Dete progutalo zivu
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Dete progutalo zivu
Deta mi je juce pregrizlo termometar i progutalo zivu. Na toksikologiji VMA su nam rekli da se ona ne resorbuje nego da ce se evakuisati kroz feces.
Sta da radimo, buduci da ne znamo da li se ziva vec evakuisala ili ne. Moj stric koji je internista tvrdi da je ziva teska i da ce ostati na dnu zeluca.
STa da radimo? Sekiramo se propisno svi u kuci. Ona ima 3.5 godine.
Snimljeno je rendgenom i vidi se gde je? Da li putem dusnika moze da bude i u plucima?
Hitno mi treba odgovor.
Sta da radimo, buduci da ne znamo da li se ziva vec evakuisala ili ne. Moj stric koji je internista tvrdi da je ziva teska i da ce ostati na dnu zeluca.
Snimljeno je rendgenom i vidi se gde je? Da li putem dusnika moze da bude i u plucima?
Hitno mi treba odgovor.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jan 05, 2005 6:52 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ziva moze ugroziti zivot deteta. Medjutim ziva unta u digestivni trakt ne bi trebalo da izazove nikakve, bas nikakve probleme jer prolazi kroz sistem za varenje ne rastvarajuci se u bilo koji drugi oblik i izbacuje se kroz stolicu...
A sada jako vazno! Treba izbegavati bikarbonate i alkalne mineralne vode. Jedinjenja koja se stvaraju unosenjem minerala mogu da dovedu do stvaranja zivinih soli koja su rastvorljiva i koja se mogu apsorbovati u sistemu za varenje. U slucaju trovanja bez protivotrova moze doci do smrti. Simptomi trovanja su povracanje, bolovi u stomaku itd. Javlja se prestanak mokrenja. U tom slucaju treba se davati antidop BAL Dimerkapol. I recimo dijalizu dok ne dodje do poboljsanja. Ako se sve uspesno primeni nema nikakvih posledica.
A sada jako vazno! Treba izbegavati bikarbonate i alkalne mineralne vode. Jedinjenja koja se stvaraju unosenjem minerala mogu da dovedu do stvaranja zivinih soli koja su rastvorljiva i koja se mogu apsorbovati u sistemu za varenje. U slucaju trovanja bez protivotrova moze doci do smrti. Simptomi trovanja su povracanje, bolovi u stomaku itd. Javlja se prestanak mokrenja. U tom slucaju treba se davati antidop BAL Dimerkapol. I recimo dijalizu dok ne dodje do poboljsanja. Ako se sve uspesno primeni nema nikakvih posledica.
-
- Aktivan član
Licni savet. Ako dodje do simtoma poracanja i bolova, odmah idite u bolnicu. Verujem da se ipak nece nista destiti. Neka dete pije samo destilovanu vodu. Neka se hrani dijetalno, recimo barenim krompirom. Jedno dva dana. Ziva se nece zadrzati u zeludcu, neka dete menja polozaj u toku spavanja, neka spava na desnoj vise, i na levoj strani manje, jer je sam zeludac tako okrenut prema desnoj strani, tako da sadrzaj zive moze iscuriti, ako se eventualno zadrzao. Neka se polozaj tela cesto menja, neka dete ne lezi, vec neka se i krece, savija, trckara recimo... I brzo ce se ziva izbaciti.
Puno srece i pozdrav !
Puno srece i pozdrav !
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Re: Dete progutalo zivu
Umirite se i ne brinite: nema razloga za panikom, ziva uneta ovim putem potpuno je bezopasna, ono sto jeste opasno to su isparenja zive. Zbog toga prosutu zivu po podu pokupite selotejpom, ako je nesto ostalo i nemojte je usisavati da ne bi doslo do isparavanja. Otvorite prozore u prostoriji gde je razbijen toplomer i ostaviote jedno dva dana da se vetri. Dete nije ugrozeno jer se ziva u obliku u kome je progutana zaista izbacuje fecesom, zeludacna kiselina nece je pretvoriti u toksicno jedinjenje i nije dovoljno teska da ostaje na dnu zeluca (stvarno ne znam kako je to vasem rodjaku palo na pamet). Kolege sa VMA potpuno su u pravu i dali su Vam sasvim ispravnbu informaciju. DEte ne mora da pije destilovanu vodu i ne morate ga okretati sa jedne na drugu stranu nocu - nocna pokretljivost deteta nema veze sa vremenom evakuacije zive. Nemate nikakvih razloga za strah, opustite se.booms napisao:Deta mi je juce pregrizlo termometar i progutalo zivu. Na toksikologiji VMA su nam rekli da se ona ne resorbuje nego da ce se evakuisati kroz feces.
Hitno mi treba odgovor.
-
- Aktivan član
Destilovana voda ne sadrzi minerale sa kojima ziva moze stvarati svoje soli. Zato je IN piti je posle zive
Salu na stranu, najvaznije je da se detetu nista ne desi. Ako se ziva samo i najmanjim delom pretvori u neku od svojih soli, sto bi postojala mogucnost kada bi se pila neka od odredjene vrste mineralnih voda, stvarno bi bilo problema. Eto zbog cega destilovana voda, i to samo u tom slucaju jer inace nije zdrava.

Salu na stranu, najvaznije je da se detetu nista ne desi. Ako se ziva samo i najmanjim delom pretvori u neku od svojih soli, sto bi postojala mogucnost kada bi se pila neka od odredjene vrste mineralnih voda, stvarno bi bilo problema. Eto zbog cega destilovana voda, i to samo u tom slucaju jer inace nije zdrava.
- macadamia
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Sep 13, 2005 8:14 pm
Čist, nezagađeni H2O nije zdrav? Sad si me fakat zbunio...Boki napisao:... Eto zbog cega destilovana voda, i to samo u tom slucaju jer inace nije zdrava.
Ja to kontam ovako... za razliku od česmovače, destilovana voda nema minerale, kao i ostale nečistoće.. E, sad, ako čovek ima balansiran jelovnik, i zdravo se hrani, svakodnevno korišćenje destilovane vode ne predstavlja nikakav problem.
Ako grešim, molila bih da me ispravite.

Never, under any circumstances, take a sleeping pill and a laxative on the same night.

Ni malo ne bi bilo lose da kupite nesto od ovodga, to jest pitajte doktore.
Trazite MERCURY DETOXIFICATION na primer na SHOPPING.YAHOO.COM.
http://shopping.yahoo.com/search;_ylt=AroBeiK4cMiYJCHpgdc1UZ4bFt0A;_ylu=X3oDMTBhNjRqazhxBHNlYwNzZWFyY2g-?p=mercury+detoxification&did=62&x=0&y=0
http://www.google.com/search?q=mercury+detoxification&client=netscape-pp&rls=com.netscape:en-US
Koliko znam imaju specijalni helirani agenti specijalno za zivu. Sinteticki napravljeni naravno.
Cink podspesije pravljenje jako komplikovanog proteina METALLOTHIONEIN koji kontrolise nivo elektrolita u krvi i izbacuje napolje:
Zivu
Kadmijum
Arsen
Aluminijum
Olovo
Sve sto odlucite ne bi bilo lose da prvo pitate te doktore.
Trazite MERCURY DETOXIFICATION na primer na SHOPPING.YAHOO.COM.
http://shopping.yahoo.com/search;_ylt=AroBeiK4cMiYJCHpgdc1UZ4bFt0A;_ylu=X3oDMTBhNjRqazhxBHNlYwNzZWFyY2g-?p=mercury+detoxification&did=62&x=0&y=0
http://www.google.com/search?q=mercury+detoxification&client=netscape-pp&rls=com.netscape:en-US
Koliko znam imaju specijalni helirani agenti specijalno za zivu. Sinteticki napravljeni naravno.
Cink podspesije pravljenje jako komplikovanog proteina METALLOTHIONEIN koji kontrolise nivo elektrolita u krvi i izbacuje napolje:
Zivu
Kadmijum
Arsen
Aluminijum
Olovo
Sve sto odlucite ne bi bilo lose da prvo pitate te doktore.
-
- Aktivan član
Radi se o sulfatima i bikarbonatima koji mogu reagovati sa zivom. Oni se nalaze u nedestilovanoj vodi, a neke mineralne vode su prirodno vise obogacene tim jedinjenjima, pa su zato opasne sa zivom jer grade rastvorljive soli.
Destilovana voda je lisena minerala. Zato nije zdrava, potrebno je u vodi imati razlicite mikrocestice. Nasa voda sa vodovoda je cista, moze se slobodno piti. I zadovoljava tvrdocu. Neki smatraju da nije zdrava zbog velike kolicine hlora. Kazu da hlor lose utice na zdravlje. To je manje vise netacno. Organizmu treba hlora. U krvi se nalazi poprilicna kolicina hlora po litru zato sto je hlor tu potreban.
Ali uvek mozete piti i flasiranu mineralnu vodu. Uslovi koja treba da ispunjava je da je dobro izbalansirana. I u pogledu odredjenih minerala kojih treba vise da ima, ali i onih kojih bi trebala manje da ima. Na primer vode koje imaju previse natrijuma nisu dobre za svakodnevnu upotrebu vise od nekoliko meseci.
Takodje jos jedan od uslova je da je voda sto je moguce vise PH neutralna ili blago bazna.
(U svakom drugom slucaju ne treba se piti svakodnevno.)
U svakom slucaju destilovana voda u iskljucivoj upotrebi moze poremetiti zdravlje. Ona skodi zdravlju jer telo lisava odredjenih jako vaznih mikrosupstanci.
Pozdrav
Destilovana voda je lisena minerala. Zato nije zdrava, potrebno je u vodi imati razlicite mikrocestice. Nasa voda sa vodovoda je cista, moze se slobodno piti. I zadovoljava tvrdocu. Neki smatraju da nije zdrava zbog velike kolicine hlora. Kazu da hlor lose utice na zdravlje. To je manje vise netacno. Organizmu treba hlora. U krvi se nalazi poprilicna kolicina hlora po litru zato sto je hlor tu potreban.
Ali uvek mozete piti i flasiranu mineralnu vodu. Uslovi koja treba da ispunjava je da je dobro izbalansirana. I u pogledu odredjenih minerala kojih treba vise da ima, ali i onih kojih bi trebala manje da ima. Na primer vode koje imaju previse natrijuma nisu dobre za svakodnevnu upotrebu vise od nekoliko meseci.
Takodje jos jedan od uslova je da je voda sto je moguce vise PH neutralna ili blago bazna.
U svakom slucaju destilovana voda u iskljucivoj upotrebi moze poremetiti zdravlje. Ona skodi zdravlju jer telo lisava odredjenih jako vaznih mikrosupstanci.
Pozdrav

-
- Aktivan član
Radi se o sulfatima i bikarbonatima koji mogu reagovati sa zivom. Oni se nalaze u nedestilovanoj vodi, a neke mineralne vode su prirodno vise obogacene tim jedinjenjima, pa su zato opasne sa zivom jer grade rastvorljive soli.
Pozdrav
Pozdrav

Hvala Vam svima
Svima Vam hvala mnogo na interesovanju. Mala je dobro, mada jos uvek brinem da li je izaslo napolje ilil ne. Prva tri dana smo cackali feces, a onda mi se zgadilo i shvatila sa m da je to nemoguca misija. Nabubala sam je sa cerealijama, i sledecih dana je ... ko fokica. Sa njom stalno neki cirkusi, sada je raskopala pupak, pa eto meni nove muke. Nisam proverila da li ima 3 šestice na glavi. Mali Demjan?!? Danas je naprimer ponovo otkinula komad plastike sa aufingera i progutala. Zaime boga koliko traje ta oralna faza?
-
- Stalni član
Vase dete je odavno izaslo iz oralne faze, a na Vama je odgovornost da je naucite sta se sme a sta ne sme, sta je dozvoljeno a sta nije, i da obratite paznju sta se stavlja u usta. Dete jeste malo ali bi sa 3.5 godine moralo da zna da se plastika sa afingera ne stavlja usta i ne jede - dovoljno je velika za to.
Medicinski verovatno da jeste. Dete nije zapusteno i zaista joj posvecujemo dosta vremena. Medjutim objasnjenja i sankcionisanje stvari kako vidim ne dopiru do kore mozga jer mi se cini da stvari koje stavlja usta ne stavlja svesno. Usput da dodam da gricka nokte i kako smo poceli da molimo i objasnjavamo povlaci se u svoj sator i skriva kad to radi, znaci da nesto sasvim sigurno ne radimo dobro ili je to faza kroz koju prolazi. Ona je skoro uvek dobro raspolozena, nasmejana i zadovoljno izgleda. Ne mogu da provalim poreklo ove ruzne navike, niti znam kako da je se resimo. Pokusala sam sa lakovima za odvikavanje, ali kao da to ne funkcionise. Mozda vi imate nekakav predlog ili iskustvo koje mozete podeliti samnomi drugima?
-
- Stalni član
Imam. Grickanje noktiju i stavljanje cudnih stvari usta u ovom uzrastu nije uobicajeno: mozda postoje problemi kojih niste ni svesni u porodici, mozda dete trpi a ni vi ne vidite niti ona zna da vam kaze. Odvedite dete decijem psihijatru ili psihologu, potrazite savet, nema razloga da se snebivate: oni su tu da vam daju sugestije, smernice, da pitate sta vam nije jasno.