dete od 13 god molim pomoc
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Feb 08, 2007 1:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
dete od 13 god molim pomoc
prvo da kazem da ne znam gde da postavim temu pa me ispravite ako nesme ovde
ukratko da ne davim:decak od 13 godina ima sledeci problem:
3 godine ga vec boli glava,smeta mu svetlost i zvuk,bio u bolnici na raznim ispitivanjima i nista mu nisu nasli
da li neko ima bilo kakav predlog sta bi jos moglo da se uradi i sta bi to moglo da bude
puno hvala unapred svima koji se ukljuce
ukratko da ne davim:decak od 13 godina ima sledeci problem:
3 godine ga vec boli glava,smeta mu svetlost i zvuk,bio u bolnici na raznim ispitivanjima i nista mu nisu nasli
da li neko ima bilo kakav predlog sta bi jos moglo da se uradi i sta bi to moglo da bude
puno hvala unapred svima koji se ukljuce
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Re: dete od 13 god molim pomoc
Obratite se neurologu i odvedite dete na pregled!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Stalni član
pa napisala sam da je dete bilo u bolnici na ispitivanju,sve moguce preglede je obavio i nista nisu nasli
- Slavko_slavko
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm
to ste bili u decijoj bolnici u novom sadu?imate neki izvestaj?
-
- Stalni član
na izvestaju jednostavno pise da su svi nalazi u redu,ovo je dete mog druga nemam kod sebe nista od nalaza ali sam ga zvala jos jednom da mi potvrdi i kaze da je tako,znaci snimao je glavu,vadio krv,ne znam sad sta sve lezao je u bolnici 10 dana i puste ga kuci kao sve je ok
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Nalaze nemate...
prijatelj mozda ne zna da ih protumachi...
Kakvo snimanje glade je radjeno i kakav je nalaz posle toga?
Sta konkretno od nalaza je radjeno? I kada?
Dugotrajne glavobolje imaju svoj uzrok i ne moze zakljuchak da bude 'nije mu nista'!
Glavobolje su najchesce vaskularne, usled ostecenja krvnih sudova, visokog pritiska itd. a onda i neuroloshke...
Da li u porodici neko pati od migrenskih glavobolja? Da li je dete gojazno? Da li dete nosi naochare? Da li je posetilo oftalmologa? Da li je dete pod bilo kakvim emotivnim stresom? Da li je pod nekom drugom terapijom zbog nekog drugog oboljenja?
Ja razumem vasu potrebu da pomognete ali i vi morate da razumete da sa sto vishe podataka ce moci vise da vam se pomogne!
prijatelj mozda ne zna da ih protumachi...
Kakvo snimanje glade je radjeno i kakav je nalaz posle toga?
Sta konkretno od nalaza je radjeno? I kada?
Dugotrajne glavobolje imaju svoj uzrok i ne moze zakljuchak da bude 'nije mu nista'!
Glavobolje su najchesce vaskularne, usled ostecenja krvnih sudova, visokog pritiska itd. a onda i neuroloshke...
Da li u porodici neko pati od migrenskih glavobolja? Da li je dete gojazno? Da li dete nosi naochare? Da li je posetilo oftalmologa? Da li je dete pod bilo kakvim emotivnim stresom? Da li je pod nekom drugom terapijom zbog nekog drugog oboljenja?
Ja razumem vasu potrebu da pomognete ali i vi morate da razumete da sa sto vishe podataka ce moci vise da vam se pomogne!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Stalni član
razumem to sam ja drugu rekla da mora da mi donese ako hoce pomoc jer je ovo rekla kazala a on tvrdi da je sve sto ima od nalaza ok i da je posle svih nalaza koji su ok on na svoju odgovornost dete izneo iz bolnice,ja cu sutra otici po te nalaze pa pisem vise o svemu a ovo ostalo,sve je proverio,nema pritisak vid u redu itd ali velike porodicne traume ima,slali su ga kod psihijatra na razgovor eto jedino to je odbio jer su ga slali privatniku a on nema para,sutra cu nabaviti sve od papira
puno vam hvala
puno vam hvala
Meni to liči na klasičnu migrenu.
Moj sin ima 12 godina i već tri godine ima glavobolje. Išli smo kod neurologa, i njemu su svi nalazi u redu, ali dijagnoza je migrena. E, to je već problem, jer tu i nema nekog leka, sem lekova protiv bolova, a za decu tog uzrasta samo Brufen (200) ili Paracetamol. Mi smo na Brufenu, ali u poslednje vreme sve manje deluje.
Pozdrav, ako te još nešto zanima, slobodno pitaj.....
Moj sin ima 12 godina i već tri godine ima glavobolje. Išli smo kod neurologa, i njemu su svi nalazi u redu, ali dijagnoza je migrena. E, to je već problem, jer tu i nema nekog leka, sem lekova protiv bolova, a za decu tog uzrasta samo Brufen (200) ili Paracetamol. Mi smo na Brufenu, ali u poslednje vreme sve manje deluje.
Vrlo moguće je i da je neka alergija koja konstantno traje a za posledice ima upravo te smetnje, koje po meni prouzrokuju i glavobolje. Malo je nelogično, ali znam par sličnih primera i sa njima je tako. Roditelji su bili očajni. Mada, moguće i da je migrena u pitanju. Moj savet je takođe da predložite prijatelju da odvede dete kod proverenog privatnika. Neka se raspita, i na kraju odvede dede na pregled. Dok ovi to nisu uradili isto nisu znali šta da rade (slušali su babske priče lekara opšte prakse...),međutim, kada su odveli dete kod privatnika, nakon simptoma koje su mu ispričali odmah su ustanovili da je u pitanju alergija. Njemu je više ja mislim bila naglašena setnja na svetlost, ali imalo tu još dosta drugih problema koji nisu bili toliko izraženi! Ovo je bilo davno, pa se i ne sećam baš najbolje svega. Ali eto, nadam se da je bar malo od pomoći. Pozdrav!
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Dec 07, 2010 11:36 pm
neka uradi magnetnu.
Ko vam je dijagnostifikovao migrenu detetu? Pitam zbog toga sto sam cula klinickog psihologa koji tvrdi da je to "umisljena bolest" i da ako dete slusa roditelje da pricaju o tome, moze samo sebe da "ubedi" da ima migrene.Goca 067 napisao:Meni to liči na klasičnu migrenu.
Ja o toj bolesti znam vrlo malo, i imam prijateljicu koja ima jake napade migrene, pa mi je ova prica psihologa nekako surova, ali opet, pitam se...
Dakle, ko vam je postavio tu dijagnozu?
Isidora
Dijagnozu je postavio dr neurolog sa klinike za dečiju neurologiju u Beogradu.
Tu smo, naravno išli i kod psihologa, tako da je priča o "umišljenoj bolesti" isključena.
Tu smo, naravno išli i kod psihologa, tako da je priča o "umišljenoj bolesti" isključena.
@Goca 067: a boluje li jos neko u porodici od te bolesti? Mama, tata...
p.s. hvala na odgovoru.
p.s. hvala na odgovoru.
Upravo tamo i savetujem da se dete odvede. Dakle na Kliniku za dečju neurologiju KCS u ul. Dr Subotića u Beogradu. Zaista liči na migrenu.Goca 067 napisao:Dijagnozu je postavio dr neurolog sa klinike za dečiju neurologiju u Beogradu.
Ni surug ni ja nemamo migrenu, ali imaju neke moje tetke, ne znam koliko je to bitno...isidora napisao:@Goca 067: a boluje li jos neko u porodici od te bolesti? Mama, tata...
p.s. hvala na odgovoru.
Njegova migrena nije klasična, znači nema mučnine, povraćanje, ne smeta mu svetlo, ali su dosta česte...nekad i više puta nedeljno