Dijagnosticki aparat za sve bolesti

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

melania
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Sep 23, 2005 3:09 pm

Post od melania »

za pocetak ti nisi hipohondar- bolujes od hepatitis-a c. Ja sam citala puno o tome s obziraom da i ja imam hepatitis c. Ja duboko verujem da upala jetre koju i ti i ja imamo ( hepatitis je obicna upala jetre) jako utice kako nas mozak funkcionise. Ja sam uvek bila jako jaka i onda odjedamput sam pocela sa panicnim napadima ne ilasim iz kuce kad nemoram da radim ( da ne moram da radim verovatno ne bi ni izasla) veoma cudno.
Znas , pre nego sto su mi nasli hepatitis, ja sam isla kod raznoraznih specijalista( drugovi su vikali da sam hipohondar da mi nije nista) i ja sam im verovala posto mi nikada nije bilo nista ali sam nastavila da idem kod lekara , jer sam osecala da nesto nije uredu. i oda su mi nasli hepc.
Ja duboko verujem da tvoj hep c cini cudne stvari sa tvojim mozgom. Moja preporuka je da ides kod specijaliste za jetru i vidis da li ti mozes da ides nas lecenje koje drzava pokriva, s obzirom da zivis u srbiji.
Sto se tice tih alternativnih aparata ja licno ne verujem u to ali moj drug se kune. to su kao neke energije i ako ti kazu da mogu da ti izlece hepatitis c , onda im ne veruj ni rec. 'ajde pa nek ti je sa srecom
laradi
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jun 20, 2006 3:39 am

Post od laradi »

Ne znam odakle da počnem!? Ja sam uopšte specifičan slučaj! To što Melanija kaže , ima smisla, jer su i moji problemi sa paničnim napadima počeli otprilike od kako imam hep C (ako ga zaista imam baš od tada), ali ni nalik onima kao sada! Zadnjih godinu-dve su napadi postali intezivni, skopčani sa fobijama i pored neke logike da stanje jetre ima udela u tome, tu su i moje godine, način života, a i šta je sa svim onim ženama koje nemaju C ali imaju panične napade i fobije kao i mi!? U svakom slučaju, kad saznaš da boluješ od jedne takve bolesti, prate te i "crne misli" iz kojih se rađaju fobije.
Do sada mi se već nekoliko puta dešavalo da osećam isti ovaj tupi bol ispod grudi, u predelu želuca, ali i više udesno negde iznad jetre, ali bi svaki put analize krvi bile odlične, transiminaze u normali, kao i sve ostalo! Pre dva meseca sam uradila EKG srca, ultra zvuk abdomena, koji sam ponovila prošle nedelje i nije ništa pokazao! Pre dva meseca sam počela da pijem "rivotril" koji je malo ublažio moje tegobe,a pre nedelju dana i "fluxilan" jer sam od rivotrila mnogo spavala, iako sam na minimalnoj dozi 2x1/4 tabl.
No, da vas ne bih držala u neizvesnosti, evo rezultata današnjeg pregleda! Pregled se inače obavlja tako što se stane nekih 2-2,5m ispred aparata povezanog na kompjuter, koji liči na kameru i koji skenira deo po deo tela! Nakon toga se ruke polože na dve metalne ploče povezane nečim za kompjuter ponovo, a na glavu se stavljaju slušalice od kojih se čuje pulsiranje samo na levoj, dok se na ekranu pojavljuju redom organi i na svakom od njih obeležja u vidu žutih kružića, romboida ili trouglova, koji svaki ima svoje značenje.Evo dijagnoze kako je napisana:
- znaci emocionalne napetosti i neurovegetativne distonije
- hipotonija
- znaci disfunkcije štitne žlezde
- neuroza srca
- gastritis
- znaci hepatitisa i inflamacija jetre
- diskinezija žučnih puteva
-spondiloza LS kičme, L4-15,15-S1
- spond. cerv. C4-c7
Preporučeno mi je da uradim labaratorijske nalaze kao i da se obratim endrkinologu radi štitne žlezde, a prepisani su mi biljni lekovi i terapija kod neuropsihijatra! Šta mislite?
Melanija, nažalost ne spadam u grupu pacijenata koji mogu besplatno dobiti terapiju protiv hepatitisa C, ali se nadam...međutim sve je to džabe kad moram otići i obaviti sve administrativne poslove, a za mene je i ovaj odlazak kod doktora predstavljao užas! Imala sam napad čim sam ušla u čekaonicu, odatle ta "neuroza" srca, a i pritisak 120/ 80 iako mi je urođeno nizak!
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Za pocetak: kako znas da ne mozes da dobijes besplatnu terapiju??!! To neko mora da ti kaze na osnovu nalaza biopsije i PCR testa!!

Svakome od nas moze da se desi panika, fobija, anksioznost i sl. stvari, ko god je imao bilo kakav dodir sa nekim tezim oboljenjem ili stresovima (ne mora to da bude samo hep)!!

Treba da uradis analize za stitnu zlezdu (FT3, FT4, TSH i Anti TPO) da vidis u kakvom je stanju, jer ako tu imas autoimunu bolest, onda se dovodi u pitanje terapija (i jos masu analiza pre terapije, ali sada ti pisem samo za stitnu) i mora se sprovoditi cesca kontrola, jer terapija sama po sebi moze da dovede do problema sa stitnom.

U principu, sve te analize je trebalo do sada vec da uradis zbog svih simptoma koje imas (nije ti za to potreban taj aparat).

Psihijatra posecujes vec, konsultuj se i sa njim oko ovoga, ali odradi pre svega ove analize za stitnu zlezdu, pa onda idi na Infektivnu da vidis sta ces sa hepom.

Koliko kosta pregled??!

Pozz, majja :wink:
laradi
Stalni član
Stalni  član

Post od laradi »

Tačno je da ne znam da li ću dobiti terapiju dok ne probam, ionako na Infektivnu odem samo kad me nešto boli i kad izvadim krv, svi bolovi prestanu, naročito kad čujem da trebam da čekam rezultat sedam dana! Hvala ti na savetu, to sam i mislila da uradim pre nego što najzad odem na Infektivnu, jer ni na jednom mestu ne mogu dobiti potpuniju pomoć, što se tiče jetre!
Pregled je 8900din. a doca mi je prepisao :
L-karnitin
Rhadiolin
Oceorin ( bar na tako nešto liči) 21
kao i Imuno tiod-tid
Ako vam je nešto od ovoga poznato ( sem Karnitina, koji sam imala priliku da pijem)?!?
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Nisam nikada cula ni za jedan od navedenih lekova!

Puno srece i pocni da resavas probleme, jedan po jedan!!

Pozz, majja :wink:
miminamama
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Okt 22, 2006 7:52 am

Post od miminamama »

@Laradi,
Uz izvinjenje: doktor vam je prepisao - California fitness preparate?!
Ovo prvi put cujem.

Kako god, zelim vam poboljsanje bolesti i sve najbolje.
miminamama
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Okt 22, 2006 7:52 am

Post od miminamama »

miminamama napisao:@Laradi,
Uz izvinjenje: doktor vam je prepisao - California fitness preparate?!
Ovo prvi put cujem.

Na zalost, ja o tome ne znam mnogo; ali karnitin je, koliko znam, u Kanadi zabranjen kao suplement, kao i svi preparati koji ga sadrze. Vas doktor vam nije govorio o mogucnosti da sami unosite vise karnitina, namirnicama, ako misli da vam je potrebno?

Kako god, zelim vam brzo poboljsanje bolesti i sve najbolje.
laradi
Stalni član
Stalni  član

Post od laradi »

Da, shvatila sam i ja na kraju da je to fito terapija! :o I dalje mi nije dobro, otečena sam i boli me stomak ( zato se nisam ni javljala ovih dana)! Zapravo, naizgled nisam otekla, nemam ni jedan od uobičajenih simptoma koji prate upalu jetre ( ne povraćam, stolica mi je normalna, normalno jedem, ali nemam apetita od svega ovoga)! Pijem čaj i jednu flašu surutke sam popila, jer je kod nas nestašica "leproteka", kao i LIV-a 52. Rado ću prihvatiti svaki savet i recept za prirodni preparat ukoliko neko zna. Karnitin su prepisali i jednoj mojoj prijateljici u podmakloj fazi ciroze jetre, kao i "HepaBesh", te me interesuje da li neko ima iskustvo sa ovim drugim preparatom?! Na Internetu sam pronašla čitav spektar njihovih proizvoda namenjenih lečenju jetre i želuca, a "HepaBesh" je napravljen od maslačka i još koje čega! Tek sutra dajem krv na analizu te se nadam da ću tada više znati, a do tada, pišite...Mnogo se plašim.
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Laradi, evo ti pogledaj na ovoj temi nesto o ishrani bolesnika sa hepatitisom C.

Nadam se da ce ti pomoci i ako se odlucis na takav rezim ishrane, nista neces izgubiti, mozes samo da dobijes i da pomognes svojoj jetri da bolje "radi"!!

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=4998

Pozz i sve najbolje, majja :wink:
Odgovori