za pocetak ti nisi hipohondar- bolujes od hepatitis-a c. Ja sam citala puno o tome s obziraom da i ja imam hepatitis c. Ja duboko verujem da upala jetre koju i ti i ja imamo ( hepatitis je obicna upala jetre) jako utice kako nas mozak funkcionise. Ja sam uvek bila jako jaka i onda odjedamput sam pocela sa panicnim napadima ne ilasim iz kuce kad nemoram da radim ( da ne moram da radim verovatno ne bi ni izasla) veoma cudno.
Znas , pre nego sto su mi nasli hepatitis, ja sam isla kod raznoraznih specijalista( drugovi su vikali da sam hipohondar da mi nije nista) i ja sam im verovala posto mi nikada nije bilo nista ali sam nastavila da idem kod lekara , jer sam osecala da nesto nije uredu. i oda su mi nasli hepc.
Ja duboko verujem da tvoj hep c cini cudne stvari sa tvojim mozgom. Moja preporuka je da ides kod specijaliste za jetru i vidis da li ti mozes da ides nas lecenje koje drzava pokriva, s obzirom da zivis u srbiji.
Sto se tice tih alternativnih aparata ja licno ne verujem u to ali moj drug se kune. to su kao neke energije i ako ti kazu da mogu da ti izlece hepatitis c , onda im ne veruj ni rec. 'ajde pa nek ti je sa srecom
Dijagnosticki aparat za sve bolesti
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
Ne znam odakle da počnem!? Ja sam uopšte specifičan slučaj! To što Melanija kaže , ima smisla, jer su i moji problemi sa paničnim napadima počeli otprilike od kako imam hep C (ako ga zaista imam baš od tada), ali ni nalik onima kao sada! Zadnjih godinu-dve su napadi postali intezivni, skopčani sa fobijama i pored neke logike da stanje jetre ima udela u tome, tu su i moje godine, način života, a i šta je sa svim onim ženama koje nemaju C ali imaju panične napade i fobije kao i mi!? U svakom slučaju, kad saznaš da boluješ od jedne takve bolesti, prate te i "crne misli" iz kojih se rađaju fobije.
Do sada mi se već nekoliko puta dešavalo da osećam isti ovaj tupi bol ispod grudi, u predelu želuca, ali i više udesno negde iznad jetre, ali bi svaki put analize krvi bile odlične, transiminaze u normali, kao i sve ostalo! Pre dva meseca sam uradila EKG srca, ultra zvuk abdomena, koji sam ponovila prošle nedelje i nije ništa pokazao! Pre dva meseca sam počela da pijem "rivotril" koji je malo ublažio moje tegobe,a pre nedelju dana i "fluxilan" jer sam od rivotrila mnogo spavala, iako sam na minimalnoj dozi 2x1/4 tabl.
No, da vas ne bih držala u neizvesnosti, evo rezultata današnjeg pregleda! Pregled se inače obavlja tako što se stane nekih 2-2,5m ispred aparata povezanog na kompjuter, koji liči na kameru i koji skenira deo po deo tela! Nakon toga se ruke polože na dve metalne ploče povezane nečim za kompjuter ponovo, a na glavu se stavljaju slušalice od kojih se čuje pulsiranje samo na levoj, dok se na ekranu pojavljuju redom organi i na svakom od njih obeležja u vidu žutih kružića, romboida ili trouglova, koji svaki ima svoje značenje.Evo dijagnoze kako je napisana:
- znaci emocionalne napetosti i neurovegetativne distonije
- hipotonija
- znaci disfunkcije štitne žlezde
- neuroza srca
- gastritis
- znaci hepatitisa i inflamacija jetre
- diskinezija žučnih puteva
-spondiloza LS kičme, L4-15,15-S1
- spond. cerv. C4-c7
Preporučeno mi je da uradim labaratorijske nalaze kao i da se obratim endrkinologu radi štitne žlezde, a prepisani su mi biljni lekovi i terapija kod neuropsihijatra! Šta mislite?
Melanija, nažalost ne spadam u grupu pacijenata koji mogu besplatno dobiti terapiju protiv hepatitisa C, ali se nadam...međutim sve je to džabe kad moram otići i obaviti sve administrativne poslove, a za mene je i ovaj odlazak kod doktora predstavljao užas! Imala sam napad čim sam ušla u čekaonicu, odatle ta "neuroza" srca, a i pritisak 120/ 80 iako mi je urođeno nizak!
Do sada mi se već nekoliko puta dešavalo da osećam isti ovaj tupi bol ispod grudi, u predelu želuca, ali i više udesno negde iznad jetre, ali bi svaki put analize krvi bile odlične, transiminaze u normali, kao i sve ostalo! Pre dva meseca sam uradila EKG srca, ultra zvuk abdomena, koji sam ponovila prošle nedelje i nije ništa pokazao! Pre dva meseca sam počela da pijem "rivotril" koji je malo ublažio moje tegobe,a pre nedelju dana i "fluxilan" jer sam od rivotrila mnogo spavala, iako sam na minimalnoj dozi 2x1/4 tabl.
No, da vas ne bih držala u neizvesnosti, evo rezultata današnjeg pregleda! Pregled se inače obavlja tako što se stane nekih 2-2,5m ispred aparata povezanog na kompjuter, koji liči na kameru i koji skenira deo po deo tela! Nakon toga se ruke polože na dve metalne ploče povezane nečim za kompjuter ponovo, a na glavu se stavljaju slušalice od kojih se čuje pulsiranje samo na levoj, dok se na ekranu pojavljuju redom organi i na svakom od njih obeležja u vidu žutih kružića, romboida ili trouglova, koji svaki ima svoje značenje.Evo dijagnoze kako je napisana:
- znaci emocionalne napetosti i neurovegetativne distonije
- hipotonija
- znaci disfunkcije štitne žlezde
- neuroza srca
- gastritis
- znaci hepatitisa i inflamacija jetre
- diskinezija žučnih puteva
-spondiloza LS kičme, L4-15,15-S1
- spond. cerv. C4-c7
Preporučeno mi je da uradim labaratorijske nalaze kao i da se obratim endrkinologu radi štitne žlezde, a prepisani su mi biljni lekovi i terapija kod neuropsihijatra! Šta mislite?
Melanija, nažalost ne spadam u grupu pacijenata koji mogu besplatno dobiti terapiju protiv hepatitisa C, ali se nadam...međutim sve je to džabe kad moram otići i obaviti sve administrativne poslove, a za mene je i ovaj odlazak kod doktora predstavljao užas! Imala sam napad čim sam ušla u čekaonicu, odatle ta "neuroza" srca, a i pritisak 120/ 80 iako mi je urođeno nizak!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Za pocetak: kako znas da ne mozes da dobijes besplatnu terapiju??!! To neko mora da ti kaze na osnovu nalaza biopsije i PCR testa!!
Svakome od nas moze da se desi panika, fobija, anksioznost i sl. stvari, ko god je imao bilo kakav dodir sa nekim tezim oboljenjem ili stresovima (ne mora to da bude samo hep)!!
Treba da uradis analize za stitnu zlezdu (FT3, FT4, TSH i Anti TPO) da vidis u kakvom je stanju, jer ako tu imas autoimunu bolest, onda se dovodi u pitanje terapija (i jos masu analiza pre terapije, ali sada ti pisem samo za stitnu) i mora se sprovoditi cesca kontrola, jer terapija sama po sebi moze da dovede do problema sa stitnom.
U principu, sve te analize je trebalo do sada vec da uradis zbog svih simptoma koje imas (nije ti za to potreban taj aparat).
Psihijatra posecujes vec, konsultuj se i sa njim oko ovoga, ali odradi pre svega ove analize za stitnu zlezdu, pa onda idi na Infektivnu da vidis sta ces sa hepom.
Koliko kosta pregled??!
Pozz, majja
Svakome od nas moze da se desi panika, fobija, anksioznost i sl. stvari, ko god je imao bilo kakav dodir sa nekim tezim oboljenjem ili stresovima (ne mora to da bude samo hep)!!
Treba da uradis analize za stitnu zlezdu (FT3, FT4, TSH i Anti TPO) da vidis u kakvom je stanju, jer ako tu imas autoimunu bolest, onda se dovodi u pitanje terapija (i jos masu analiza pre terapije, ali sada ti pisem samo za stitnu) i mora se sprovoditi cesca kontrola, jer terapija sama po sebi moze da dovede do problema sa stitnom.
U principu, sve te analize je trebalo do sada vec da uradis zbog svih simptoma koje imas (nije ti za to potreban taj aparat).
Psihijatra posecujes vec, konsultuj se i sa njim oko ovoga, ali odradi pre svega ove analize za stitnu zlezdu, pa onda idi na Infektivnu da vidis sta ces sa hepom.
Koliko kosta pregled??!
Pozz, majja

Tačno je da ne znam da li ću dobiti terapiju dok ne probam, ionako na Infektivnu odem samo kad me nešto boli i kad izvadim krv, svi bolovi prestanu, naročito kad čujem da trebam da čekam rezultat sedam dana! Hvala ti na savetu, to sam i mislila da uradim pre nego što najzad odem na Infektivnu, jer ni na jednom mestu ne mogu dobiti potpuniju pomoć, što se tiče jetre!
Pregled je 8900din. a doca mi je prepisao :
L-karnitin
Rhadiolin
Oceorin ( bar na tako nešto liči) 21
kao i Imuno tiod-tid
Ako vam je nešto od ovoga poznato ( sem Karnitina, koji sam imala priliku da pijem)?!?
Pregled je 8900din. a doca mi je prepisao :
L-karnitin
Rhadiolin
Oceorin ( bar na tako nešto liči) 21
kao i Imuno tiod-tid
Ako vam je nešto od ovoga poznato ( sem Karnitina, koji sam imala priliku da pijem)?!?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Okt 22, 2006 7:52 am
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Okt 22, 2006 7:52 am
miminamama napisao:@Laradi,
Uz izvinjenje: doktor vam je prepisao - California fitness preparate?!
Ovo prvi put cujem.
Na zalost, ja o tome ne znam mnogo; ali karnitin je, koliko znam, u Kanadi zabranjen kao suplement, kao i svi preparati koji ga sadrze. Vas doktor vam nije govorio o mogucnosti da sami unosite vise karnitina, namirnicama, ako misli da vam je potrebno?
Kako god, zelim vam brzo poboljsanje bolesti i sve najbolje.
Da, shvatila sam i ja na kraju da je to fito terapija!
I dalje mi nije dobro, otečena sam i boli me stomak ( zato se nisam ni javljala ovih dana)! Zapravo, naizgled nisam otekla, nemam ni jedan od uobičajenih simptoma koji prate upalu jetre ( ne povraćam, stolica mi je normalna, normalno jedem, ali nemam apetita od svega ovoga)! Pijem čaj i jednu flašu surutke sam popila, jer je kod nas nestašica "leproteka", kao i LIV-a 52. Rado ću prihvatiti svaki savet i recept za prirodni preparat ukoliko neko zna. Karnitin su prepisali i jednoj mojoj prijateljici u podmakloj fazi ciroze jetre, kao i "HepaBesh", te me interesuje da li neko ima iskustvo sa ovim drugim preparatom?! Na Internetu sam pronašla čitav spektar njihovih proizvoda namenjenih lečenju jetre i želuca, a "HepaBesh" je napravljen od maslačka i još koje čega! Tek sutra dajem krv na analizu te se nadam da ću tada više znati, a do tada, pišite...Mnogo se plašim.

-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Laradi, evo ti pogledaj na ovoj temi nesto o ishrani bolesnika sa hepatitisom C.
Nadam se da ce ti pomoci i ako se odlucis na takav rezim ishrane, nista neces izgubiti, mozes samo da dobijes i da pomognes svojoj jetri da bolje "radi"!!
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=4998
Pozz i sve najbolje, majja
Nadam se da ce ti pomoci i ako se odlucis na takav rezim ishrane, nista neces izgubiti, mozes samo da dobijes i da pomognes svojoj jetri da bolje "radi"!!
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=4998
Pozz i sve najbolje, majja