Dete progutalo zivu

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Boki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 05, 2005 6:52 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Boki »

Radi se o sulfatima i bikarbonatima koji mogu reagovati sa zivom. Oni se nalaze u nedestilovanoj vodi, a neke mineralne vode su prirodno vise obogacene tim jedinjenjima, pa su zato opasne sa zivom jer grade rastvorljive soli.

Destilovana voda je lisena minerala. Zato nije zdrava, potrebno je u vodi imati razlicite mikrocestice. Nasa voda sa vodovoda je cista, moze se slobodno piti. I zadovoljava tvrdocu. Neki smatraju da nije zdrava zbog velike kolicine hlora. Kazu da hlor lose utice na zdravlje. To je manje vise netacno. Organizmu treba hlora. U krvi se nalazi poprilicna kolicina hlora po litru zato sto je hlor tu potreban.

Ali uvek mozete piti i flasiranu mineralnu vodu. Uslovi koja treba da ispunjava je da je dobro izbalansirana. I u pogledu odredjenih minerala kojih treba vise da ima, ali i onih kojih bi trebala manje da ima. Na primer vode koje imaju previse natrijuma nisu dobre za svakodnevnu upotrebu vise od nekoliko meseci.
Takodje jos jedan od uslova je da je voda sto je moguce vise PH neutralna ili blago bazna.
(U svakom drugom slucaju ne treba se piti svakodnevno.)

U svakom slucaju destilovana voda u iskljucivoj upotrebi moze poremetiti zdravlje. Ona skodi zdravlju jer telo lisava odredjenih jako vaznih mikrosupstanci.

Pozdrav :D
booms
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 20, 2007 10:39 am

Hvala Vam svima

Post od booms »

Svima Vam hvala mnogo na interesovanju. Mala je dobro, mada jos uvek brinem da li je izaslo napolje ilil ne. Prva tri dana smo cackali feces, a onda mi se zgadilo i shvatila sa m da je to nemoguca misija. Nabubala sam je sa cerealijama, i sledecih dana je ... ko fokica. Sa njom stalno neki cirkusi, sada je raskopala pupak, pa eto meni nove muke. Nisam proverila da li ima 3 šestice na glavi. Mali Demjan?!? Danas je naprimer ponovo otkinula komad plastike sa aufingera i progutala. Zaime boga koliko traje ta oralna faza?
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm

Post od Garfield »

Vase dete je odavno izaslo iz oralne faze, a na Vama je odgovornost da je naucite sta se sme a sta ne sme, sta je dozvoljeno a sta nije, i da obratite paznju sta se stavlja u usta. Dete jeste malo ali bi sa 3.5 godine moralo da zna da se plastika sa afingera ne stavlja usta i ne jede - dovoljno je velika za to.
booms
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 20, 2007 10:39 am

Post od booms »

Medicinski verovatno da jeste. Dete nije zapusteno i zaista joj posvecujemo dosta vremena. Medjutim objasnjenja i sankcionisanje stvari kako vidim ne dopiru do kore mozga jer mi se cini da stvari koje stavlja usta ne stavlja svesno. Usput da dodam da gricka nokte i kako smo poceli da molimo i objasnjavamo povlaci se u svoj sator i skriva kad to radi, znaci da nesto sasvim sigurno ne radimo dobro ili je to faza kroz koju prolazi. Ona je skoro uvek dobro raspolozena, nasmejana i zadovoljno izgleda. Ne mogu da provalim poreklo ove ruzne navike, niti znam kako da je se resimo. Pokusala sam sa lakovima za odvikavanje, ali kao da to ne funkcionise. Mozda vi imate nekakav predlog ili iskustvo koje mozete podeliti samnomi drugima?
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm

Post od Garfield »

Imam. Grickanje noktiju i stavljanje cudnih stvari usta u ovom uzrastu nije uobicajeno: mozda postoje problemi kojih niste ni svesni u porodici, mozda dete trpi a ni vi ne vidite niti ona zna da vam kaze. Odvedite dete decijem psihijatru ili psihologu, potrazite savet, nema razloga da se snebivate: oni su tu da vam daju sugestije, smernice, da pitate sta vam nije jasno.
Odgovori