja vise ne piti ni jednu, po malo jedite nesto blagooo, bez dodataka, cisto, sam pire, sam pirinac, domacu ne masnu supu---i sve u manjim kolicinama.
srecno
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

И уместо да читаш савете на мом сајту ти се муваш по интернету. :wink: Лепо сам писао и о Кока-коли да је одлична против пролива.
vasa
Stalni član
Stalni član

Post od vasa »

Izvini, svaka čast al ne mislim da si ti sve to izmislio, isto si negde pročitao,
2 oka ipak više vide nego jedno hehe.
A TEK KAD PROČITAŠ OVO O EGLONYLU?????
ali hvala mu......
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Неке ствари сам прочитао а неке сам открио. Углавном, испробао.

А за Еглонил сам ти онамо управо прокоментарисао... :D
vasa
Stalni član
Stalni član

Post od vasa »

Hvala aco, poštujem, ali ipak ista stvar ne odgovara svakom čoveku, pa probaćemo i mi.
Pozdrav
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Не одговара свакоме исто због тога што узрок није исти. Стари рецепти су деловали свима истоветно због тога што су људи углавном знали шта је чији узрок. Данас се не води рачуна ни о чему тако да се много детаља превиди.
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 19, 2012 5:40 pm

Post od _david_ »

dobra je dijareja... malo da procisris debelo crevo... jer su nasa creva kontaminirana svim i svacem...
Odgovori