Dijareja

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Re: Dijareja

Post od vasa »

Izvini, svaka čast al ne mislim da si ti sve to izmislio, isto si negde pročitao,
2 oka ipak više vide nego jedno hehe.
A TEK KAD PROČITAŠ OVO O EGLONYLU?????
ali hvala mu......
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Неке ствари сам прочитао а неке сам открио. Углавном, испробао.

А за Еглонил сам ти онамо управо прокоментарисао... :D
vasa
Stalni član
Stalni član

Post od vasa »

Hvala aco, poštujem, ali ipak ista stvar ne odgovara svakom čoveku, pa probaćemo i mi.
Pozdrav
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Не одговара свакоме исто због тога што узрок није исти. Стари рецепти су деловали свима истоветно због тога што су људи углавном знали шта је чији узрок. Данас се не води рачуна ни о чему тако да се много детаља превиди.
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 19, 2012 5:40 pm

Post od _david_ »

dobra je dijareja... malo da procisris debelo crevo... jer su nasa creva kontaminirana svim i svacem...
vasa
Stalni član
Stalni član

Post od vasa »

Hvala za ono dobroooo,
to nije bila takva samo da te pročisti, ako je morala i infuzija i 3 dana da traje, a ne mogu da se oporavim 7 dana..
O dijareji za jedan dan ne bih ni pisao ovde.
Pozdrav
chipsi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 25, 2015 12:36 am

Post od chipsi »

aaaca napisao:Лепо сам писао и о Кока-коли да је одлична против пролива.
Koka-kola je odlicna samo za pranje wc solje, to je rekla moja doktorica, a sto sam ja i potvrdio. Nije ona dobra protiv dijareje nego za dijareju, ja kada popijem gutljaj koka-kole u roku od 2-3 minuta moram na wc i obicno bude proliv. To nije slucaj samo kod mene, nego sam cuo da se mnogi zale kako im se isto desava.
Tako da koka-kolu ne konzumiram vise, vec jedno 2 godine nisam uzeo ni gutljaj.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Ни ја не пијем Кока-колу али је користим ако сам појео проблематичну храну или ако случајно добијем пролив.

Она сама по себи не може да изазове пролив осим ако се некако покварила или ако ти је организам постао осетљив на неки њен састојак.
goran964
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 10, 2013 9:03 am

Post od goran964 »

Treba razlikovati pojavu proliva od dijareje.jer proliv ili retka stolica je pojava a dijareja dijagnoza.prva može biti reakcija na neki status organizma preko koje se organizam želi osloboditi sadržaja iz organizma ili crevnog trakta koji je za njega neprihvatljiv a dijareja je dijagnoza već ozbiljno narušene crevne flore usled virusa ,bakterije,toksikološke zagađenosti,može biti i posledic nedovoljnog izlučivanja žuči u tanko crevo i ne treba je tretirati kao dobru stvar za naš organizam jer se sa njom strahovito gube elektroliti iz organizma što dodatno komplikuje ceo problem.Zato se i dobija infuzija.U osnovi ne bi trebalo bez saveta lekara uzimati bilo kakve lekove protiv dijareje.Ono što možete u svakom slučaju je da pripremite sebi čaj i to na jednu šolju čaja ide jedan sušeni list od dunje.Mislim da to imate u biljnim apotekama ili nabavite kod nekoga koji ne prska svoje dunje.Nakon pet do deset minuta list odstranite i ispijajte čaj u malim gutljajevima.Obično je dovoljna jedna šolja do dve.Takođe bi trebali imati u kući malo kleke,u pola litre dobre rakije stavite do deset zrna kleke i pohranite na tamnom mestu,neka stoji.Jedan gutljaj ove rakije uglavnom završava posao sa komplikacijama kao što je dijareja....
Odgovori